Legally-Me: My Weekly Diary #39

28.09.2015

Mwd
Afgelopen week was een bijzondere week want hoe vaak krijg je nu de kans om bij Ajax te trainen? Naast een training bij Ajax bezochten M. en ik ook nog een wedstrijd van Ajax, brachten we een bezoekje aan Rotterdam en liep ik afgelopen zondag de 10 kilometer tijdens de halve van Haarlem. Lees dit en nog veel meer in My weekly diary. 

Mwd1
Maandag
Mijn nu echt laatste vrije dag van het jaar want komende maandag begint toch echt de opleiding die ik ga doen. Ik start dan met de PDG opleiding die me een bevoegd docent moet gaan maken. Na mijn ontbijt geniet ik nog even na van het weekend en schrijf ik het verslag van de Dam tot Dam loop van afgelopen weekend. Daarna ga ik aan de slag met het maken van een filmpje voor mijn leerlingen over het gebruik van een wettenbundel. Een wettenbundel is een grote stapel boeken waar je echt mee moet leren werken en waar je best wel even van schrikt als je ze voor het eerst ziet en om die reden heb ik een filmpje gemaakt over “hoe gebruik je een wettenbundel?” Tussendoor ben ik ook nog op de bank ik slaap gevallen waardoor ik om 3 uur wakker schrik en ineens nog alles moet monteren, boodschappen moet doen en nog de puntjes op de I moet zetten voor mijn les bedrijfsrecht. Gelukkig komt het allemaal goed en red ik het zelfs om tussendoor wandelend de boodschappen te doen in de hoop zo mijn spierpijn er vast uit te lopen.

Mwd2
Dinsdag
De eerste echte werkdag van de week en dat is altijd best wel weer even heftig om zo vroeg je bed uit te moeten. Het belooft ook nog eens een lange dag te worden, dus een lekker ontbijtje heb ik wel nodig. Eenmaal op werk is het 07:40, zo vroeg ben ik er nog nooit geweest. Na vergaderingen en voorbereidingen is het tijd dat ik mijn filmpje over de wettenbundel aan mijn leerlingen presenteer en die vinden het maar wat bijzonder dat ik dat heb gedaan, dat zijn ze immers helemaal niet gewend. Na alle lessen heb ik om 17:00 weer een afspraak op school, dit maal met de man die mij tijdens mijn opleiding gaat begeleiden en tot 18:00 hebben we hierover een gesprek. Eenmaal thuis is het 19:30 en wil ik het liefst zo snel mogelijk eten en eet ik dus gewoon wat boterhammen, want ik heb geen geduld om te koken. Na het eten kies ik samen met M een foto uit van de Dam tot Dam, het is uiteindelijk de middelste geworden. Al snel na het uitzoeken van de foto stort ik in van vermoeidheid en duik ik dus vroeg in bed.

Mwd3
Woensdag
De dag begint, zoals gewoonlijk met een wekker om 05:40 waarna ik in de auto stap naar mijn werk. Ik geef op woensdag bijna de hele dag les aan mijn eigen klas waar ik ook loopbaanbegeleider van ben en het leuke is dat je op zo een dag steeds verdere en band met de klas aan het opbouwen bent. Zo liet ik dus ook mijn finish foto zien van de Dam tot Dam en lieten mijn leerlingen weten dat ze het maar bizar vonden dat ik 58 kilometer had gelopen in het weekend. Na de lessen stap ik in de auto naar de Toekomst, het trainingscomplex waar Ajax altijd zijn trainingen heeft en geeft. Daar heb ik, samen met nog vele andere bloggers, een bijeenkomst van Adidas samen met een training over looptechniek die we krijgen van looptrainer bij Ajax, Bram Som. Wil je meer weten over de technieken die ik heb geleerd tijdens de training van Bram Som bij Ajax, lees dan eens het artikel terug dat ik er over schreef: Looptechniek ala Ajax. Na de training gaan we douchen, eten en dan meet ik onderweg naar de Arena met M. met wie ik samen naar de bekerwedstrijd van Ajax tegen de Graafschap ga. Hij is gek op voetbal en ik vind Ajax altijd wel leuk om te zien en helemaal als het in het stadion is, dus ik vind het wel eens leuk om samen met hem te gaan!

Mwd4
Donderdag
Na het lesgeven rij ik naar huis waar ook M. al is, we zijn beide vroeg thuis en maken er een super relaxte avond van. We beginnen eerst met het doen van boodschappen en ik maak courgette spaghetti met pasta saus. Het is echt lang geleden voor mijn idee dat ik zo een ontspannen avond met M. heb gehad waarbij we ook in alles zo rustig zijn.

