Legally-Me: My day in Pictures 19/11

21.11.2015

123hadj
Afgelopen donderdag wilde ik even mijn hoofd leegmaken en liep ik heerlijk door de duinen waarna ik met mijn leerlingen op excursie ging naar de Amsterdamse Beurs. Omdat ik toen toch in Amsterdam was ging ik gelijk maar even shoppen en na wat winkels te hebben gezien bezocht ik nog even mijn oma. Dit en meer kun je vandaag lezen in My day in Pictures van donderdag 19 november. 

123hadj1
Het is 04:19 en met open ogen staar ik naar het donkere plafon. Waar ik gisteren nog bij mezelf dacht dat ik de laatste tijd wel weer heel goed sliep was dat dus de goden verzoeken. Waarom ik wakker lig? Dit keer weet ik het, stress. Stress omdat een blog opdrachtje ineens een andere invulling krijgt waar ik never nooit tijd voor ga hebben, stress omdat ik bijna geen tijd meer heb voor de blog en het meeste stress omdat ik niet meer weet wat ik nou aanmoet met de blog. De bezoekersaantallen zijn nog leuk, maar waar ik begin dit jaar nog het idee had dat ik echt een band had met jullie, voel ik dat nu minder. Misschien komt het omdat er amper nog wordt gereageerd of misschien ligt dat wel aan mijn energie en drukte die ik minder in de blog steek sinds ik juf ben geworden. In ieder geval houdt het me al weken bezig en nu dus ook midden in de nacht. Ik mail wat, dingen waar ik anders toch niet aan toe kom en lees wat artikelen van andere bloggers.

Om 07:30 gaat mijn wekker, ironisch dat ik juist zo vroeg wakker word op de enige dag deze week dat ik iets langer mag blijven liggen, maar ach ik ga er uit. Ik doe iets makkelijks aan en ga dan naar beneden waar ik ontbijt met een bakje havermout en een kop koffie. Vervolgens ga ik wat aan de blog werken.

123hadj2
Als het 09:30 is vind ik het tijd om mijn hoofd leeg te gaan maken en dus trek ik mijn sportkleding aan en ga ik hardlopen. Omdat ik niet zo veel tijd heb besluit ik er een relatief kort rondje van te maken en loop ik 6,7 kilometer. Dwaas als ik ben dacht ik dat het wel mee zou vallen met de wind, maar mijn hemel, op sommige plekken wordt ademhalen gewoon lastig door de wind, laat staan vooruit komen. Toch voelt het lekker en goed en ook mijn tempo is lekker ondanks de wind.
Als ik thuis kom ga ik snel douchen en kleed ik me om.

123hadj3

Met mijn nieuwe gympen aan ga ik naar Amstelveen met de auto waar ik de auto nabij het werk van mijn vader parkeer en naar de tram loop. Ik wil na mijn bezoekje aan Amsterdam nog naar mijn Oma en aangezien de OV verbinding daar naar toe niet ideaal is, besluit ik het op deze manier te doen. Met de tram ga ik naar het centrum van Amsterdam vanaf waar ik naar de beurs loop. Eenmaal bij de ingang van de AEX Experience duurt het niet lang voor mijn collega’s er ook zijn en na ons aangemeld te hebben komen ook de leerlingen binnendruppelen. Als mijn 25 leerlingen er zijn ga ik met deze groep naar binnen samen met een rondleider. Deze derdejaars leerlingen heb ik een paar weken geleden van alles verteld over aandelen tijdens het vak ondernemingsrecht en voor hen is dit verhaal dus eigenlijk al gesneden koek. Dat het gesneden koek is merk ik al snel aan ze maar gelukkig kunnen ze wel het fatsoen opbrengen om mee te doen. Zelf ben ik ook voor het eerst in het beursgebouw en na het vele malen op tv te hebben gezien (ik kijk graag naar RTL Z) vind ik het ontzettend leuk het nu eens in het echt te zien. Daarnaast kan ik ook de schoonheid van het gebouw waarderen.

123hadj4
Na onze rondleiding gaan de meeste leerlingen al snel lekker shoppen en naar de McDonalds (tenminste dat zie ik op Snapchat) en na even wat nagepraat te hebben ga ook in lekker de stad in. Ik begin in de Bijenkorf en ga dan nog even naar de Forever 21 en Pull and Bear. Waar ik online zo veel leuke dingen zag bij de Forever 21, zie ik bij de winkel helemaal niets. Bij de Pull and Bear zie ik wel een leuk jurkje (foto links onder) maar hij is toch niet leuk genoeg om te kopen vind ik zelf en dus trek ik maar weer mijn eigen outfit aan (de middelste grote foto). Ik loop ondertussen richting de Willemsparkweg waar de nieuwe winkel van sportmerk Deblon is gevestigd en onderweg koop ik een sapje bij STACH in de spiegelstraat.

