Legally-Me: My day in Pictures vanuit Curacao

24.10.2015

test123
Afgelopen woensdag hield ik een plog bij en dat betekent dat ik de hele dag foto’s heb gemaakt; van het ontbijten op het strand, het zwemmen met dolfijnen, maar ook de lunch bij een hippe strand tent, chillen op het strand en in de zee en ons etentje in Willemstad. Kijk mee naar my day in pictures van afgelopen woensdag vanuit het mooie en zonnige Curacao .

test1231
Van de warmte en spanning word ik al super vroeg wakker. Vandaag ga ik met dolfijnen zwemmen en dat is iets dat ik al wil vanaf dat ik een hele kleine stacey ben. Al voor zessen ben ik wakker en na heel Instagram, facebook, snapchat en het nieuws te hebben bekeken rommelt het van de zenuwen door mijn buik. Ik besluit te gaan hardlopen, even mijn gedachten verzetten en lekker even lopen. Ik twijfel nog even over een shirtje, maar als ik zie dat het al 30 graden is besluit ik maar gewoon in mijn sport bh te gaan lopen. Voor de zekerheid blijf ik gewoon op het park alwaar ik rondjes van 1 kilometer kan lopen, ideaal. Rondje 1 en 2 gaan prima, maar rondje 3 en 4 worden al wat zwaarder, niet alleen omdat het steeds warmer wordt maar ook omdat je flink moet klimmen tijdens het lopen. Ondertussen zie ik de mensen ontwaken, vooral de gezinnen met kids zijn al in vol ornaat aan het ontbijten en ik ben op dat soort momenten blij dat ik nog even zelf kan bepalen wat ik doe op dit tijdstip. Na 4 rondjes heb ik het wel weer gehad en drink ik bij wat er op het zelfde moment van mijn hoofd af gutst. Zelden heb ik zo gezweet als nu, mijn hemel, wat een hitte, maar wel verschrikkelijk fijn om weer even gelopen te hebben. Na het douchen trek ik weer wat bij en maak ik me ready voor het ontbijt.

test1233
We gaan vandaag ontbijten vlak bij de Dolphin Academy en rijden richting mambo beach waar we bij Hemingways gaan zitten. We maken gebruik van het ontbijt buffet en ik kies voor yoghurt met fruit en neem ook 2 banaan pannenkoekjes met wat honing en man wat zijn die lekker zeg! Ook is het heerlijk om weer even een grote kop koffie te nemen. Ondertussen begint het allemaal nog veel meer te kriebelen die spanning en na een kopje thee zetten we koers naar het Sea Aquarium alwaar de Dolphin Academy is gevestigd.

test1234
Zoals gezegd wil ik al sinds ik een hele kleine Stacey was graag zwemmen met dolfijnen en is het een droom die werkelijkheid wordt. Heel bewust heb ik dit niet gedaan op andere plekken in de wereld omdat ik daar veelal de omstandigheden voor de dolfijnen niet goed vind. Bij de Dolphin Academy heb ik wel een goed gevoel en hoewel het wilde beesten zijn die daar zwemmen, zwemmen ze in een afgeschermd deel van de zee en mogen ze op dagelijkse basis ook de vrije zee in. Eenmaal bij het Sea Aquarium mag ik met mijn reservering zo doorlopen, thuis had ik namelijk al geboekt omdat ik bang was dat het anders vol zou zitten in de herfstvakantie. Het zwemmen met dolfijnen is redelijk prijzig maar dat heb ik er voor over en na het ondertekenen van de quitclaim (de organisatie stelt zicht niet verantwoordelijk voor alles wat er in het water kan gebeuren) mag ik de 155 euro afrekenen. We nemen plaats langs het bassin en kijken naar de dolfijnen show terwijl ik een brok in mijn keel kreeg, straks mag ik gewoon! Op de een of andere manier maken die beesten zo veel los, ze zijn zo mooi en ogen zo vrolijk en blij. Na de show krijgen we wat filmpjes gezien en daarna volgt de briefing met de trainer die ons (een groepje van 6) gaat begeleiden. Ze legt ons uit hoe we moeten zwemmen, hoe je contact maakt met de dolfijnen en wat de commando’s zijn.

