Legally-Me: My weekly Diary #41

12.10.2015

Temp Blog

Afgelopen week boekte we een reis naar Curacao, probeerde ik de sportschool uit die naast mijn werk zit, gaf ik mezelf een mooi cadeau, genoten we van een 6 gangen menu en liep ik 2 keer rond in een toga op school. Voorgaande en nog veel meer kun je lezen in my weekly diary van afgelopen week. 

Temp Blog1
Maandag

Het is mijn vrije dag en ik maak er een productief dagje van. Niet alleen ga ik hard aan de slag met opdrachten voor mijn opleiding, het voorbereiden van lessen en mijn blog maar ook maak ik er een dagtaak van om een leuke actie te vinden voor de herfstvakantie. We willen tijdens de herfstvakantie graag een weekje weg en het liefst naar Curacao. Na zelfs bij het reisbureau te zijn geweest is het pas om 22:00 uur dat we uiteindelijk echt onze reis naar Curacao boeken.
Meer over maandag lees je in My day in Pictures van afgelopen maandag.

Temp Blog2
Dinsdag

Het is weer tijd om les te geven en dus ook een wekker die om 05:45 gaat, man wat kan ik daar slecht aan wennen! Op school begin ik gelijk met het geven van de les systeem van het recht. Na de les heb ik een vergadering, nog een bespreking en ondertussen werk ik hard aan het voorbereiden van mijn lessen voor de komende weken zodat ik in de herfstvakantie niets hoef te doen, want ik ben wel toe aan een weekje echt helemaal niets doen. Later op de middag geef ik strafrecht en tijdens de les doen we een oefenrechtbank, oftewel we spelen een rechtszaak na. De leerlingen zijn opgedeeld in groepjes, de een is de advocaat en de ander is de officier en pleiten dan beide terwijl ik de rechter ben. Om het geheel ‘echt’ te maken heb ik ook toga’s geregeld en dat vinden de leerlingen natuurlijk heel tof, maar stiekem vind ik het zelf ook wel gaaf. Na de les bedanken de leerlingen me voor “de tofste les van het hele jaar juf” en ga ik met een glimlach naar buiten. Naast de school staat een sportschool waar wij als docenten gratis mogen sporten en dus ga ik dat maar eens proberen. Omdat ik anders toch om 16:30 in de file sta als ik klaar ben met lesgeven, kan ik beter even sporten tot 18:30 en dan pas gaan rijden. Dat scheelt me een uur file en ik heb lekker gesport. Na het sporten kan ik dus lekker doorrijden naar huis, eet ik samen met M. gezellig en dan maken we er een relaxte avond van op de bank.

Temp Blog3
Woensdag

Een dag waarop ik amper wakker kan worden, ik moet gewoon de gehele weg naar Hilversum vechten om wakker te blijven omdat ik zo moe ben, bizar gewoon. Gelukkig word ik al snel wakker als ik eenmaal op school ben en met mijn lessen begin. Ik heb op woensdag altijd 6 klokuren mijn mentor klas en dat is altijd een fijne dag om les te geven al heb ik vrijwel geen pauze om even iets te eten, ik moet dus nog steeds zoeken naar goede maaltijden die ik snel weg kan werken. De les systeem van het recht op woensdag middag is altijd een heftige, een eerstejaars groep die een communicatie opleiding doet en dus niet heeft gekozen voor rechten maar het wel krijgen. Gelukkig kan ik ze genoeg motiveren om mee te doen, maar het zuigt energie. Na de lessen ga ik naar huis om iets te eten en ga ik heel snel in bad. Ik heb het koud en ben moe en wil eigenlijk vooral heel weinig doen. Ik doe nog even wat dingen aan de blog en dan komt ook M. thuis van zijn voetbaltraining en gaan we al vrij snel slapen.

Temp Blog4
Donderdag

Nog nooit heb ik er zo lang over gedaan om op mijn werk te komen, meer dan 1 uur en 3 kwartier. Ik kom dus zelfs te laat aan op mijn werk want ik ga altijd om iets voor zevenen de duur uit en ben dus pas over half 9 op school. Gelukkig geef ik geen les maar hebben we een team vergadering en ben ik niet de enige die zo vast stond in de file. Na de lessen ga ik naar de sportschool omdat ik een afspraak heb om een programma op te stellen. Ik wil met name mijn benen en buik trainen en hoewel ik veel grond oefeningen weet voor deze gebieden zou ik toch meer krachttraining willen doen om het geheel goed in shape te krijgen en te houden. Ik krijg een schema van de sportschool en ga er gelijk flink mee aan de slag. Na het trainen rij ik naar huis waar M. al heerlijk voor me heeft staan koken, ik gaf door honger te hebben en de lieverd heeft zoete aardappelen uit de oven gemaakt, mijn favoriet! Na het eten is het al weer 20:30 en kijken we een serie terwijl ik op de bank in slaap val. Omdat ik mijn ogen echt niet open kan houden besluit ik vroeg naar bed te gaan en lig ik om 22:00 uur al te slapen.