123hadj5
Dan ga ik met de tram weer naar Amstelveen en luister mijn voicemail af waar de nodige berichten op staan van toen ik in de beurs was met mijn klas. Van de tram ga ik naar mijn auto en dan rij ik naar oma. Omdat mijn oma afgelopen week was gevallen en zich niet goed voelde vind ik het wel even fijn bij haar langs te gaan, maar stiekem heb ik ook verschrikkelijk veel honger en ga ik dus na 45 minuten op huis aan om te gaan eten.

123hadj6
Eenmaal thuis heeft mijn lieverd een soepje voor me klaar staan die ik lekker opsmikkel. Ik heb de hele middag pijn in mijn buik gehad en niets werkt zo goed als een kopje soep als ik last heb van mijn buik. Na het eten ben ik moe maar moet ik nog even wat foto’s bewerken voor het artikel dat gisteren online kwam over gevulde speculaas. Ik maak het artikel af als ik op de bank zit en ga dan lekker tegen mijn liever aan liggen op de bank onder een dekentje. Samen kijken we een serie en dan ga ik heerlijk slapen.

Zijn jullie wel eens in de (aandelen)beurs geweest? 

Tags:
Categorie: Legally-Me, Plog
Vorige post Volgende post

22 reacties

 • Reageer joyce 21.11.2015

  Ik vind het weer een fijne plog.
  Ik reageer inderdaad minder, dat komt omdat ik het jammer vind dat jij voor mijn gevoel vaak niet reageert op reacties en dat vind ik jammer. Ik hoop dat je hier iets aan hebt.
  Ik lees je blog nog steeds heel erg graag namelijk!

  • Reageer Stacey 21.11.2015

   Bedankt voor de tip Joyce! Ik reageer inderdaad minder, daar ga ik aan werken bij deze!

   • Reageer joyce 21.11.2015

    Wat leuk dat je reageert! En als je niet elke dag kan uploaden zullen veel mensen dat denk ik ook snappen!

  • Reageer Mieke 22.11.2015

   Hoi Staycy, ook ik lees dagelijks je blogs, met veel plezier. (de enige blog die ik dagelijks volg)
   Je manier van schrijven en jou interesses spreken mij erg aan. Ik hoop niet dat je het gevoel krijgt dat je ondergewaardeerd wordt, wat dat verdien jij niet met je grote inzet en kwalitatief hele goede pagina/blogs!
   Het moet natuurlijk niet zo zijn dat je er stress van krijgt, misschien kan het een overweging zijn om, om de dag de gaan bloggen. Ik hoop in ieder geval dat je blog zal blijven bestaan!

   Groetjes van Mieke

 • Reageer Mariska 21.11.2015

  Wat jammer dat je niet weet wat je aan moet met je blog op dit moment. Ik vind je blog echt geweldig en lees er graag op. Ook ik ben schuldig dat ik niet tot weinig reageer. Destemin blijf ik het graag lezen.

  Ps. Ik vind je jurkje geweldig en staat je prachtig. Jammer dat je hem niet heb gehaald.

 • Reageer Minke 21.11.2015

  Ik sluit me aan bij bovenstaande, ik lees je blig met heel veel plezier maar reageer eigenlijk nooit op blogs, bij vrijwel niemand. Ik hoop dat je toch door blijft gaan want ik waardeer je blogs echt heel erg.

 • Reageer Manon 21.11.2015

  Ook ik zal weer proberen wat vaker te reageren, vind je blog echt een van de leukste die er is! Zelf heb ik alleen niet zoveel aan de glutenvrije recepten die je plaatst, maar waarschijnlijk zijn er wel heel veel mensen die daar naar zoeken. Gewoon blijven doen dus!
  Ik ben de laatste tijd begonnen met meditatie om mijn hoofd leeg te maken, misschien is dat ook iets voor jou? Ben helemaal niet zweverig verder, maar het is fijn om even terug te gaan naar de basis. Ik heb toen de app Headspace gebruikt en heb nu Buddhify gekocht. Misschien helpt dat ook iets met slapen? Fijn weekend!

 • Reageer Marian 21.11.2015

  Ik sluit mij bij de anderen aan. Ik lees je blog erg graag, maar reageer eigenlijk niet vaak. Echter, dit doe ik ook bij andere niet. Jouw blog hoort voor mij wel in het rijtje thuis welke ik in de morgen als eerste lees. Ik hoop van harte dat je zo door blijft gaan.
  Wat leuk dat je nieuwe gympen hebt. Ik kijk uit naar een blog hiervan. En wat droeg je een mooi vestje tijdens het hardlopen. Mag ik vragen welke dit is?
  Een fijn weekend

 • Reageer Yamina 21.11.2015

  Ik ben duidelijk niet de enige die heel graag op je blog komt, eigenlijk iedere dag. Maar ook ik reageer zelden op je artikelen terwijl ik ze wel heel graag lees.
  Ik hoop dat je door blijft gaan maar de keuze blijft aan jou. Je moet je hart volgen en doen wat goed voelt voor jou.

 • Reageer Jessica 21.11.2015

  Ook ik moet toegeven dat ik zelden of nooit reageer op je blogs … Ik volg verschillende blogs en reageer eigenlijk ook bij niemand. Shame on me! Maar ik vind je blog wel super leuk om te lezen en zou het jammer vinden mocht je stoppen! Ik zal proberen iets meer te reageren 😉

 • Reageer Zorana 21.11.2015

  Jammer als je zou stoppen met je blog! Ik lees altijd je blogs, en zal me best doen wat vaker te reageren!

