Legally-Brunette: Bedankt!

24.11.2015

Bedankt
Afgelopen zaterdag schreef ik over de stress, onzekerheid en twijfel die ik had over het voorbestaan van mijn blog. Waar ik jaren met heel veel plezier aan mijn blog werkte was dat de afgelopen tijd een stuk minder. Toen ik dat eerlijk vertelde werd ik overladen met lieve reacties van jullie, waarvoor heel hartelijk dank. 

Sinds ik van baan ben gewisseld heb ik voor het eerst in jaren weer onwijs veel plezier in mijn werk, iets waar ik echt verschrikkelijk blij om ben. Hoewel ik het wel eens door liet schemeren, was ik de laatste maanden echt heel ongelukkig in mijn werk als Legal Counsel en werd ik er niet leuker en gezelliger op. Het was voor mij dan ook de enig denkbare stap om van baan te veranderen en mijn hart te volgen richting het onderwijs, alwaar ik nu al een aantal maanden met heel veel plezier en passie aan het werk ben.

Waar ik in mijn vorige functie nog in 20 minuten op mijn werk was, ben ik nu dagelijks 3 uur aan het reizen om van en naar het werk te komen. Daar komt bij dat ik mijn werk zo verschrikkelijk leuk vind dat ik al mijn vrije minuten op school en vaak ook thuis nog bezig ben met het ontwikkelen van lessen. Dit betekend concreet dat ik minder tijd heb om aan mijn blog te werken. Daar kwam bij dat, sinds de zomer, ook het aantal reacties sterk terug liep. Hoewel de bezoekers aantallen ‘redelijk’ bleven, miste ik die groei, die ontwikkeling en dat contact. Had het nog wel zin om te schrijven als vrijwel niemand de moeite nam om te reageren? Werden mijn artikelen nog wel gewaardeerd? En als er op niets gereageerd wordt, wat is dan wel een leuk artikel volgens jullie en wat niet?

Afgelopen zaterdag schreef ik het van me af, ik vertelde dat ik het moeilijk vond dat ik nu zo weinig tijd had voor de blog. Weinig tijd die er voor zorgt dat ik minder energie in de blog kan steken en dat terwijl ik heel goed weet dat alle energie wordt beloond. Maar ook de stress die het geeft dat ik nu wel uit alle macht probeer zo veel te doen, maar er weinig van terug zie in reacties. Ik vertelde dat ik in het begin van het jaar het idee had dat ik ergens heen ging, groeide en echt contact met jullie had, terwijl ik dat nu totaal niet meer voel. Met angst en beven zette ik het online, bang dat ik alles over mij heen zou krijgen en dat het einde van Legally-Brunette in zicht was.

Niets was minder waar, ik kreeg meer dan 20 reacties van jullie op mijn post. Allen vol lieve en mooie woorden, geruststellende woorden en bruikbare tips waar ik iets mee kan en ook zeker iets mee ga doen. Werd ik zaterdag nog wakker met een gek gevoel in mijn buik, onrustig wellicht, naarmate de dag vorderde verscheen er een glimlach op mijn gezicht en voelde ik weer de energie, motivatie en creativiteit op borrelen om lekker aan de slag te gaan voor de blog.

Lieve allemaal, of jullie reageren of niet, ik weet dat jullie er zijn en ik weet nu ook dat jullie mijn werk en blog waarderen. Het idee dat mijn grote passie en liefde voor Legally-Brunette door jullie wordt gedeeld vind ik geweldig! Ik wil jullie allemaal, stuk voor stuk, heel hartelijk danken dat jullie mij volgen, mij steunen, mijn verhalen lezen en waar nodig is mij een hart onder de riem steken. Dank jullie wel!

Mocht je nog suggesties hebben, vragen hebben of iets kwijt willen, laat het me dan vooral weten!

Tags:
Categorie: Legally-Brunette
Vorige post Volgende post

29 reacties

 • Reageer Rosemarijn 24.11.2015

  Joh, no need to worry! Ik zoek elke dag tussen 06:00 en 08:00 je blog op (echt waar), benieuwd wat er nu weer online staat! I <3 your blog!

 • Reageer Saskia 24.11.2015

  Ook ik kijk bijna dagelijks even op je blog om nieuwe artikelen te spotten!
  Maar maak me er ook schuldig aan nooit te reageren…..
  Maar keep ut the good work!

 • Reageer Linda 24.11.2015

  Het onzekere gevoel is zeker niet nodig. Ook hier een enthousiaste volger. Ik vindt het onzettend knap waar je de tijd en enthousiasme vandaan haalt. Zelf werk ik ook FT en met 4 pubers is het flink aanpoten. Ik kijk met veel plezier uit naar je volgende blog

 • Reageer Manon 24.11.2015

  Graag gedaan. Doe vooral wat goed voor jou voelt. Jouw blog, jouw leven, jouw tijd! Je hoeft echt niet iedere dag iets te posten als dat veel stress oplevert. Fijne dag vandaag!

 • Reageer Eef 24.11.2015

  Ik kijk elke dag even op je blog om te kijken of er wat leuks nieuw online staat! De photodiaries zijn favoriet 🙂

 • Reageer Ima 24.11.2015

  You go girl! X

 • Reageer Sarah 24.11.2015

  Jeeeeej! Fijn om te horen. Ik ben een van de stille meelezers, maar ik doe het met veel plezier. Ga zo door! Ik vind het ook jammer als ik weinig reacties krijg maar laat zelf ook weinig reacties achter, verbeterpuntje als lezer. Ik blijf je enthousiast volgen!

