Vandaag een overheerlijk brownie recept, zonder boter, zonder overdadig veel suiker, maar wel heel lekker en klef zoals een echte brownie hoort te zijn. Deze heerlijke brownies heb je binnen een handomdraai op tafel staan en je zult iedereen er een groot plezier mee doen. Blijf niet langer zitten en maak deze gezonde pindakaas brownies.
Benodigdheden:
4 eetlepels rauwe cacao
3 eetlepels pindakaas
8 eetlepels ahorn siroop of honing
1/2 theelepel bakpoeder
1/4 theelepel zout
1 eetlepel lijnzaad
2 eetlepels gekookt water
Kokosolie
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Doe 1 eetlepel lijnzaad samen met de eetlepels gekookt water in een bakje, roer dit goed door en laat dit een minuut of 5 a 10 rusten.
3. Smeer een bakvorm in met kokosolie. Ik gebruikte een kleine brownie vorm van 4 bij 4
4. Mix 2 eetlepels pindakaas, de ahornsiroop, het zout, het bakpoeder, de rauwe cacao en het lijnzaad bij elkaar en mix het geheel tot er een gladde masse ontstaat. Indien het geheel te dik is voeg dan een theelepel water toe.
5. Giet het geheel in de bakvorm
6. Verwarm de overige eetlepel pindakaas in een pannetje en wacht tot het mooi zacht is.
7. Verdeel de pindakaas over het cacao mengsel en maak met een stokje een mooie spiraal over de gehele vorm.
8. Bak de brownie in 25 a 30 minuten in de oven.
Categorie: Glutenvrije Optie, Legally-Food, Recepten, Taart & Cake
6 reacties
Oh, dit lijkt me echt heerlijk, als pindakaasmonster haha. Fijn dat ‘ie ook relatief ‘gezond’ is!
[…] het houdt maar niet op met dat eten! Zaterdagochtend zag ik dit recept voorbij komen op Bloglovin en toen bleek dat ik alle ingrediënten in huis had… Je […]
Huh moet er geen meel of havermout ofzo dan in?
Nee, zonder meel en havermout! ☺️ makkelijk he?
Ik ben wat teleurgesteld…Heb hem net gemaakt en hij had een niet-lekkere achtersmaak… ik heb nochtans alles goed gevolgd, ik weet niet wat er mis is gelopen misschien heb ik gewoon andere smaken. Tja, zo’n dingen gerbeuren! Zelfs met de beste recepten lukt het bij iedereen soms niet.
Maar je recepten in het algemeen zijn super!
Hoi Louise, wat jammer om te horen. Ik kan niet zo snel bedenken waar het mis kan zijn gegaan…. Wellicht een ander soort pindakaas die bij verhitting een andere smaak krijgt? Heel jammer in ieder geval want bij mij smaakte hij echt erg lekker.
Sorry!