 • Reageer Tara 21.11.2015

  Ik lees je blog ook heel graag. Je merkt wel dat je steeds minder tijd erin steekt helaas. Zo plaats je minder artikelen en erg veel recepten. Hopelijk heb je er iets aan. Ga vooral lekker door met bloggen

 • Reageer Ima 21.11.2015

  Stace, hoho, wat is dit nou weer voor gelul? Gewoon lekker doorgaan! Ik sluit me echt – zoals je ook weet! – aan bij bovenstaande reacties (het gedeelte dat je gewoon moet doorgaan). Wat betreft dat je minder moeite er in zou steken of iets in die trant: je hebt een nieuw huis, nieuwe woonplaats en een nieuwe baan: NATUURLIJK kost dat tijd! En mensen die dit niet snappen zijn de reactie niet eens waard. En dat bedoel ik niet onaardig, maar zelfs als je er minder tijd in steekt, steek je er alsnog zo veel tijd in, dat is onvoorstelbaar als je zelf niet blogt/een poging gewaagd hebt om te bloggen.

 • Reageer Maartje 21.11.2015

  Je blog is het leukst als je vertelt over wat je echt leuk vindt. Ècht leuk. Niet met hippe receptjes, shoplogjes enzo. Maar: je werk op school en hardlopen. Houd op met proberen een zogenaamd lifestyleblog te zijn, maar wees jezelf. Hoeveel blogs je per week plaatst maakt dan niet uit. En: taal is belangrijk. “daarna maakten we een soepje” in plaats van “daarna maakte we een soepje”.

 • Reageer W.J 21.11.2015

  Ik reageer net als de anderen heel weinig, ik lees je blog wel heel graag en bekijk deze ook dagelijks.
  Hoop dat je nog lang blijft schrijven en het plezier erin terug vindt, het is natuurlijk niet de bedoeling dat je er stress van krijgt!

 • Reageer Ilse 21.11.2015

  Ik ben één van die lezers die nooit reageert, maar je blog dagelijks checkt! Dus bij deze maar eens een van weinige reacties tot noch toe.
  Waar is je hardloop-vestje van? Superleuk dat roze met zwart!

 • Reageer Joyce 21.11.2015

  Net als bovenstaande personen reageer ik niet heel vaak. Ik lees je blog met heel veel plezier en zou het jammer vinden als je stopt. Hopelijk trekt de stress snel weg na al die fijne reacties. Het jurkje staat je erg leuk, alsnog kopen zou ik zeggen

 • Reageer Anna 21.11.2015

  Hoi stacey,
  ik volg ook elke dag je blog en reageer nooit.
  ik ben mijn dochter verloren toen zij 23 jaar was.
  voor mij ben je iemand waar ik het leven van mijn dochter kan spiegelen en haar gedachten kan lezen.
  voor mij is het een soort houvast…

 • Reageer Priscilla 21.11.2015

  Ik laat ook (bijna) nooit een reactie achter, maar ik lees je blog met veel plezier. Ik hoop dat je ermee doorgaat en dat het je weer energie geeft ipv kost!

 • Reageer Elise 22.11.2015

  Ook ik lees je blog elke ochtend met veel plezier! Ik zou het ontzettend jammer vinden wanneer je stopt, maar kan me ook helemaal voorstellen dat het soms teveel wordt. Doe wat goed voelt! Liefs

 • Reageer Lotte 22.11.2015

  Net als vele mensen voor mij voel ik me aangesproken wat te zeggen. Jij bent het eerste blog dat ik ben gaan volgen en eigenlijk de enige waar ik actief naar ga zoeken of je nog wat nieuws hebt gepost! Oa door jouw actieve foto’s vond ik dat ik me toch wat actiever met hardlopen bezig moest gaan houden (mijn eerste halve marathon gerend afgelopen oktober!).
  Maar het doet mij niet goed dat je stress ervaart rondom het blog. Het is iets wat denk ik uit plezier is ontstaan en moet ook zeker zo blijven! Als het je meer energie kost dan je er van krijgt is het zo gek nog niet om een stapje terug te doen. Als snij ik mezelf met deze uitspraak in de vingers ;-). Wat ik wil zeggen is, maak je niet druk over wat je lezers vinden als je een paar dagen/weken rust houdt! Meer dan logisch!!! Wat hoeveel (golf)balletjes jij omhoog houdt is boven gemiddeld. Ik hoop dat deze woorden wat goed doen voor je, geniet van een zeeeeer luie zondag!!! 🙂 xxx lotte

 • Reageer kylie 22.11.2015

  Ook hier een stille trouwe volgster. Begrijpelijk dat je twijfels hebt als niemand reageert..
  Maar natuurlijk nergens voor nodig, want je blog is echt een feestje om te lezen en de bezoekersaantallen zeggen ook voldoende! GOGOGO!

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.