Mwd5
Vrijdag
De laatste werkdag van de week en ik vind het altijd een hele leuke dag om te werken, leuke klassen, leuke vakken en relatief vroeg klaar met lesgeven. Na mijn lessen rij ik naar Muiden, daar zit o.a. de Lidl en daar is de koffie in de aanbieding dus ik sla gelijk groot in. Op de terugweg loop ik langs de Kruidvat waar ik spelt pepernoten zie, dat wil ik wel proberen en dus neem ik een handje onder het rijden naar huis. Als ik bijna thuis ben wil ik nog een handje pakken, maar is de zak al leeg, oeps…. Misschien heeft het er ook wel iets mee te maken dat ik alleen een appel heb gegeten. Onderweg tankte ik ook nog voor het laagste bedrag ever. Thuis aten we een tonijn steak en keken we later op de avond nog een serie.

Mwd6
Zaterdag
Zaterdag was het tijd voor een lekker dagje weg met mijn lieve M. Na het ontbijt namen we de trein naar Rotterdam om daar lekker een dagje te gaan shoppen, hotspots uit te proberen en lekker te eten. We begonnen met een lekkere bak koffie waarna ik bij de H&M en Mango wat leuks kocht, ook na de lunch bij The Tealab zag ik weer wat leuke dingen, wederom bij de H&M en Mango maar dit keer andere filialen. Voor jullie denken dat alleen ik aan het shoppen was, ook M. kocht iets, hij kocht een mooie blouse bij de Bijenkorf. Aan het einde van de middag wilde we dan eindelijk de markthal bekijken, we hadden er al veel over gehoord en gezien maar nu was het dan echt tijd voor een bezoekje. Voor een ieder die er nog niet is geweest kan ik het echt aanraden, het is echt enorm en ontzettend leuk. We sloten ons Rotterdam dagje af bij Pickels, een burgerbar in de Markthal waar ze ook glutenvrije burgers hebben en de smaak is echt geweldig! Eenmaal thuis plofte we lekker op de bank en keken we een serie terwijl ik genoot van een glutenvrije stroopwafel en een stukje Tony’s. Meer over zaterdag lees je in My Day in Pictures 26/09 van afgelopen zaterdag.

Mwd7
Zondag
Om 08:00 schrik ik wakker en kan ik niet meer slapen, gelukkig gaat mijn wekker niet veel later want ik moet nog iets regelen voor ik straks de halve van Haarlem ga lopen. Natuurlijk ga ik eerst even ontbijten en dan stap ik in de auto naar Boyd, een vriend van mij en computer held die mij altijd helpt bij al mijn internet/computer problemen. Sinds afgelopen donderdag doet mijn laptop raar en hij gaat er even naar kijken. Eenmaal thuis moet ik een beetje opschieten en kleed ik me om voor de Halve van Haarlem, ik moet me nog omkleden en mijn haar wil natuurlijk niet echt meewerken, dat zul je altijd zien als je haast hebt. Dan spring ik op de fiets en binnen 10 minuten ben ik bij de start, ik geef mijn tas af, bezoek nog even een dixie voor de zenuwen en ga dan naar het startvak. Omdat ik gisteren in Rotterdam best wel wat last had van mijn knie en kuit ben ik best wel een beetje bang om te gaan lopen vandaag. Ik voel me niet 100% en die kuit, nee ik ben heel blij dat ik mijn startnummer om heb kunnen zetten naar de 10 kilometer. Eenmaal gestart ga ik in het begin natuurlijk weer veel te snel, maar gek genoeg gaat het goed en voel ik geen pijntjes. Een uitgebreid verslag komt dinsdag online, maar ik kan je vast vertellen dat ik uiteindelijk zeer tevreden ben met een gemiddeld tempo van 5:29 en eindtijd van 54:50! Na de finish wil ik sokken kopen omdat mijn voeten zo’n pijn doen maar helaas hebben ze niet de sokken bij Run2Day waar ik naar op zoek ben en daarbij valt ook nog eens uit het niets mijn telefoon uit, niets geen sokken of een traktatie bij de Yoghurt Barn, ik ga maar naar huis. Thuis doen ik mijn schoenen uit en ontdek ik dat mijn voeten wel heel erg kapot zijn waardoor het douchen meer lijkt op een gekke Griekse dans om maar steeds mijn voeten weg te trekken. Na het douchen doen we even boodschapjes en ga ik een beetje chillen op de bank terwijl er een busje met mannen aan komt rijden die beginnen met het stuken van onze zolder. Ondertussen is M. lekker sate aan het maken met oven frietjes een heerlijke manier om ons weekend af te sluiten.

Vorige post Volgende post

2 reacties

 • Reageer Bente 28.09.2015

  Druk weekje maar gelukkig met heel wat leuke dingen tussendoor! Wat een prachtige tijd! Ben benieuwd naar je verslag van morgen 🙂

 • Reageer Wilmke 01.10.2015

  Ik ben zoooo jaloers op die training die jij hebt gehad bij Ajax! Had ik wel meer over willen lezen 🙂 Ik heb zelf een aantal keren training gehad van Bram Som, toen ik nog aan topsport deed 🙂 Aardige vent en een toploper 😉
  x Wilmke

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.