Temp Blog5
Vrijdag

Na een heerlijk en lang nachtje slapen word ik wakker vlak voor mijn wekker. Normaal zou ik daar van balen, maar nu word ik zo relaxed wakker dat ik super vrolijk wakker word. Eenmaal op school begin ik met een lesje bedrijfsrecht aan een examenklas, een super gezellige klas waar ik graag les aan geef. Het speelt natuurlijk ook mee dat ik het onderwerp zelf erg leuk vind. Na de les ren ik naar het volgende lokaal wat ik geheel inricht zoals een rechtbank want net als met de klas van dinsdag ga ik vandaag met een andere klas ook weer een oefenrechtbank spelen. Wederom is de les een groot succes en door het overtuigende spel dat soms wel erg over de top ging heb ik de tranen in mijn ogen gehad van het lachen, zo leuk hoe ze er helemaal in op gingen! Na de val ik in voor een zieke collega en geef ik nog een les Engels, best leuk om ook eens wat anders te geven. Na het lesgeven stap ik in de auto naar mijn Oma waar ik een uurtje op bezoek ga en waarna ik naar Haarlem rij om boodschappen te doen en ga koken. Ik maak een lekker pasta gerecht dat ik samen met mijn lieve M. opsmikkel. Na het eten ploffen we op de bank en kijken we 3 serie’s van How to het away with murder, blindspot tot Orphan Black.

Temp Blog6
Zaterdag

Op de een of andere manier word ik al heel vroeg wakker, om 6 uur kan ik eigenlijk al niet meer slapen en om 08:00 zit ik dus al beneden. Gelukkig heb ik de nodige dingen te doen en is het dus geen ramp om al vroeg aan mijn opleiding te werken en artikelen voor de blog te schrijven. Als ook M. wakker is gaan we ontbijten, waarna ik me ga douchen en aankleden. M. gaat samen met een vriend de zolder schilderen en nadat ik de heren van een kop koffie heb voorzien ga ik zelf aan de slag weer voor mijn opleiding, bak ik een cake en maak ik foto’s en artikelen voor de blog. In de middag fiets ik naar de stad om daar wat dingen te kopen bij de Tuinen en scoor ik 2 boeken die ik graag in de vakantie wil gaan lezen. Bij de action scoor ik een krabber en daarna ga ik mijn auto opruimen en schoonmaken. Inmiddels is het al weer 5 uur en ga ik me omkleden want straks komen mijn schoonouders en het broertje van M langs om de laatste updates aan ons huis te bekijken en waarna we uiteten gaan bij Sanz in Heemstede. Wat een geweldig restaurant is dat zeg, niet alleen is het eten heerlijk, maar de sfeer is er heel goed en het is ook nog eens heel gezellig, zeker een aanrader!

Temp Blog7
Zondag

Wederom word ik veel te vroeg wakker…. shit, ik snap er niets van dat ik steeds zo vroeg wakker ben want ik ben hartstikke moe, maar ontzettend klaar wakker. Ik ga om 08:30 maar naar beneden en ik maak langzaam mijn ontbijt, maak mijn weekly diary en maak nog wat foto’s voor een aantal artikelen. Na het typen ga ik naar buiten om te gaan hardlopen en om in de tuin mijn BBG oefeningen van Kayla te gaan doen. Na het sporten spring ik onder de douche, lunch ik samen met M. en dan gaan we op de fiets naar het centrum. Het is mega koud op de fiets en we grappen dat het wel winter lijkt maar stiekem had ik maar wat graag mijn handschoenen aan willen hebben. We gaan kijken bij zonnebrillen omdat M. van mij een nieuwe heeft gekregen voor zijn verjaardag maar hij er nog geen heeft uitgezocht. Uiteindelijk vinden we een hele toffe van Persol voor hem en word ik ook verliefd op een zonnebril van Marc Jacobs. Aangezien de Marc Jacobs zonnebril in de aanbieding is koop ik hem gewoon en zo loop ik stralend met mijn nieuwe zonnebril naar de fiets. Na het doen van de boodschappen gaan we koken en na het eten zitten we beiden even wat te klooien op de laptop, ik voor de blog en om mijn playlists te updaten. Na het klooien is het tijd voor Penoza en kruipen we samen op de bank.

Tags:
Categorie: Diary, Legally-Me
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.