Legally-Me: My weekly Diary #46

16.11.2015

p11
Afgelopen week boekte we een reisje naar Londen, kwam sinterklaas aan in Nederland, bezocht ik een nieuwe hotspot in Haarlem, kreeg mijn autootje winterbanden en genoot ik van het hardlopen door de mooie herfstige gebieden rond ons huis. Uiteraard was ook ik, net als de rest van Nederland, zaterdag in diepe shock van de gebeurtenissen in Parijs. Dit en meer lees je in My weekly Diary. 

p111
Maandag

Afgelopen maandag hoefde ik niet naar de opleiding en dus was ik lekker thuis. Met een lange to-do-list ging ik aan de slag. Ik moet de nodige opdrachten maken voor mijn opleiding en als ik daar mee klaar ben heb ik ook het nodige te doen voor de blog. Als ik het meeste af heb ga ik door de regen om foto’s te maken van hotspots in Haarlem. Na het fotograferen en het doen van boodschappen ga ik lekker koken en eten we het heerlijke gerecht kip masala.
Meer over maandag lees je in My day in pictures van afgelopen maandag

p112
Dinsdag
Man wat kwam ik dinsdag moeilijk uit mijn bed, ik lag zo lekker toen mijn wekker om 05:40 ging…. Er aan wennen gaat volgens mij gewoon nooit gebeuren, ik blijf het verschrikkelijk vinden om zo vroeg mijn bedje uit te gaan. Het is vandaag een drukke dag omdat ik de hele dag non-stop les geef met slechts een half uurtje pauze. Tot overmaat van ramp ben ik ineens ook nog een paar sheets kwijt die ik had gemaakt voor mijn lessen. Ik ga door tot een uurtje of 18:45 en ben dan nog de enige die in de docentenkamer rond hangt. Gelukkig heb ik de mazzel dat mijn lieverd thuis al het eten had gemaakt. Er stond een biefstuk Bali alla Loetje stijl op me te wachten die ik met een salade heerlijk op at. Hoewel ik nog de nodige dingen te doen had besloot ik toch niet meer te veel doen omdat het inmiddels al weer 21:00 uur was.

p113
Woensdag
Uit werk rij ik heel snel naar huis want het is vandaag natuurlijk 11 november en dus is het Sint Maarten. Dat is bij ons in de regio een enorm ding, maar zoals ik heb begrepen is dat niet in heel Nederland het geval. We hebben iets meer dan 100 snoepjes voor de kids en daar hebben we maar net genoeg aan want van 17:45 tot 20:10 blijven de kindjes komen en hoor ik wel 40 keer het zelfde liedje maar juist ook weer heel veel nieuwe liedjes die ik vroeger niet leerde. Ik vond het stiekem wel heel erg leuk om te doen en we hebben uiteindelijk meer dan 75 kindjes aan de deur gehad. De rest van de avond heb ik lekker wat dingen voor de blog gedaan.

p114
Donderdag
Ook donderdag was het gewoon weer tijd om lekker voor de klas te staan en om lessen voor te bereiden. Omdat ik heel veel tijd tussen mijn lessen heb zitten is donderdag de uitgewezen dag om lessen voor te gaan bereiden. Na het geven van de lessen en het voorbereiden ga ik nog even naar de sportschool tegenover mijn werk. Helaas verneem ik daar het treurige nieuws dat de sportschool gaat sluiten per 1 januari en ik moet me dus even gaan beraden waar en hoe ik dan ga sporten. Wellicht toch maar een loopband op zolder?

p115
Vrijdag
Ik ben al voor 8’en op mijn werk want ik heb vandaag sollicitatie gesprekken met 2 mensen die mogelijk worden aangesteld als nieuwe recht docenten. Na de sollicitatie gesprekken ga ik lesgeven, ik geef deze periode van lessen bijna alleen maar Strafrecht en stiekem vind ik dat wel heel erg leuk omdat ik zo lekker op de actualiteiten aan kan sluiten, ook al is het niet mijn specialisatie. Na het werk sta ik, ondanks dat ik niet mega laat vertrek, mega in de file en doe ik er bijna 1 uur en 3 kwartier over om thuis te komen. Eenmaal thuis stort ik in met als gevolg dat ik al om 20:00 mijn bed in duik en slaap als een roosje.

