Legally-Food: 5 snelle ontbijtjes

10.10.2015

ONTBIJT SMOOTHIE MET BANAAN EN DADEL
Wil jij meer afwisselen in je ontbijt maar heb je geen tijd om hele uitgebreide ontbijtjes te maken iedere ochtend? Vandaag laat ik je 5 ontbijt recepten zien die je binnen een handomdraai op tafel hebt staan. Van overnight oats tot yoghurt met muesli, ontbijtcake, een mugcake en een smoothie.

ONTBIJT SMOOTHIE MET BANAAN EN DADEL
Ontbijt Smoothie met banaan en Dadels:

Bereidingstijd: Minder dan 5 minuten
Apparaat: Blender

Benodigdheden:
1 [bevroren] banaan
250 ml Amandel Melk
4 dadels [ontpit]
1 theelepel lijnzaad

Bereidingswijze:
1. Indien je een bevroren banaan gebruikt kan ik je aanraden deze in stukjes in te vriezen, hierdoor kan je blender hem makkelijker verwerken. Hoe dan ook, zorg dat, je, je banaan, bevroren of niet, in stukjes in je blender doet.
2. Snij je dadels in 4 stukjes en doe in de blender
3. Voeg de melk en lijnzaad toe in de blender
4. Blenden tot je een mooi geheel hebt.
5. Klaar!

Havermout Mugcake
Havermout Mugcake

Benodigdheden: 
– 4 eetlepels havermout
– 1 banaan
– 1 ei
– 1/2 theelepel kaneel
Indien je van zoet houdt kun je er nog wat honing of agave siroop in doen, ik deed er 1 goed gevulde theelepel agave siroop bij, toch net even wat lekkerder als je het mij vraagt.

Topping [eventueel]
– 2 eetlepels kwark
– 1/4 appel
– 1 handje rozijnen
– 1 theelepel amandel schaafsel
– een beetje kaneel

Bereidingswijze
1. Prak de banaan goed fijn, als je een bruine banaan hebt zal dit heel makkelijk gaan dus ik raad je aan een zo bruin mogelijke banaan te gebruiken.
2. Meng de banaan met het ei, de kaneel en de havermout en roer goed door elkaar in de mok. Eventueel kun je dus nog wat honing, suiker of agave siroop toevoegen.
3. Zet de mok met het mengsel voor 2,5 minuten op de hoogste stand in de magnetron. Als je niet zo van de magnetron bent kun je hem ook in een op 200 graden voorverwarmde oven plaatsen gedurende 15 minuten.
4. Je kunt er voor kiezen de cake te serveren met wat kwark, appel, kaneel, amandelschaafsel en rozijnen, maar er zijn natuurlijk nog veel meer lekkere mogelijkheden zoals honing, chocopasta, ijs en ga zo maar door.

ONTBIJTCAKE
Ontbijt Cake

Deze cake kun je een keertje bakken als je tijd hebt, het bakken duurt immers totaal wel een uurtje. Maar als je de plakjes in de vriezer stopt en daar apart verpakt kun je voor je gaat slapen 2 plakjes uit de vriezer halen en deze laten ontdooien zodat je de volgende ochtend er alleen nog een laagje notenpasta op hoeft te smeren. Doordat er geen toegevoegde suikers in zitten en is gemaakt op basis van havermout zal een plakje van deze cake je lang een verzadigd gevoel geven.

Benodigdheden: 

  • 4 eieren
  • 4 bananen [ik gebruikte er drie door het beslag en 1 boven op]
  • 120 gram havervlokken
  • 2 tl kaneel
  • 1 tl vanillepoeder (Ongezoet)
  • 1 handje moerbeien
  • 1 handje gedroogde gojibessen

Bereidingswijze:

  1. Verwarm je oven voor op 180 graden
  2. Voeg de bananen, eieren, havervlokken, kaneel en vanille in een blender, kom of mixer en mix dit goed door elkaar tot je een mooie massa hebt. Ik deed slechts 3 bananen door het beslag en gebruikte 1 banaan als decoratie op de cake. 
  3. Roer nu de moerbeien en gojibessen door je beslag, je kunt er eventueel ook nog andere dingen door heen doen zoals noten, rozijnen, dadels, gedroogde abrikozen en ga zo maar door.
  4. Doe het beslag in het bakblik
  5. Bak de cake in 15-25 minuten gaar.

Homemade Granola
Yoghurt met Granola
Uiteraard kun je gewoon granola gebruiken die je in de winkel gebruikt maar er gaat niets boven de granola die je zelf hebt gemaakt. Het klinkt als een tijdrovend klusje maar dat valt alles mee, het is zo gefixed. De granol maak je op een avond of een weekend dag en je hebt er de komende weken profijt van.

Benodigdheden:
– 200 gram Havermout
– 50 gram zonnebloempitten
– 50 gram pompoenpitten
– 50 gram gemengde noten (amandelen, hazelnoten, cashew noten etc.)
– 3 eetlepels honing
– 2 eetlepels gesmolten kokosolie
– 1 theelepel vanille extract
– 1 theelepel kaneel

Bereidingswijze
– Hak de noten in grove stukken.
– Verwarm de oven voor op 160 graden.
– Doe alle ingrediënten in een grote meng kom en roer goed door.
– Leg alles op een bakplaat en bak voor 25 minuten.
– Hussel alles om de 5 a 10 minuten even om.
– Laat afkoelen voor je het in een bak of pot doet

Overnight oats
Overnight Havermout

Het kost je de avond voor je gaat slapen maximaal 2 minuten, maar het resultaat is een heerlijk snel ontbijtje de volgende morgen. Het voordeel van havermout is dat je er eindeloos mee kunt variëren en dat je langdurig een verzadigd gevoel hebt.

Benodigdheden:

  • 5 eetlepels havermout
  • 250 ml [ongezoete] amandelmelk
  • 1 theelepel chiazaad
  • Toppings naar keuze: Kaneel, lijnzaad, appel, bessen, etc.

Bereidingswijze:

  1. Voeg de havermout, de melk en een theelepel chiazaad in een kom.
  2. Wil je de havermout koud eten dan hoef je alleen nog wat toppings aan je havermout toe te voegen.
  3. Wil je de havermout warm eten? Doe het in de magnetron voor ongeveer 4 minuten op full speed [ligt aan je magnetrom, het kan ook in een pannetje]

Waar ontbijt jij het liefst mee? 

Tags: , ,
Categorie: Food, Legally-Food, Ontbijt, Recepten
Vorige post Volgende post

2 reacties

  • Reageer Marlotte 10.10.2015

    Wat ziet die mugcake er lekker uit zeg! Die ga ik snel eens proberen.

  • Reageer Ise 11.10.2015

    Ik wil de mugcake ook eens uit gaan proberen!

  • Laat een reactie achter