Legally-Me: My Weekly Diary #38

21.09.2015

Tijdelijk
Afgelopen week was weer een bijzondere week. Op zaterdag liep ik 42 kilometer tijdens dan Dam tot Dam wandeltocht en op zondag liep ik de Dam tot Dam loop wat de teller op 58 kilometer zette in het weekend. Lees dit en nog veel meer in My weekly diary. 

Tijdelijk6
Maandag

Maandag was mijn laatste vrije dag voorlopig, althans op een doordeweekse dag. Vanaf volgende week ga ik beginnen aan de PDG opleiding, om te leren hoe ik les moet geven. Omdat ik heel slecht sliep besloot ik mijn wekker te laten voor wat het was en bleef ik heel wild tot 09:00 in mijn bed liggen. Daarna ging ik gehuld in mijn meest oncharmante outfit ontbijten en werken. Ik begon met het voorbereiden van mijn les bedrijfsrecht en daar ben ik heel wat uren mee bezig geweest want zoals gewoonlijk wil ik alles weer veel te goed en veel te uitgebreid gaan doen. Tegen de tijd dat ik daar mee klaar was en het nodige voor de blog had gedaan, iets wat tegenwoordig allemaal maar een beetje tussendoor moet, wilde ik naar de apotheek. Op dat moment begon het mega hard te regenen en ik besloot dus maar even te wachten tot het volgens buienrader weer minder zou worden. Toen het droog was en droog zou blijven liep ik naar buiten waar het 5 minuten later weer begon te spoelen en waardoor ik volledig doorweekt bij de apotheek kwam die mij niet eens kon helpen, grrrrrr. Gelukkig was daar nog de AH die mij wel kon helpen aan mijn boodschappen en toen ik als een verzopen katje thuis kwam maakte ik soep, want ik voelde me helemaal niet lekker en had inmiddels al een paar keer overgegeven… de rest van de avond maakte we ons dan ook niet te druk en lagen we samen lekker op de bank.

Tijdelijk7
Dinsdag
Een super lange dag op werk die om 07:00 in de auto begint als ik naar school rij. Het begint met een vergadering, dan bereid ik wat dingen voor en dan is het non stop van 10:00 tot 16:30 lesgeven. Ik heb zelfs amper tijd om te eten en na de lessen praat ik nog wat na me collega’s en stap ik om 17:15 in de auto. Hoewel het een lange en drukke dag was, was het wel een super leuke dag want er waren weer veel leuke lessen en leuke leerlingen met te grappige uitspraken als: Juf, zelfs als u streng bent ziet u er nog schattig uit. Eenmaal thuis eten we even snel wat en gaan dan even op de koffie bij mijn schoonouders. Als we thuis zijn wil mijn lieve M. nog even voetbal kijken en kruipen we er op tijd in, ik ben kapot.

Tijdelijk8
Woensdag
Mijn favoriete dag qua lesgeven van de week. Ik begin namelijk met mijn loopbaan klas, de klas waar ik dus mentor van ben en bespreek hun cv’s en brieven. Daarna geef ik ze bedrijfsrecht en dat vinden ze stiekem heel erg leuk en om de havenklap stellen ze vragen van: Maar wat nu als, en wat doe je dan als? Super leuk om te zien en om mee te maken. Ook mijn les systeem van het recht verloopt goed en soepel en ik ben wederom zo blij dat ik deze keuze heb gemaakt, ook al is het soms heel druk en heb ik nog amper tijd voor mijn blog. Eenmaal thuis gaan we samen lekker koken en kruipen we op de bank. Ik voel me nog steeds niet helemaal 100% en wil dus even goed uitrusten voor het zware weekend dat zal gaan volgen.

Tijdelijk5
Donderdag

Om 08:30 begin ik gelijk met lesgeven en dat betekend dat ik al om 07:45 op school ben om het lokaal in orde te maken en mijn spullen in orde te maken. Vooraf had ik gedacht het lastig te vinden om les te geven aan de leerlingen die wat ouder zijn, maar deze klas, 3de jaars, zijn tussen de 20 en 28 (!!!) en zijn juist super leuk. Er zitten dus ook 2 mensen in de klas die ouder zijn dan dat ik ben, maar ook die zijn gewoon super enthousiast en luisteren aandachtig, best tof! Na de les moet ik een reader maken voor mijn leerlingen van de les strafrecht en sta ik 2 uur te kopiëren…. zucht. Gelukkig komen er geregeld leerlingen en collega’s langs om een praatje mee te maken. Daarna geef ik nog systeem van het recht en is het alweer 15:30. Na mijn les ga ik nog even door met lessen voorbereiden, klets ik met mijn collega recht docent een uurtje en voor ik het weet is het alweer 18:30 en ga ik maar weer snel naar huis om te eten en lekker op de bank te ploffen. Ik maak voor mezelf een snelle risotto, mijn favoriete gerecht als ik alleen eet. M. is met vrienden naar Ajax en ik werk wat aan mijn lessen en kijk ondertussen Meiden van de Herengracht, een serie die grotendeels op mijn oude werk is opgenomen en dus wel leuk om even te zien.

