Legally-Me: My Weekly Diary #37

14.09.2015

Tijdelijk1
Afgelopen week was ik al weer 4 weken aan het werk als docent Rechten en nog steeds vind ik het zo verschrikkelijk leuk! Gelukkig was dat niet het enige leuke van deze week want mijn lieve M. was jarig en dat vierde we met een luxe diner en een feestje bij ons thuis. Genoeg leuke dingen die mijn opstandige buik al snel weer doen vergeten. Bekijk snel mijn week in My Weekly Diary. Tijdelijk11
Maandag

Mijn vrije dag en gelukkig was deze echt heel relaxed op het feit na dat ik super vroeg wakker word en dus maar een kort nachtje heb. Na het ontbijt ga ik richting Amsterdam Bijlmer waar ik een afspraak heb voor de PDG opleiding die ik ga volgen. PDG staat voor pedagogisch didactisch getuigschrift en de opleiding leidt je op tot een bevoegd docent. Ik ben erg blij dat ik de kans heb deze opleiding te gaan doen, maar het gaat wel erg druk worden naast het werk, zeker omdat het nu allemaal al best wel druk is. Nadat ik klaar ben met het gesprek ga ik naar huis, doe ik boodschapjes en ga ik lunchen en kijk ik uiteraard weer wat PLL. Wat later ga ik naar de sportschool alwaar ik op de loopband 17.2 km loop en ondertussen kijk ik op mijn ipad ook weer naar PLL, zo maak je hardlopen op een loopband wel leuk kan ik je vertellen! Na het hardlopen ga ik naar huis en maak ik zoete aardappelfrietjes met glutenvrije vistiks die ik heb gevonden in de diepvries van de AH. Inmiddels is het 8 uur en dan ga ik nog even in bad met PLL en ga ik vroeg naar bed omdat ik doodmoe ben en last van mijn buik heb.

Tijdelijk12
Dinsdag

Midden in de nacht schrik ik wakker waar is M? Hij komt om 4 uur snachts thuis en wat ben ik blij om hem weer veilig thuis te hebben. De laatste tijd gebeuren zo veel dingen dat ik maar wat blij ben als het vliegtuig weer veilig aan de grond staat en hij tegen me aan kruipt. Nadat hij thuis is val ik nog even in slaap maar voor ik het weet gaat mijn wekker al weer om 05:40 en dan is het al weer tijd om wakker te worden. Het is weer een dag waarop ik gewoon les geef en het is ook nog eens een dag waarop ik tot 5 uur les geef. Op de terug weg naar huis sta ik giga in de file en pas tegen 8 uur kom ik thuis, volledig uitgeteld en het enige waar ik nog zin in heb is vroeg naar bed. Erg lang zitten we dan ook niet op de bank, we kruipen nog even in bad en dan al snel in bed.

Tijdelijk13
Woensdag

Vandaag is het wederom een dag waarop mijn wekker weer lekker vroeg gaat, ik kan je vertellen dat het behoorlijk wennen is om zo vroeg uit bed te gaan. Dat heeft er ook mee te maken dat het ritme van M natuurlijk heel anders is en het ook niet leuk zou zijn als ik continue heel vroeg al naar bed zou gaan. Op school geef ik weer bedrijfsrecht en mijn leerlingen vinden het zo leuk dat ze het jammer vinden dat de les af is gelopen en vragen dan ook of ik niet nog even door kan gaan, hoe groot kan een compliment zijn als mensen het zo leuk vinden dat ze zelfs na de les nog door willen gaan! Ik ga ook wel even door, maar dat is meer voor de snapchat les die ik krijg van mijn leerlingen, want heel eerlijk, ik snapte er niets van, nu wel, dus mocht je me toe willen voegen; Legallystac, is mijn gebruikersnaam. Ik blijf ook na mijn lessen nog even op school om wat dingen voor te bereiden en ik krijg van werk een Windows Surface om op te werekn. Na de cursus praten we nog even bij en dan ga ik naar huis. Nadat we hebben gegeten gaat M. naar voetbaltraining en ga ik naar de sportschool om weer even op de loopband te staan. Na het sporten kijken we nog even wat tv en kruipen dan snel in bed.

Tijdelijk14
Donderdag
Vandaag geef ik voor het eerst les aan een nieuwe klas en dat is altijd even spannend, want het is natuurlijk maar afwachten wat ze van je vinden, zeker omdat ze de afgelopen weken een andere docent hebben gehad. Gelukkig vinden ze het onwijs leuk en heb ik zelden zo een rustige en geïnteresseerde klas gehad. Als ik thuis ben ga ik snel wat eten en dan rij ik snel naar de golfbaan waar ik met mijn leraar een baan ga lopen en aan het einde van de les heb ik mijn baanpermissie en dat betekend dat je overal op een baan mag spelen. Nu is het de bedoeling dat ik mijn theorie ga halen en mijn handicap laat registreren. Na de les doen we nog een drankje en dan ga ik naar huis en kijken we nog wat tv. Voor we het weten is het al 23:30 en gaan we maar snel naar bed anders wordt het wel een heel kort nachtje.

