Legally-Me: My Weekly Diary #40

05.10.2015

MWD7
Soms heb je van die weken die gewoon super lekker verlopen en leuk verlopen. Afgelopen week was er zo eentje. Naast heel veel leuke dingen zoals een pannenkoeken wandeling, een borrel met collega’s een date night met mijn lieve M en een super lekkere en gezellige lunch met een vriendinnetje, verliepen ook mijn lessen super en dook ik zelf weer de schoolbanken in. Lees mee met mijn week in, My weekly diary van afgelopen week. 

MWD
Maandag

Maandag was het de dag van mijn eerste schooldag. Ja ook als juf moet je leren en de schoolbanken in. Hoewel ik vak inhoudelijk heel goed weet waar ik het over heb, weet ik natuurlijk niet zo veel over het les geven en om die reden ben ik begonnen aan de PDG opleiding oftewel de opleiding voor het Pedagogisch Didactisch getuigschrift. De les vindt plaats in Amsterdam samen met nog 17 andere docenten van allerlei verschillende opleidingen. Het leuke aan de opleiding is dat de een autotechniek geeft, de ander Nederlands en ik dus rechten, het verschilt dus echt ontzettend en ook qua leeftijden loopt het enorm uiteen, waardoor het juist extra leerzaam is. Na de hele dag zelf weer in de schoolbanken te hebben gezeten ging ik langs de Villa Arena om de 2 bijzet tafeltjes op te halen die we 3 weken geleden hadden besteld en waar ik al maanden verliefd op was. De tafeltjes zijn van JD Woods en zijn gemaakt door Nederlandse zusjes en ik blijf ze echt geweldig vinden! Thuis maak ik een tomatensoepje en na het eten ga ik los omdat ik ineens inspiratie heb om een les voor te gaan bereiden. Omdat de blog daardoor helemaal geen aandacht heeft gehad ga ik tot laat door om ook die nog even af te maken.

MWD1
Dinsdag
Na het ontbijt is het tijd om weer les te gaan geven, maar eerst begin ik met een vergadering met mijn leidinggevende en daarna met het stagebureau. Gelukkig heb ik tussendoor ook nog even tijd om wat dingen voor te bereiden en dan geef ik tot half 5 lessen. Tussendoor drink ik heel veel koffie om lekker wakker te blijven de dag door te komen. Eenmaal thuis ben ik na het eten super in de stress om fanalen te doen.Aan het einde van de avond krijg ik een mailtje voor school waardoor ik ineens tot 01:00 beneden zit te werken en vol stress naar bed te ga en waar ik maar even moeilijk in slaap kom.

MWD2
Woensdag

Een dag waar ik al super lang naar uit keek omdat ik vanavond af zou spreken met een nieuw eetclubje in Haarlem. Het was al weken geleden gekozen en ik verheugde me er echt oprecht op. Maar naarmate de dag vorderde gingen mijn lessen prima maar begon ik me steeds rotter te voelen. Natuurlijk had ik maar 4 uur geslapen en daarnaast was ik ook nog misselijk en super verkouden. In plaats van lang op school zitten besloot ik naar huis te zitten en te gaan sporten, normaal voel ik me na het sporten echt helemaal top en stiekem was ik daar nu ook een beetje van uit gegaan. Helaas was het dit keer niet zo’n feest en heb ik met hangen en wurgen toch 5 kilometer weten te lopen maar ik kom half kotsend van de loopband en moet ik dus ook met pijn in mijn hart de eetclub afbellen. De rest van de avond ga ik maar in bad liggen en vroeg naar bed.

MWD3
Donderdag

Donderdag begon ik mijn dag op school met een vergadering van het team, gevolgd door een vergadering met de uitgeverij van onze lesmethode. Uiteraard moesten er ook nog lessen gegeven worden en na mijn lessen stond ik voor een groep met decanen aan wie ik onze opleiding moest gaan promoten. Na de werkdag vertrokken we met een groep collega’s naar Laage Vuursche waar we heen liepen om van een heerlijke (in mijn geval glutenvrije) pannenkoek te genieten. Na het eten met elkaar liepen we weer terug en reed ik snel door naar Boyd, mijn computer held die mijn computer had gemaakt en een grote upgrade heeft gegeven waardoor mijn macbook nu weer super snel is. Eenmaal thuis kroop ik in bad en ging ik lekker slapen. Voor meer over donderdag, klik dan door naar My Day in Pictures van afgelopen donderdag.