Tijdelijk4
Vrijdag

Ik begin vandaag pas om 10:00 met les geven en dus besluit ik even een beetje ‘uit te slapen’ en gaat mijn wekker ‘pas’ om 07:00. Heerlijk, ik voel me gelijk een stuk beter als ik wakker wordt! Eenmaal op school geef ik weer een leuke klas het vak bedrijfsrecht, daarna heb ik een overleg en geef ik een les strafrecht die ik geef aan de hand van een aflevering Keyzer en de Boer advocaten. Ze moeten de aflevering kijken en daar heb ik allemaal vragen bij gemaakt. Ze vinden het natuurlijk super leuk, want ja, een tv serie kijken is nu eenmaal leuker dan les krijgen, dat vond ik vroeger ook. Na de les spring ik gelijk in de auto, ik vind het wel weer mooi geweest voor vandaag en ik rij naar de AH XL in Muiden. Daar zit ook een Nike outlet en ik weet het voor elkaar te krijgen om zonder iets te kopen naar buiten te gaan, knap he? Na de boodschappen rij ik naar huis en samen met M. maken we een heerlijke pasta met gerookte kip. Dan gaan we lekker op de bank zitten en kijken we de film Horribel Bosses deel 2. Redelijk vroeg duik ik in bed omdat morgen wel heel vroeg de wekker gaat.

Tijdelijk3
Zaterdag

De dag dat ik 42 kilometer ga lopen van Amsterdam, met een enorme omweg, naar Zaandam. Om 05:00 staat de wekker en in half slaperige toestand kleed ik me aan, ontbijt ik en ga ik naar amsterdam. Eerst met de auto naar station Haarlem, een sprintje trekken voor de trein en dan ben ik om 06;20 in Amsterdam. Het is behoorlijk druk maar dan met name met mensen die net uit de kroeg komen etc en qua lopers valt het reuze mee. Als ook Marisa er is gaan we van start met net een vers bakje koffie achter onze kiezen. Een uitgebreide vlog van de wandeling volgt nog maar eigenlijk verloopt het super goed en hebben we op een half uurtje regen na ook prima weer om te lopen! Onderweg komen we veel mensen tegen die even een praatje maken en weer door gaan, zeker in het 42 kilometer stuk dat alleen door de mensen van deze afstand wordt gelopen, want na iets meer dan 22 kilometer komen we weer samen met de 27 kilometer groep en even later voegen ook de 20 en 10 kilometer zich bij de stoet van wandelaars. In Amsterdam Noord en Zaandam zijn er super veel lieve bewoners die ons aanmoedigen, de straat hebben versierd en leuke muziek aan hebben. Bij 37 kilometer begint Marisa helaas toch veel last te krijgen van haar voet en nemen we wat gas terug tot de 42 kilometer. Maar als we er dan bijna zijn worden natuurlijk weer super blij en enthousiast. Van de finish lopen we snel door naar de massage ruimte want een massage hebben we nu wel verdient! Helaas wordt er echter een spierscheuring in mijn beide kuiten opgemerkt door de masseur, oepsie…. Morgen de 16 kilometer lopen lijkt hem niet verstandig, maar wij weten inmiddels allemaal dat ik heel stug en koppig toch ben gegaan.
Na de massage lopen de we naar de Mac voor een Mac Flurry en dan pakken we de bus naar Amsterdam Sloterdijk waar onze wegen scheiden en ik naar Haarlem ga. In de trein ben ik echter niet alleen want ik kom mijn golf leraar tegen. Van het station ga ik naar de auto en rij ik naar huis waar de sushi al op me staat te wachten, de lieverd heeft heel veel sushi gehaald, jummie! De rest van de avond ben ik een moe en dood vogeltje en ga ik in bad en kruip ik vroeg in bed.

Tijdelijk2
Zondag

Na een heerlijke nacht te hebben geslapen ga ik lekker samen met M. ontbijten. Ik voel me best goed, sterker nog ik voelde alleen de banden ander in mijn knieholtes, maar verder vond ik dat ik me top voelde, veel beter dan verwacht. Na het ontbijt ben ik de VLOG van de Dam tot Dam wandeltocht gaan monteren en toen moest ik me al klaar maken voor de wedstrijd. Eenmaal klaar rij ik weer naar het station en ga ik met de trein naar Amsterdam. In de trein neem ik nog wat immodium en drink ik een flesje bietensap. Eenmaal op het station loop ik richting het punt waar je, je spullen in moet leveren alwaar ik ook Manon tegen kom, een lezeres van Legally, super leuk! (Manon, laat je even weten hoe je hebt gelopen?) Samen gaan we onze tassen inleveren en lopen we naar het startvak waar Manon naar haar Pacers gaat en ik naar die van mij. Ook van de Dam tot Dam volgt een volledig verslag dus om niet al het gras voor mijn voeten weg te maaien ga ik nu niet in detail treden. Ik begin met de pacers van 1:30 maar na 6/7 kilometer moet ik ze laten gaan omdat ik te veel last heb van mijn vermoede benen en dan met name mijn kuiten. Stiekem wil ik helemaal niet afzakken naar de pacers van 1:40 dus doe ik mijn uiterste best om ze voor te blijven. Eenmaal in Zaandam zie ik bij het 400 meter bordje mijn lieve knappe M. die daar op me staat te wachten, de lieverd. Ik ren snel verder naar de finish en word dan al snel weer herenigd met mijn lieve M. Samen galen we mijn tas op, moet er natuurlijk een foto worden gemaakt en dan gaan we via de Mac (ik had zin in een Mac flurry) naar het station en gaan we lekker naar huis. Thuis mag ik lekker douchen terwijl M. aan het koken is voor me en heerlijke shoarma heeft gemaakt met zelf gefileerde kip dat 4 uur in de marina heeft gestaan, smullen! Na het eten maak ik dit artikel en ondertussen kijken we Penoza.