test1235
We krijgen 2 dolfijnen Annie en haar zoon Matchie en gaan, na het halen van flippers richting het bassin waar onze 2 dolfijnen zitten. Terwijl ik het water in ga staat M. met mijn camera te kijken, of zoals hij hel zelf zegt, hij heeft alles gezien middels een heel klein schermpje. Eenmaal in het water vind ik het best wel spannend maar voor ik het weet komt er een dolfijn naast me en aai ik hem rustig en relax ik ook volledig, wat is het een prachtig beest, zo mooi, zo soepel, zo blij. We zwemmen met ze en een voor een mogen we ook wat spelletjes met ze spelen, van het rond draaien tot op je rug liggen met ze, ze laten zingen, spetteren en ook een kusje en elkaar vasthouden. Op de foto’s zie je een enorme smile en die is oprechter dan oprecht want ik geniet met volle teugen, wat een geweldige ervaring zeg! Natuurlijk is het op een gegeven moment ook afgelopen en lopen we weer terug naar het complex waar we de foto’s kunnen kopen en ja dat is natuurlijk mega duur, maar voor iets dat je maar een keer in je leven doet heb ik dat er maar al te graag voor over en met 5 foto’s op een stick is het tijd weer terug te gaan naar het strand.

test1236
We besluiten bij het voormalige Mambo beach te gaan liggen, een fancy strandtent waar het, net als bij de andere tenten heel rustig is, gek genoeg is het, vinden wij althans, overal heel erg rustig. We ploffen op de bedjes, ik pak mijn boek en ga er al snel helemaal in op.

test1237
Tussendoor gaan we nog even lunchen bij Mambo beach alwaar ik een super lekkere bak met yoghurt, fruit en noten bestel. Zelden heb ik die zo lekker gekregen, misschien hielp het uitzicht en de ervaring van de middag ook wel, maar ik heb echt gesmuld.

test1238
Om af en toe wat af te koelen ga ik even de zee in, maar mijn boek, blue curaçao is zo spannend dat ik hem niet weg kan leggen.

test1239
Om een uurtje of half 5/5 uur gaan we weer met de auto terug naar ons huisje terwijl we onderweg nog even (mega goedkoop) tanken.

test12310
Na het douchen en aankleden zetten we koers naar Willemstad waar we willen gaan eten. Via een vriend hebben we de tip gehad om bij scampie’s te gaan eten aan het waterfort en aangezien ik sinds een maand of 4 garnalen lust en het ook oprecht lekker vind lijkt dit ons wel wat. Onze indruk van Willemstad, terwijl we naar het restaurant lopen, is uitgestorven, er is amper iemand en ook bij het restaurant is het rustig en zijn er slechts een paar tafels bezet. Het bestellen is hillarisch, waar het doorgeven van glutenvrij hier tot op heden zonder enig probleem is verlopen, denken ze hier dat ik geen melk mag, zelfs de manager wordt er bijgehaald en ook die snapt er maar weinig van, want met gluten mag je wel brood toch, geen melk en rijst en geen ijs? Goed, we gokken het er maar op want na de ingrediënten te hebben gehoord moet het goed gaan. Terwijl we wachten op ons voorgerecht krijgen we ons hoofdgerecht, oke…. Helemaal lekker loopt het niet, maar het hoofdgerecht ziet er goed uit. Na heg eten vraagt M. om de rekening wat tot een hilarische situatie leidt. M: ‘zou ik zo mogen betalen bij u?’ Serveerster: ‘dat is aan u meneer, u moet betalen dus u moet zeggen wanneer u wilt betalen want dat kan ik niet voor u bepalen’. Goed, tot zover het restaurant en we lopen nog even door Willemstad op zoek naar een ijsje ofzo maar de stad is verlaten, het is zo stil dat het zelfs een beetje griezelig aanvoelt en we lopen uiteindelijk dus maar weer terug naar de auto en rijden terug naar ons huisje. Daar ga ik verder lezen in mn boek, onder het genot van een handje M&M’s en val ik al snel in slaap.

Tags: , ,
Categorie: Legally-Me, Plog
Vorige post Volgende post

2 reacties

 • Reageer Manon 24.10.2015

  Ohh wat een heerlijke dag! Geniet nog maar even!

 • Reageer Yamina 24.10.2015

  Wat gaaf!! Zulke ervaringen zijn niet in geld uit te drukken. Ik heb dat met skydives op Aruba. Dat alleen al was duur, maar de foto’s en filmpjes waren ook duur geprijsd. Absoluut geen spijt van gehad.
  Ik hoop dat jullie hebben kunnen genieten daar!

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.