Legally-Fit: Zonde om nieuwe schoenen te dragen

01.10.2015

IMG_9424-001
Het is al jaar en dag mijn favoriete paar hardloopschoenen, de Nike Lunar. Sinds ik op deze schoenen loop gaat het goed en hoewel ik ze tegenwoordig nog wel eens af wil wisselen met een ander merk en model blijven zij mijn favoriet. Sinds 1,5 maand heb ik een nieuw paar hardloopschoenen, maar oh wat vind ik het zonde om ze te gaan dragen.

Fijne hardloopschoenen kopen is voor een ieder lastig, maar als je schoenmaat 35 hebt en voor hardloopschoenen dus maat 36 moet hebben is het helemaal een gevecht om leuke schoenen te vinden die ook nog eens geschikt zijn voor volwassenen. De meeste hardloopschoenen beginnen bij maat 37 en dat betekend dat ik vaak gebonden ben aan het kindermodel, iets wat bij veel merken betekend dat je met de meest afzichtelijke schoenen naar buitenkomt die minder ver zijn doorontwikkeld dan het volwassen model.

Er is echter een merk die de volwassen en kinderlijn parallel laat lopen, Nike. Het is eigenlijk dan ook per toeval dat ik ooit in de uitverkoop bij Zalando een paar Nike lunar’s in het knalroze kocht. Een half jaar later, als ik inmiddels fanatiek aan het lopen ben vraag ik me toch af of ze wel geschikt voor me zijn en laat ik een meting doen bij Run2Day en wat blijkt, ze zijn prima voor mijn loopstijl. Stiekem wist ik dat ook wel want sinds ik deze schoenen heb gaat het goed, hiervoor liep ik op asics en had ik continu last van mijn knie, wellicht het verkeerde model maar bij Nike heb ik er tot op de dag van vandaag amper last van.

Toen een paar weken geleden de sale op zijn hoogtepunt was en ik verlekkerd naar een nieuw paar lunars keek die met 69,95 wel erg fijn geprijst waren verdwenen ze dan ook zonder enige aarzeling in mijn winkelmandje. Dat winkelmandje werd thuis bezorgd en nu staan ze in de kast… in de kast? Ja laten we eerlijk zijn, die schoenen zijn toch veel te mooi om gedragen te worden? Ik vind het gewoon zonde. Iedere keer verzin ik wel een smoesje waarom het zonde zou zijn om ze te dragen…

Straks worden ze vies, straks vallen ze tegen, ik kan beter een ander moment kiezen om ze voor het eerst te gaan dragen, het is zonde om ze tijdens een wedstrijd te dragen want misschien stapt iemand er op, vandaag regent het, ik kan ze beter niet door de duinen dragen met al dat zand en ga zo maar door, excuses genoeg want het is oh zo zonde om nieuwe schoenen te dragen.

Vinden jullie het ook zonde om nieuwe schoenen voor het eerst te gaan dragen?

Vorige post Volgende post

2 reacties

  • Reageer Bente 01.10.2015

    Haha ja, een herkenbaar gevoel. Vooral als ze zo mooi wit zijn en elk viezigheidje goed te zien is!

  • Reageer Yvonne 01.10.2015

    Ik zou het eerder zonde vinden om ze te lang te laten staan waardoor de demping fors achteruit gaat 😉

  • Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.