Legally-Food: Speculaas Blissballs

14.11.2015

Speculaas Blissballs
De sint is weer in het land aangekomen, en heeft dit jaar een heerlijk recept meegenomen. Een recept voor een gezonde lekkernij, speciaal voor jou en mij. Vandaag dus dit heerlijke recept voor Blissballs met speculaas heerlijk voor Sinterklaas.

Vorige week maakte ik deze blissballs zodat ze vandaag online konden komen. Waar mijn lieve M. normaal al mijn baksels proeft en kan laten liggen was dit een ander geval, want meer dan eens ontving ik een berichtje dat hij echt geen balletje had gepakt en voor ik het wist was het bakje leeg, geslaagd zijn ze dus zeker en ook zelf vond ik ze heerlijk!

Benodigdheden: 
2 kopjes havermout
1 kopje amandelmeel
2 kopjes dadels
½ kopje amandelmelk
2 eetlepels Speculaaskruiden

Speculaas Blissballs

Bereidingswijze:
1. Zijn je dadels aan de stevige en harde kant? Week ze dan gedurende 5 minuten in het water. Gebruik je lekkere smeuïge dadels, dan is het niet nodig.
2. Doe de havermout, het amandelmeel en de speculaaskruiden in een kom en meng het geheel goed door.
3. Doe nu de dadels in de keukenmachine, tesamen met de inhoud van de kom en voeg in kleine scheutjes amandelmelk toe.
4. Rol van het deeg balletjes
5. Bewaar de balletjes in de koelkast in een afgesloten, luchtdicht bakje of potje en ze blijven meer dan een week goed.
6. Bij het serveren, strooi wat extra amandelmeel over de balletjes.

Tags: , ,
Categorie: Glutenvrije Optie, Legally-Food, Recepten, Snacks
Vorige post Volgende post

2 reacties

  • Reageer Marlotte 14.11.2015

    Oh, ik snap wel dat hi er niet vanaf kan blijven, dit klinkt echt heerlijk. Ik ben heel benieuwd, ga ze vanmiddag meteen maken!

  • Reageer Charelle 14.11.2015

    Oh deze zien er echt lekker uit, maar lijken me inderdaad heel verslavend! Ik heb wel alles in huis, dus wellicht maak ik ze dit weekend eens!

  • Laat een reactie achter