Komende week belooft weer een super leuke doch drukke week te worden. Hoe was jullie week? 

Tags: ,
Categorie: Diary, Legally-Me
Vorige post Volgende post

8 reacties

 • Reageer Manon 21.09.2015

  Ha Stacey, lekker weekje weer! Ik ben tot de 14 km bij de pacers gebleven, daarna heeft Romiro mij op sleeptouw genomen naar net 1:42. Bijna 4 min van mijn PR dus vertrouwen voor de halve van Eindhoven! Jij ook echt super gedaan hoor, nu maar even uitrusten!

 • Reageer Cami 21.09.2015

  Stacey,
  Waw wat een prestaties ! Knap !
  Ik lees met heel veel plezier je schrijfsels, maar vind het zo jammer dat er zo regelmatig dt-fouten in staan. Kan je M niet vragen de tekst voor jou te herlezen. Nu je zelf les geeft zou dit niet mogen gebeuren ..
  Veel succes nog met alles wat je doet !

  • Reageer Stacey 21.09.2015

   Hoi Cami,
   als dyslext is het voor mij heel lastig om alle dtjes en tjes goed te doen. Als ik uren de tijd zou hebben om alles te schrijven dan zou ik het meerdere malen na kunnen lezen en het meeste er uit kunnen halen. Dit doe ik uiteraard wel bij mijn lessen, maar na 58 kilometer te hebben gelopen in het weekend was ik gisteren al lang blij dat ik klaar was en even kon relaxen op de bank. Je voorstel om M alles na te laten lezen snap ik heel goed, maar met zijn drukke baan is dat geen optie.
   Ik snap je frustratie, maar het is voor een dyslext minstens net zo frustrerend dat het zo lastig is.

 • Reageer Jennifer 21.09.2015

  Wat een prestatie ook zeg, al die kilometers!

 • Reageer Marisa 21.09.2015

  Yeah! Zaterdag was echt awesome! Kan nog steeds niet geloven dat het ons gewoon gelukt is! En dan jij de volgende dag nog 16 km, pffff. Nouja nu iig lekker uitrusten (of nouja werken). Ik hoop dat de sushi nog lekker smaakte! En nog bedankt dat je met mij mee wilde de marathon lopen! Was heel gezellig!

 • Reageer Cami 22.09.2015

  Stacey, ik wist niet dat je dyslexie hebt. Mijn zoon van 22 is zwaar dyslectisch, dus ken het wereldje ondertussen door en door. Schitterend dat je dan zoveel schrijft. Hij haat lezen en schrijven en zal daarom zijn schrijfsels altijd zeer beknopt houden om zo weinig mogelijk fouten te schrijven. Nog veel succes met alles wat je doet (en ik zal in’t vervolg wat minder kritisch zijn).

 • Reageer Vera 22.09.2015

  Hoi Stacey, ik voel je blog met veel plezier, erg leuk dat je dit nu naast je nieuwe baan/studie “gewoon er even bij blijft doen”.
  Af en toe zie ik een piepklein stukje van je interieur (zoals bv. dat badrekje en de vaasjes in deze post) en dat ziet er goed uit. Ik ben momenteel mijn huisje aan het restylen maar ik loop een beetje spaak. Volgens mij hebben wij dezelfde smaak en stijl, dus ik zou het leuk vinden als ik wat inspiratie bij jou vandaan kan halen.
  Ik snap dat je je privacy wilt bewaren (terecht !) maar is het mogelijk dat je wat foto’s laat zien van de inrichting van je huis ? Ik ben benieuwd naar je styling in je toilet/slaapkamer/badkamer/etc.
  Voor de rest : veel succes met alles waar je mee bezig bent. Ik hoop nog lang van je blog te mogen genieten.
  Groetjes, Vera

  • Reageer Stacey 25.09.2015

   Hi Vera,
   Als alles af is wil ik een home tour video maken en een foto artikel, maar ik ben nog niet 100% tevreden en klaar dus vandaar dat ik er nog even mee wacht, ik hoop dat je er nog even op kunt wachten. 🙂

  Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.