MWD4
Vrijdag
Voor het eerst reed ik door dichte mist, iets wat ik nog nooit had gedaan en wat zorgde voor wat klare handjes achter het stuur maar gelukkig kwam ik niet alleen op tijd maar ook heelhuids aan op school. Ik moet voor mijn opleiding mijn lessen filmen en dat deed ik vrijdag bij beide lessen die ik gaf. Het leuke was dat mijn leerlingen de vrijheid namen om tegen de camera te vertellen hoe leuk ze mijn lessen vinden en nog een tal van complimentjes te geven. Zelf was ik ook erg blij met mijn lessen en ook een zeer ervaren collega die even kwam kijken gaf me louter complimenten, super leuk! Na de lessen had ik een afspraak met mijn leidinggevende waarna ik samen met haar naar het terras ging om even van het zonnetje te genieten. Later kwamen er ook wat andere collega’s bij en rond 18:30 reed ik naar de AH waar ik na heel veel file aan kwam. Eenmaal thuis at ik snel wat en dook ik op de bank, werkte ik wat aan mijn blog en viel ik bijna in slaap tijdens het tv kijken.
MWD5
Zaterdag
Na heerlijk uitgeslapen te hebben gaan we samen rustig even ontbijten waar het al tegen het middaguur loopt. We vertrekken daarna samen naar de golfbaan waar we lekker even een paar uurtjes aan het slaan zijn en ook nog even een paar dingen op de baan oefenen. Na de golfbaan rijden we naar het tuincentrum waar we wat leuke dingen kopen voor in de voor en achtertuin. Onze tuin is nu mooi aangelegd en het is nu zaak om elke keer wat dingen te kopen zodat het ook echt een levende tuin wordt. Onze kar zit goed voel en thuis trekken we ons oude kloffie aan en gaan we aan de slag in de tuin om het er allemaal in te zetten en aan te kleden. De rest van de middag gaan we op zoek naar een leuke reis voor in de herfstvakantie en daarna gaan we lekker uit eten. Na een drankje te hebben gedaan in de Jopenkerk gaan we naar Woodstone voor een lekkere pizza. We sluiten onze avond af in de bioscoop waar we de film The Intern kijken, een aanrader voor iedereen die ene lekkere wegkijk film wil zien met veel humor, een beetje romantiek en wat sentimentele stukjes.

MWD6
Zondag

Na een nacht beide amper te hebben geslapen door hoesten, nare dromen en nog veel meer gehoest word ik pas om kwart voor 10 echt wakker en heb ik gelukkig toch nog wel de nodige uurtjes kunnen pakken. Ik ga douchen, ontbijt licht en ga dan richting Amsterdam waar ik met vriendinnetje Zowy af heb gesproken voor een lunch in ons favoriete plekje van Amsterdam, de yoghurt barn. We hebben wat te vieren want Zowy heeft een nieuwe baan en man wat ben ik blij voor haar en trots dat ze daar aan de slag mag! We kletsen de nodige uurtjes vol op het terras in de zon terwijl we genieten van ons kopje koffie en de yoghurt natuurlijk. Na onze gezellige lunch date reed ik weer naar huis waar ik vrijwel direct bij M. in de auto sprong en waarna we samen weer naar het tuincentrum reden om de missende delen te kopen. We kochten 2 mooie strakke potten voor in de voortuin en aarde voor in de bakken. Thuis hebben we het geheel gelijk weer in orde gemaakt. Na het eten werkte ik aan mijn blog waarna ik tijdens Penoza weer eens de tijd nam om Kayla te gaan doen.

Hoe was jullie week? 

Tags:
Categorie: Diary, Legally-Me
Vorige post Volgende post

2 reacties

 • Reageer Fabienne 05.10.2015

  Wat jammer dat je eetclubje niet door ging, heb je dat met vrienden afgesproken of hoe ben je daar op gekomen?
  Fijn dat je nieuwe baan trouwens zo goed bevalt! 🙂

 • Reageer Elma 05.10.2015

  Wat een gezellige week en je hebt er weer prachtige foto’s van gemaakt!

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.