Legally-Food: Gevulde Pompoen

17.10.2015

Gevulde Pompoen
Het is overduidelijk herfst en dat is met uitstek de tijd om te genieten van pompoen. Er zijn zo veel dingen te doen met een pompoen, maar dit keer vulde ik de pompoen die uit de oven kwam. Hoe je deze gevulde pompoen maakt vertel ik je vandaag. 
In de herfst vind ik pompoen een van de lekkerste groente om mee te werken. Je kunt zo veel doen met pompoen, van pannenkoeken, een pumpkin spice latte, cake en soep, pompoen is hartstikke veelzijdig, voor inspiratie kun je hier alle pompoen recepten vinden.

Benodigdheden voor 2 personen:
1 fles pompoen
1 courgette
1 aubergine
2 sjalotjes
1 knoflook
1/4 theelepel komijnpoeder
1/4 theelepel Kurkuma
1 eetlepel soja saus
1/4 theelepel paprika poeder
Eventueel: 3 zoete aardappelen als bijgerecht

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden
2. Was de pompoen, snij hem doormidden en haal het vruchtvlees er met een lepel uit
3. Leg de pompoen in de oven (met eventueel de partjes zoete aardappel) voor minimaal 40 minuten
4. Snij de courgette, de ui en aubergine in kleine blokjes
5. Verhit een pan met wat olie naar keuze en fruit de ui
6. Voeg de knoflook toe als de uien glazig worden
7. Voeg nu ook de courgette en aubergine toe aan de pan
8. Voeg alle specerijen toe zoals de komijn, kurkuma, paprika poeder en de sojasaus
9. Haal de pompoen helften uit de oven na 40 minuten (de partjes mogen nog even in de oven blijven)
10. Hol de pompoen uit maar zorg dat je nog wel iets aan de zijkanten van de pompoen hebt zitten
11. Voeg de inhoud van de pompoen toe aan het mengsel in de pan en vul nu de pompoen met een lepel
12. Serveer de pompoen met de zoete aardappel frietjes op het bord.

Tags: ,
Categorie: Hoofdgerechten, Legally-Food, Recepten
Vorige post Volgende post

1 reactie

  • Reageer Marlotte 17.10.2015

    Mmm ziet er heerlijk uit, ook met de zoete aardappelfrietjes erbij!

  • Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.