Tijdelijk15
Vrijdag

Jeeh, het is al weer de laatste dag van de week en hoewel ik iedere dag wel les zou kunnen geven vind ik het idee dat ik de volgende dag weer even uit kan geven wel heel erg lekker. Ik begin met het geven van de les systeem van het recht en daarna geef ik nog bedrijfsrecht en twee keer strafrecht. Het lesgeven blijft echt super leuk! Na mijn lessen bereid ik nog even een les voor over hoe een wettenbundel werkt en dan ga ik naar de AH in Hilversum om een reep Tony’s te halen. Met de reep Tony’s rij ik naar mijn oude werk, daar moet ik iets ophalen in ruil voor een reep Tony’s en natuurlijk is het gelijk een goede manier om de laatste roddels weer even te horen. Eenmaal thuis doe ik samen met mijn lieve M. de boodschapjes en gaan we lekker bbq’en. M heeft onlangs een bbq gekocht en die hadden we door alle drukte en het weer nog niet uit kunnen proberen, maar dat doen we vanavond eventjes. Hoewel het wel een beetje een koude avond is, maakt het er, er niet minder leuk en lekker op. Na het eten doen we nog wat dingen in de tuin en voor we het weten is het al tegen half 10 en gaan we op de bank zitten en kijken we een serie. Ik red het net de serie af te kijken en dan val ik in slaap.

Tijdelijk16
Zaterdag

Om 5 uur word ik wakker van de pijn in mijn buik, de kramp is niet normaal en ik probeer uit alle macht mezelf stil te houden om M. niet wakker te maken. Als ik naar de badkamer loop komt M. naar me toe omdat hij denkt dat ik me vergis en dat ik denk dat ik gewoon moet werken, de lieverd. Na 1,5 uur kreunen van de pijn gaat het wel weer en val ik tot een uurtje of 10 in slaap. Na het douchen en ontbijten ga ik de verjaardagstaart maken voor de verjaardag van mijn vriend en ondertussen gaat hij boodschappen doen. Waar ik normaal de taart met 4 lagen maak, heb ik me dit keer eens laten gaan en maak ik hem met 5 lagen, ach voor bijzonder lieve mensen moet je, je nu eenmaal iets meer uitleven, toch? Als we beide klaar zijn rommelen we nog wat in huis en dan gaan we naar de Villa Arena om daar 2 stoelen te kopen en 2 bijzet tafeltjes. De tafeltjes hebben we een paar maanden geleden, al meer dan 6 maanden terug, al gezien en we hebben nu toch besloten om ze te gaan kopen. Helaas zijn de tafeltjes niet op voorraad en moeten we ze bestellen. Thuis zetten we de stoelen in elkaar (het zijn dezelfde stoelen als die wij al hebben voor aan de eettafel maar omdat 8 stoelen een fijner aantal is hebben we er dus even 2 bijgehaald.) Dan is het al weer tijd om mezelf op te gaan tutten voor het diner wat ik heb geboekt voor mijn lieve M. Hij is dan wel op zondag jarig, omdat uiteten op zaterdag wat leuker is gaan we vanavond al uiteten en dat doen we bij Truffels in Haarlem. Ik heb een 6 gangen diner geboekt en dat is iets waar we beide heel erg van houden, een beetje exclusief eten en dus ook al een soort cadeautje.
Het eten is geweldig, het is 6 gangen lang genieten van de meest lekkere gerechten. Als we klaar zijn met eten is het al over 11 uur en gaan we weer lekker op de fiets naar huis.

Tijdelijk17
Zondag

De verjaardag van M, HOERA! Hij moet al heel vroeg voetballen en op uitdrukkelijk verzoek van M. moet ik maar lekker blijven liggen. Omdat hij het echt meent en ik mijn slaap hard kan gebruiken blijf ik lekker liggen en ga ik er rond 9 uur uit. Na het huis te hebben versierd (slingers aan de lamp hangen) ga ik ontbijten en maak ik me klaar om naar de sportschool te gaan. Op de sportschool ga ik lekker op de loopband staan met uiteraard weer een aflevering van PLL. Omdat ik tot vorige week 2 weken niet kon hardlopen hoop ik nog even voldoende terug te kunnen trainen om zondag de dam tot dam te kunnen lopen. Helaas is het nog steeds hard nodig om binnen te trainen door de situatie in mijn buik, het is nog steeds nodig om dicht bij een toilet te zijn om het maar gewoon te zeggen zoals het is. Goed na het hardlopen ga ik naar huis en ga ik verder met de voorbereidingen voor de verjaardag van M. We vieren het niet groots maar zijn opa, oma’s, ouders en broertje komen even langs. Naast de taart die ik gisteren al heb gebakken, een cheesecake, hebben we ook nog sushi en sashimi voor ze in petto. Het is een super gezellige middag/avond en iedereen zit heerlijk te eten van alles wat we hebben. Als ze allemaal weg zijne n we alles op hebben geruimd nemen we plaats op de bank en gaan we de eerste aflevering van Penoza kijken, echt als je dit niet volgt, ga dan heel snel alle seizoenen bekijken want dit is de beste Nederlandse serie die er is, het is ook niet voor niets een serie die over de hele wereld, zelfs in Amerika een remake heeft gekregen! Na die aflevering maak ik dit artikel nog even af.

Tags: ,
Categorie: Diary, Legally-Me
Vorige post Volgende post

1 reactie

  • Reageer joyce 14.09.2015

    Wat vervelend dat je zoveel last hebt van je buik!
    Verder een heerlijke diary. En jullie huis ziet er echt prachtig uit!

  • Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.