p116
Zaterdag
Ik slaap het klokje rond en zelfs nog wel iets meer dan dat en dat betekent dat ik om 08:30 pas wakker wordt, na 12,5 uur slaap. Zoals gebruikelijk pak ik mijn telefoon alwaar ik een lading aan push berichten zie staan van diverse nieuwsmedia. Er flitst door mijn hoofd dat het vast gaat over de commissie stiekem en wie nu daadwerkelijk gelekt heeft, maar helaas is dat niet de inhoud van de push berichten. Het is op dat moment dat ik voor het eerst kennis neem van de gebeurtenissen in Parijs. Het kippenvel verschijnt over mijn gehele lichaam en ik lees alle gruwelijke nieuwsberichten. Tijdens het maken van het ontbijt kijken we het nieuws en na het ontbijt gaan we naar een bandenbedrijf om te informeren naar nieuwe banden voor mijn waggie (bijnaam van mijn auto) en een uur later rij ik weg met nieuwe winterbanden waardoor ik met een gerust hart weer naar Hilversum kan karren iedere dag. We lunchen bij By Lima, waar ik maandag ook al was en daarna gaan we via de pepernoten winkel en de markt naar huis. Omdat ik sinds gisteren al last heb van mijn buik en andere ongemakken en ik vermoed dat ik een blaas ontsteking heb ga ik naar de huisartsenpost alwaar ik een kuurtje krijg en weer naar huis ga. M. gaat uiteten met vrienden en ik kruip onder een dekentje op de bank en kijk ik de nieuwe HBO serie ‘Flesh and Bones’ en ondertussen bak ik ook nog een gevulde speculaas. Kortom een heel rustig avondje.

p117
Zondag
Na lekker geslapen te hebben gaan we ontbijten terwijl we Ik vertrek terug kijken. Ik vind vooral de reactie van mijn lieve M. op de mensen hilarisch, hij kan zich maar niet voorstellen dat je daadwerkelijk zo naïef kan zijn en zo onvoorbereid dergelijke stappen kan nemen. Na het ontbijt gaat hij voetballen en ga ik de gevulde speculaas die ik maakte fotograferen. Nadat de speculaas op de foto staat ga ik hardlopen, al snel merk ik dat ik duizelig word en wordt het powerwalken en ga ik dus ook maar snel naar huis. Mijn lichaam is het duidelijk niet eens met mijn missie om te gaan hardlopen. Eenmaal thuis ga ik lekker douchen en doe ik de was waarna we naar de Karwei rijden om de onderdelen van onze kapstok te kopen, want tot op heden staat er nog steeds een gammel kledingrek in de gang. Na de karwei rijden we door naar de appie voor de boodschappen en ga ik alvast even aan de slag voor de blog. Voor het eten maak ik zoete aardappel en pompoen uit de oven en M. is helemaal in de wolken van Picanha vlees dat hij bij de AH heeft gevonden en hoewel ik totaal geen vlees fan ben is het inderdaad erg lekker. Na het eten werk ik nog even aan de blog en al snel gaat de laptop dicht om Penoza te gaan kijken.

Tags: ,
Categorie: Diary, Legally-Me
Vorige post Volgende post

3 reacties

 • Reageer Manon 16.11.2015

  Wat stom dat je sportschool stopt, leek me juist zo fijn om de file te kunnen ontwijken! Haha grappig, wij gaan eind van de maand dus naar Curacao en met oud en nieuw naar Londen. Goede keuze! 😉

  • Reageer Stacey 21.11.2015

   Wat toevallig zeg! Veel plezier ook op de vakanties!

 • Reageer Tea 17.11.2015

  Oh wat naar van je sportschool, het klonk zo ideaal! Wel naar wakker worden zo op zaterdag, ik kan er gewoon echt niet bij dat dit soort dingen gebeuren…

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.