 • Reageer Amanda 24.11.2015

  Hey Stace,

  Ik heb je berichtje van afgelopen zaterdag gemist, maar lees, sinds ik je leerde kennen, je blogjes met enige regelmaat en heel veel plezier. Je enthousiasme en leuke manier van schrijven slaat wel aan. En ik vind het knap dat je elke dag een artikel online weet te zetten. Ik hoop dat je nog lang door blijft gaan en ben blij te lezen dat de stress is weggezakt. Je moet het zelf natuurlijk ook leuk blijven vinden. Maar je inzet wordt gewaardeerd 🙂 Keep your head up! X

 • Reageer Irene 24.11.2015

  Respect voor je dat je naast je drukke baan een blog online houdt. Ik vind je blog erg leuk en lees dagelijks met plezier!

 • Reageer Mariska 24.11.2015

  Ik ben blij dat je nu een glimlach op je gezicht heb. Soms is het beter om het uiteindelijk te vertellen en dan komen er tenminste oplossingen. Ik hoop dat je nog jaren kan genieten en plezier heb met je blog. X

 • Reageer Bente 24.11.2015

  Super dat je er weer helemaal vertrouwen in hebt! 🙂 Zou jammer zijn als je stopt terwijl ik, en heel veel anderen, zo van je blogjes genieten! Ik lees je blog elke dag trouw 🙂

 • Reageer Yamina 24.11.2015

  Goed om te horen! En volgens mij waren en zijn al deze reactie oprecht :).

 • Reageer Shelley 24.11.2015

  Ik lees altijd alles, ben een groot fan van je blog. Vooral de wekelijkse foto posts en je persoonlijke ervaringen vind ik super leuk om te lezen! Ik ben inderdaad een van de lezers die niet altijd reageert, maar ben blij dat je weer een beetje motivatie hebt gevonden! 🙂

 • Reageer Milou 24.11.2015

  Niet meer laten schrikken met zo’n rot titel hoor… Ik dacht gelijk mweeh, toch niet bedankt en hasta la vista 🙁 Gelukkig maar!

 • Reageer Anna Laura 24.11.2015

  Ben blij dat je je weer blij voelt :). Ik lees bijna dagelijks je blogs via de bloglovin app en daardoor schiet reageren er nog wel eens bij in (zwak excuus waarschijnlijk) maar ik lees met heel veel plezier! Keep up the good work!

  • Reageer Stacey 27.11.2015

   Dank je wel voor je lieve reactie Anna!

 • Reageer Chrisy 24.11.2015

  Ik lees je blog altijd met veel plezier dus ik zou zeggen ga vooral door!! 🙂

 • Reageer Tara 24.11.2015

  Jeeeee!!!!!! Ga zo door

 • Reageer j 24.11.2015

  Lees dagelijks je blog en vind het een van de leukste die er is!!! Ik reageer te weinig, helaas maar weet dat je blog me vaak weer een glimlach op mijn gezicht doet krijgen.
  Doe waar jij je goed bij voelt, volg je gevoel en ga er voor!!! Net zoals je uiteindelijk met je werk gedaan hebt, het levert je zoveel meer op.

 • Reageer Frank cornelissen 24.11.2015

  Hey,

  Lees je blog al meer dan een jaar met veel plezier. En vond het ook leuk dat je vaak reageert zoals bijvoorbeeld bij een reactie van me op je instagram over de 7 heuvelenloop. Je werk is dus niet voor niks maar alleen jij kan bepalen of het de moeite waard is. Hoop van wel 🙂

 • Reageer Lis 25.11.2015

  Ik lees je blog ook graag en elke dag neem ik wel een kijkje, dus keep it up 🙂

 • Reageer Linde 25.11.2015

  Hier nog zo’n stille lezer die geregeld aan komt waaien om wat hardloopinspiratie op te doen…
  Wat goed en moedig dat je je twijfels van je afgeschreven hebt! Ik denk dat dit voor veel lezers een reminder is om wat meer waardering te geven – want die verdien je! Ga zo door!

 • Reageer joyce 25.11.2015

  Wat een super lieve blog! En wat zwaar om te lezen dat je je zoveel zorgen maakte om negatieve reacties! Ik denk dat je lezers je allemaal heel goed snappen! Ik denk dat het voor iedereen goed was dat je de blog toch online hebt gezet. Zo is alles open!
  Heel fijn om te lezen dat je weer met plezier blogt!

  • Reageer Stacey 27.11.2015

   Hartelijk dank voor je lieve reactie Joyce! 🙂

 • Reageer Fleur 26.11.2015

  Ook ik reageer weinig maar ,lees wel regelmatig tijdens het ontbijten je blogs. Hoop dus dat je voorlopig nog even doorschrijft want is leuk om te lezen hoe het op je werk gaat, thuis en in je sportieve leven ;). Ga zo door!

  • Reageer Stacey 27.11.2015

   Ik ga zeker door, hartelijk dank voor je lieve reactie!

 • Reageer Nolda 27.11.2015

  Ik reageer ook nooit, maar lees je blog zeer regelmatig.
  Vind het ook erg leuk om over je nieuwe baan te lezen, dus ga daar vooral mee door!

  • Reageer Stacey 27.11.2015

   Dank je wel voor je reactie, ik ga zeker door! 🙂

  Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.