Legally-Food: 5 snacks voor op kantoor

14.10.2015

5 snacks voor op kantoor

Heb je om 4 uur last van een dip op kantoor of heb je om 11 uur al ontzettende trek maar is het nog lang geen lunch pauze? Vandaag geef ik je 5 snacks die je thuis kunt maken en die je gemakkelijk mee kunt nemen naar je werk, studie of voor onderweg. Deze tussendoortjes geven je gegarandeerd uren energie. Vandaag dus 5 snacks voor op kantoor, werk, studie of onderweg. 

HAVERMOUT BANAAN ENERGIEREPEN
Havermout banaan energierepen

Benodigdheden voor 12 repen:
150 gr gehakte walnoten
2 overrijpe bananen
125 ml plantaardige olie [ik gebruikte kokosolie]
200 gr rietsuiker
1/2 tl vanille extract
125 gr havermout
60 gr volkoren meel [ik gebruikte amandelmeel]
30 gr bloem [ik gebruikte amandelmeel]
100 gr gedroogde cranberry’s
3/4 tl bakpoeder
1/2 tl zout
1/2 tl kaneel
1/2 tl nootmuskaat
1/4 tl baking soda

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Leg de walnoten [of een combinatie van noten] op bakpapier en rooster ze 5 tot 8 minuten in de oven.
3. Prak ondertussen de bananen.
4. Voeg de olie, suiker en vanille toe en maak er een smeuïge massa van.
5. Voeg de havermout, het meel, de bloem, bakpoeder, zout, kaneel, nootmuskaat en baking soda bij het mengsel.
6. Voeg als laatste de cranberry’s en de walnoten bij het beslag
7. Doe het beslag in de bakvorm en spreid het gelijkmatig uit.
8. Bak het geheel gedurende 25 tot 30 minuten tot de bovenkant goud bruin is.
9. Laat de repen goed afkoelen voor je ze in stukken gaat snijden.
10. Ideaal als pre of post workout snack of gewoon als tussendoortje op school of kantoor.

RIJSTWAFEL SNACKREPEN
Rijstwafel snackrepen

Benodigdheden:
20 gr rijstwafels [je kunt ook quinoa, bruine rijst of spelt wafels gebruiken]
20 gram 80% pure chocolade
30 gram geraspte kokos
100 gram dadels
2 scheutjes agavesiroop

Bereidinsgwijze:
1. Wel de dadels door ze een paar minuten in kokend water te leggen.
2. Haal de dadels uit het water en zorg dat er niet te veel vocht meer in de dadels zit.
3. Doe de dadels in een keukenmachine of blender en maal ze fijn.
4. Voeg aan het mengsel nu ook 25 gram van de kokosrasp toe, de rijstwafels en de pure chocolade [in kleine stukjes gesneden] en maal dit geheel goed door elkaar.
5. Doe wat agavesiroop [ahornsiroop of honing kan natuurlijk ook] er door heen en meng verder door.
6. Bekleed een vierkante vorm of bakje met bakpapier of aluminium folie
8. Doe het mengsel in de vorm en druk goed aan met de achterkant van een lepel
9. Bestrooi de bovenkant met de overgebleven kokosrasp
10. Laat het geheel minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast
11. Zodra het voldoende is opgestijfd kun je er repen van snijden.
CHOCOLADE DADEL NOTEN ENERGIE REPEN
Chocolade dadel noten repen
Benodigdheden:
100 gram dadels [gewicht als ze ontpit zijn]
50 gram noten [Ik gebruikte cashewnoten en amandelen]
1 eetlepel lijnzaad
1 eetlepel geraspte kokos
25 gram raw cacao

Bereidingswijze:
1. Snij de dadels in stukjes, zo maak je het je keukenmachine of blender makkelijker om ze te verwerken.
2. Doe de dadels in je keukenmachine of blender
3. Zodra de dadels klein gemalen zijn voeg je de noten toe
4. voeg nu de rest van de ingrediënten toe, de lijnzaad, geraspte kokos en de [raw] cacao
5. Haal het geheel uit de machine en maak er een bal van
6. Bekleed een voerkantje vorm of een plastic bakje met bakpapier
7. Druk met de bolle kant van een lepel het mengsel plat
8. Laat minimaal 30 minuten in de koelkast staan
9. Je kunt er nu reepjes of blokjes van snijden.
ENERGIE REPEN MET POMPOEN
Energierepen met pompoen

Benodigdheden
2 eetlepels lijnzaad
4 eetlepels warm water
300 gram gare en gepureerde pompoen
200 gram havermout
90 gram fijngehakte noten
160 gram gedroogd fruit
1/4 theelepel zout

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden
2. Bekleed een muffinvorm met bakpapier
3. Met het lijnzaad met het water in een kommetje. De lijnzaad neemt na een paar minuten het water op en wordt dikker
4. Meng alle ingrediënten in een kom
5. Schep alles in de bakvorm en druk met de achterkant van een lepel goed aan
6. Zet alles in de oven voor 20 tot 25 minuten
7. Laat het afkoelen en snij in 12 repen.

GEZONDE LIONS
Gezonde Lions

Benodigdheden:
– 2,5 rijstwafels [of quinoa/spelt of bruinerijst wafels]
– 30 gram havermout
– 40 gram noten naar voorkeur
– 3 eetlepels pindakaas
– 2 eetlepels ahornsiroop [je kunt ook honing of agave siroop gebruiken]
– 50 gram pure chocola, zo puur mogelijk

Bereidingswijze:
1. Doe de pindakaas en de ahornsiroop in een schaaltje dat in de magnetron kan en verwarm het geheel zodat het iets vloeibaarder wordt. Dit kan door het 30-40 seconde in de magnetron te doen of door het enkele tijd in een bakje kokend water te zetten.
2. Hak de noten grof.
3. Verkruimel de rijstwafels .
4. Voeg de rijstwafels, de havermout en de noten in een kom en roer hier het pindakaas en ahornsiroop mengsel door heen.
5. Smelt de chocolade in de magnetron of middels een bakje in een bak met kokend water.
6. Schep de chocolade door het mengsel.
7. Bekleed een vierkant bakje met aluminiumfolie of bakpapier.
8. Stort het mengsel in het bakje.
9. Druk aan met de achterkant van een lepel.
10. Laat het minimaal 30 minuten afkoelen in de koelkast.
11. Snij het in het formaat dat je wilt, blokjes of repen, met een groot mes.

Tags: ,
Categorie: Legally-Food, Snacks
Vorige post Volgende post

3 reacties

  • Reageer Marlotte 14.10.2015

    Wat een leuke en originele repen! Ik ben vooral heel erg benieuwd naar die met pompoen. Lijkt me heerlijk!

  • Reageer Elma 14.10.2015

    Wat ziet dat er super lekker uit zeg! Ik moet ook echt weer wat gezonder gaan eten, beetje veel ongezonde snacks de laatste tijd.. haha

  • Reageer Stefanie 17.10.2015

    Dit vind ik nu leuk! 1 artikel, zoveel ideetjes! Moest het kunnen, ging ik de receptjes meteen allemaal uittesten. Toch maar beginnen bij de eerste, denk ik. 😉 X

  • Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.