Legally-Me: My weekly diary #47

23.11.2015

123hadj7
Afgelopen week was een week met maar weinig lessen, veel vergaderingen, nog veel meer file en een excursie met mijn leerlingen naar Amsterdam. Gelukkig was er ook genoeg tijd om te gaan hardlopen, de sportschool in te duiken, series te kijken en een dagje te shoppen met een vriendin. Lees mee met mijn week van dag tot dag in My weekly diary.

Graag wil ik deze My weekly diary beginnen met jullie bedanken voor alle super lieve reacties op het artikel My day in pictures, echt heel erg bedankt!

123hadj8
Maandag
Als mijn wekker gaat is het 07:00 uur, ik ben vandaag namelijk te vinden in de schoolbanken om te leren lesgeven. De lessen vinden plaats op maandag in Amsterdam Zuid-Oost alwaar ik met de auto heen ga omdat ik er gelukkig gratis kan parkeren. De lessen vind ik erg leuk maar als het aan mij ligt mag het allemaal wel een stuk sneller gaan. Misschien komt het omdat ik ongeduldig ben, maar man wat gaat het langzaam zeg….. Na de lessen ga ik naar Amstelveen om nog even een uurtje of 2 te genieten van de dag. Eerst haal ik een cadeautje voor M. op het winkelcentrum en daarna rij ik door naar de Lidl voor de koffie, we vinden de Nespresso cupjes van de Lidl erg lekker namelijk. Eenmaal thuis eten we samen waarna we op de bank ploffen, ik met de laptop om te werken aan de blog en M. kijkt lekker een serie.

123hadj9
Dinsdag

Vandaag de enige dag dat ik lekker les mag geven. Als ik op school ben mag ik gelijk vanaf 08:30 aan de bak tot 16:00 uur. Omdat ik ook wel zin heb in wat actie loop ik naar de auto om mijn sporttas te pakken en ga ik nog even naar de sportschool. Op de sportschool begin ik eigenlijk altijd met hardlopen, dat is toch echt wel mijn nummer 1 prioriteit. Na een half uurtje op de loopband te hebben gestaan heb ik nog genoeg energie om verder te gaan en dus ga ik mijn benen trainen. Ik heb een 4 tal apparaten die ik gebruik om mijn benen te trainen en ik begin krachttraining nu toch steeds leuker te vinden. Na het trainen van mijn benen doe ik nog even kort wat buikspier oefeningen en dan ga ik naar huis. Volgens de radio is het de drukste avond spits van het jaar en dus doe ik er 1,5 uur over om thuis te komen, dodelijk vermoeiend al dat file rijden. Gelukkig staat er een heerlijk bord met pasta voor me klaar als ik thuis ben en de rest van de avond ben ik aan het werk voor de volgende dag op de bank tot 22:30 waarna ik naar bed ga.

123hadj10
Woensdag

Vandaag geef ik geen les, nee, we hebben namelijk een team dag in Baarn. Omdat de locatie van deze dag lastig met OV te bereiken is haal ik eerst om 07:20 een auto loze collega op in Amstelveen, waarna we samen naar Baarn rijden voor de trainingsdag. Het is een productieve dag waarop we allemaal mooie plannen maken en uitwerken om het onderwijs verder te brengen en ook als team verder te groeien. Na de sessies ga ik als een speer naar Hilversum omdat er zo’n 300 middelbare scholieren langs komen voor een voorlichting over de juridische opleiding. In verschillende sessies geef ik deze leerlingen voorlichting over de opleiding, ik vertel over de voor en nadelen, wat ze kunnen verwachten en sluit af met een quiz die in goede aarde valt bij de leerlingen. Na de sessies ren ik weer door, dit keer naar sollicitatie gesprekken voor een nieuwe collega docent rechten. Na 2 gesprekken is het inmiddels 18:30 en stap ik in de auto naar huis. Helaas staat er onwijs veel file…… Eerst bel ik M. terug om te vertellen dat ik naar huis kom, dan bel ik mijn moeder terug en hoor ik over de TIA van mijn oma en daarna bel ik met mijn collega docent rechten om haar bij te praten over de sollicitatie gesprekken. Na zo’n 100 minuten ben ik eindelijk thuis en ga ik eten en kruip ik op de bank.

123hadj11
Donderdag

Helaas wordt ik weer veel te vroeg wakker, als in 04:19 uur. Na een hele tijd wakker te hebben gelegen gaat mijn wekker en ga ik er maar uit. Ik doe iets makkelijks aan en ga ontbijten en werken aan de blog. Omdat mijn hoofd heel erg vol zit besluit ik even te gaan hardlopen en zo loop ik 6,7 kilometer. Daarna is het tijd om op te schieten, douchen en omkleden en dan heel snel richting Amstelveen met de auto alwaar ik op de tram stap naar Amsterdam. Samen met mijn klasje en de andere derdejaars klas ga ik op excursie naar de beurs. Ik vind het reuze interessant om het allemaal eens in het echt te zien en mijn leerlingen vinden het vooral saai en verheugen zich op het deel na de excursie, shoppen en eten. Ook ik ga lekker shoppen na de excursie want zo vaak ben ik immers niet meer in Amsterdam Centrum te vinden. Van Amsterdam ga ik naar Amstelveen en rij ik naar mijn oma waar ik even bij op bezoek ga. Eenmaal thuis aangekomen staat er een heerlijk soepje op me te wachten waarna M. en ik op de bank kruipen.
Meer over donderdag kun je ook terug vinden in het artikel, my day in pictures van afgelopen donderdag.

