Legally-Fit: Yoga via Youtube

29.11.2015

Yoga via Youtube
Yoga, na het een tijdje te hebben gedaan op de sportschool moet ik bekennen dat het al weer lang geleden is dat ik een zonnegroet heb uitgevoerd. Toch is het doen van yoga oefeningen heel toegankelijk door de vele youtube filmpjes en website’s die er tegenwoordig zijn om van jou een echte yogi te maken. Vandaag vertel ik over de voordelen van yoga en deel ik mijn tips voor Yoga via Youtube. 

Wat is yoga?
Yoga is wordt ook wel een filosofie en leefwijze genoemd die gaat over het verbinden en in evenwicht brengen van lichaam en geest. Bij yoga gaat het om bewustwording, zodat je kunt zien en voelen wie je werkelijk bent en ook tot jezelf kunt komen.

Wat zijn de voordelen van yoga?
Dankzij de ontspannende werking van Yoga wordt de fysieke invloed van stress op je lichaam beperkt. Yoga zorgt namelijk voor een daling van het stresshormoon cortisol wat niet alleen ontspannend werkt, maar ook zorgt voor een verlaging van het hartritme en bloeddruk en alsmede je spijsvertering, slaap en immuniteit verbeterd.

Naast de ontspannende werking heeft Yoga ook invloed op de ademhaling. Je leert bij yoga namelijk bewuster, dieper en trager adem te halen. Dit zorgt er voor dat je lichaam aan wordt gespoord om te ontspannen, maar heeft ook een positieve invloed op de longfunctie.

De oefeningen van Yoga zijn er ook op gericht om de lenigheid en flexibiliteit van het lichaam te verbeteren. Waar je meestal bij de eerste yoga lessen nog met moeite de bewegingen uit kan voeren zullen na verloop van tijd je pezen en spieren verlengen. Door de verlening kun je meer met je lichaam en zul je dus leniger zijn en zelfs een betere lichaamshouding ontwikkelen.

Waar kun je yoga doen?
Yoga kun je eigenlijk overal doen, of het nu thuis is, op vakantie, op de sportschool of in een speciale yoga studio. Eigenlijk heb je namelijk, naast een matje niet veel nodig om de oefeningen uit te kunnen oefenen. Omdat yoga en ontspanning hand in hand gaan kun je zelfs heuse yoga vakanties boeken alwaar je volledig ontspannen van terug komt door de hele dag aan yoga te doen. Ook vind je op bepaalde plekken in de wereld grote yoga scholen die door mensen in de hele wereld worden bezocht. De Yoga Barn in Ubud is een van deze plekken waar ik ook lessen volgde.

Online Yoga
Als je yoga dan toch heel makkelijk online kunt doen in de veiligheid van je eigen huis, waar moet je dan kijken of zoeken? Ik geef je mijn tips voor de beste website’s en youtube kanalen.

 • Do Yoga with me:
  Ben je op zoek naar honderden yoga filmpjes die gemakkelijk ingedeeld zijn op niveau? Dan is Do Yoga with me zeker een aanrader. Niet alleen zijn het hele duidelijke filmpjes, maar ze zijn ook nog eens ingedeeld op niveau en onderwerp. Keuze genoeg dus om aan de slag te gaan.
 • Yoga with Adriene:
  Adriene heeft vele yoga filmpjes op haar Youtube kanaal staan. Het is een hele leuke spontane dame om te zien die niets weg heeft van een zweverig spiritueel persoon waar veel mensen gelijk aan denken bij yoga. Niet alleen kun je, je eigen niveau kiezen, maar ook heeft ze yoga challenges en behandeld ze verschillende specifieke onderwerpen tijdens de yoga, zoals je rug, de benen, ontspanning en afvallen.
 • Yoga Vidya
  Ben je juist op zoek naar een wat traditionele manier van Yoga? Dan is Yoga Vidya iets voor jou. Onder leiding van de stem van een Indische Yoga wordt je tijdens de filmpjes door de oefeningen geleid. Ook hier hebben ze verschillende niveau’s van yoga filmpjes waar je tussen kunt kiezen.
 • PsycheTruth
  Waar je een veeltal van verschillende Yoga via Youtube Playlists kunt vinden is middels het kanaal van PsycheTruth. Zo hebben ze bijvoorbeeld een kanaal die speciaal gaat over het afvallen met yoga, een playlist die gericht is op verschillende lichamelijke klachten en een playlist die gericht is op flexibiliteit.

Heb jij wel eens Yoga via Youtube gedaan? 

Tags: ,
Categorie: Legally-Fit
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.