123hadj12
Vrijdag

Vandaag is de dag van de rapport vergaderingen, omdat het voor mij voor het eerst is dat ik bij dergelijke gesprekken aanwezig ben, ben ik heel benieuwd hoe het is en wat ik er nu precies van moet verwachten. Ik stap in de auto en kom om 08:00 aan op school. Na de gesprekken van woensdag is het vandaag tijd om nog een keer alles goed door te spreken en ook een samenvatting over de gesprekken door te geven aan de collega’s die er niet waren woensdag. Ik ben blij te horen dat mijn leidinggevende de mening deelt dat we voor een bepaalt persoon zouden moeten gaan en nu is het dus afwachten of deze persoon het ook daadwerkelijk gaat worden. Na deze vergadering was het tijd voor mijn vuurdoop als het gaat om rapportvergaderingen, gelukkig viel het reuze mee. Helaas loopt het allemaal wel behoorlijk uit en moet ik rennend naar mijn afspraak met mijn opleidingscoach. Deze opleidingscoach is een oude rot in het vak die alle nieuwe docenten eens in de zo veel tijd begeleiding geeft en waar je, je vragen en zorgen mee kunt delen, super fijn! Na het gesprek van een uur begon de vergadering weer en zat ik weer geruime tijd over alle lieverdjes te praten. Om 17:10 was het klaar en was iedereen er ook wel een beetje klaar mee. Ik snap in de auto en hoop dan weer vurig dat het rustig is en ik lekker door kan rijden, maar helaas pindakaas, ook dit keer sta ik weer giga in de file. Ik besluit dat ik er klaar mee ben en neem de afslag Muiden en cross naar de Maxis om boodschappen te doen en even te spieken bij de Nike Outlet. Tot mijn grote vreugde scoor ik daar een super fijn zwart kort broekje voor maar 18,50! Na ook boodschappen te hebben gedaan en mijn tank volgegooid te hebben gooi ik mijn auto ook nog even door de wasstraat, mijn wigge moet immers wel een beetje blijven blinken. Met nog meer file rij ik dan verder naar huis. Mijn lieve M. haalt lekker een frietje bij de snackbar en die eten we lekker aan tafel op. Daarna is het tijd om te relaxen en kruipen we op de bank en kijken we Homeland.

123hadj13
Zaterdag

Ik word op tijd wakker en omdat ik al om 12;00 uur heb afgesproken ga ik er maar snel uit om te gaan ontbijten samen met mijn lieve M. Nadat we lekker samen hebben ontbeten, douchen we en hijs ik mezelf in een panty en jurkje. Om toch een beetje lekker in beweging te zijn loop ik 30 minuten naar het station van Haarlem om vriendinnetje Zowy op te halen en om lekker even samen door de stad te gaan lopen en natuurlijk te gaan genieten van een lunch. We beginnen bij de Hema waar ik 3 super leuke kussen hoesjes koop (ben je op zoek naar hoesjes, de prijzen en looks van de Hema zijn echt heel erg leuk!) daarna lopen we richting By Lima waar we beginnen met een kop koffie. We hebben elkaar al een tijdje niet gezien en hebben dus genoeg bij te praten. Als lunch kiest Zowy voor de heerlijke wafels waar ik vorige week al van mocht genieten en zelf bestelde ik een sommatie bowl. Na de lunch, die wederom heerlijk was, liepen we winkel in winkel uit, maar kochten we verder niets. Beide zijn we op zoek naar DE perfecte laars en hoewel we echt wel serieuze kanshebbers zagen vonden we de service in de winkel zo onbeschoft dat we niets hebben gekocht . Nadat we weer terug waren op het station, loop ik weer naar huis. Eenmaal thuis zijn mijn schoonouders al op bezoek om bij daglicht eens even te kijken hoe ver we nu weer zijn gekomen met het huis en ze zijn erg enthousiast. Na hun bezoek gaan we samen lekker koken en dat doen we redelijk vroeg omdat we beide best wel trek hebben. Op het menu staat andijviestamppot met een balletje gehakt, heerlijk. Na het eten rommelen we wat op onze laptops en kleed ik me om voor het feestje waar we zo heen gaan. Met mijn haren in de krul en een enorm cadeau (waar alleen een cadeau bon in zat ;)) gaan we op bezoek bij de jarige Rianne. Het is een gezellig feestje en als de meeste mensen al slapen keren we weer huiswaarts.

123hadj14
Zondag

Omdat M. lekker vrij was van de voetbal, konden we uitslapen en daar maken we natuurlijk dankbaar gebruik van. Na lekker uitgeslapen te hebben gaan we douchen en ontbijten. Na het ontbijt krijgt M. van mij een spoedcursus hoe werkt een camera en dan rijden we naar de duinen. Ik wilde graag wat foto’s voor op de blog en M. is zo lief de kou te trotseren en als fotograaf mee te gaan. Na vele setjes, 700 foto’s verder en een hagelbui gaan we naar huis en ben ik super blij met het resultaat. We hebben het verschrikkelijk koud en doen snel boodschappen en gaan dan lekker warm naar huis en besluiten de deur gewoon niet meer uit te gaan vandaag. Om weer een beetje warm te worden maken we warme chocolademelk met slagroom die we lekker op de bank opdrinken. Het is daarna tijd om alle foto’s uit te zoeken en ik ben echt trots op mijn lieve M. die voor het eerst ging fotograferen en toch een super mooi resultaat heeft weten te bereiken. Als diner maken we zelf een plaat pizza, heerlijk, ik hou gewoon verschrikkelijk veel van pizza zolang we het maar niet te vaak eten. Na het eten werk ik verder aan de blog, want door al jullie super lieve reacties heb ik weer heel veel energie om verder te gaan met Legally-Brunette. Dank jullie wel allemaal voor alle lieve reacties, het heeft me echt heel goed gedaan en ik waardeer het echt!

Hoe was jullie week? 

Vorige post Volgende post