Legally-Fit: 2015 in Hardloop kilometers

25.12.2015

2015 in Hardloop kilometers
In 2015 liep ik bijna 1200 kilometers. Ieder kilometer is anders, de een gaat voorbij zonder dat je er erg in hebt en de ander doet pijn. Sinds ik ben begonnen met bloggen deel ik ieder jaar mijn ervaringen per maand en dus vandaag 2015 in hardloop kilometers. 

januari

Januari – 117,5 km
Gelijk op de eerste dag van 2015 trapte ik samen met M af door te gaan hardlopen. We liepen 5,2 kilometer samen en dat was ook gelijk de eerste keer dat we samen gingen hardlopen. De rest van de maand was ik ook lekker bezig, zo liep ik de halve marathon in Emond, liep ik de 10 kilometer tijdens de Vondelpark loop en was ik veel in de sportschool te vinden waar ik vaak op de loopband stond en afsloot met het buikspier kwartier. Ik begon dus gelijk het jaar goed en begon ook rustig met het opbouwen van snelheid.

feb

Februari – 115,5 km
Hoewel we druk aan het verbouwen waren, vond ik vaak toch nog de energie en tijd om te gaan hardlopen. Met name op de zondagen maakte ik vele kilometers en door de weeks was ik vaak 2 keer in de week in de sportschool te vinden alwaar ik de loopband combineerde met het buikspier kwartier. Door alle drukte liep ik, net zoals het rest van het jaar vrijwel geen wedstrijden.

maart

Maart – 107,4 km
Tijdens deze maand was er voor ons minder te doen qua de verbouwing, het zware sloop en klus werk was gedaan en het was nu vooral heel veel uitzoeken en schoonmaken maar het zware werk was voorbij en ik kon weer lekker door met het maken van kilometers. Tijdens het lopen zat ik met mijn hoofd in de wolken bij het idee dat we straks zo een geweldig mooi huis hebben.  Ook loop ik een aantal wedstrijden, zo loop ik bijvoorbeeld een PR op de halve marathon bij de CPC loop en loop ik een nieuw PR tijdens de Zandvoort circuitloop.

april

April – 72,8 km
Een heel huis inpakken, verhuizen, schoonmaken, verven, klussen, naar de Ikea, ga zo maar door. Nee, April was niet helemaal mijn hardloopmaand. Ik probeerde het wel, heus, maar echt lekker ging het gewoon niet…

mei

Mei – 91,2 km
Ik schreef het al eens rond die periode, hardlopen is de ideale manier om je nieuwe buurt te leren kennen. Door hardlopen leer je de buurt kennen en dat is echt zo, want ik weet nu heel veel binnendoor wegen, ik weet hoe ik kan fietsen als de slagbomen dicht zijn en ga zo maar door. In mei liep ik ook de Nike Women run, 10 kilometers dwars door de stad en was ik dus weer even terug in mijn oude stadje maar qua hardlopen mis ik Amsterdam totaal niet met de prachtige natuur waar ik nu in kan lopen.

Juni
Juni –  80,1 km
In juni liep ik een PR op de 10 kilometer tijdens de Kika run in Spaarnwoude, vervolgens ging ik op vakantie in Italie alwaar ik ook lekker ging hardlopen. Ondanks de temperatuur was ik heerlijk aan het lopen, ik vloog zowat en het kostte me amper moeite. Ik denk dat ik toen zo ontspannen was dat ik er ook echt van kon genieten. Eenmaal terug in Nederland liep ik ook nog de grachtenloop in Haarlem, die ging juist helemaal niet goed, ik had verschrikkelijk veel pijn in mijn buik, maar liep hem toch uit. Ik had door mijn werk veel last van stress en liep daardoor niet fijn, de hele maand eigenlijk niet op Italie na.

juli

Juli – 100,1 km
Juli was de maand waarin ik gelukkig mijn nieuwe baan vond, maar ook een maand waarin ik veel stress had rondom het afronden van mijn werk bij Endemol. Daarnaast vond ook de operatie van mijn moeder plaats, hetgeen ook weer voor veel stress zorgde. Tijdens stressvolle periode’s dwing ik mezelf vaak om te gaan lopen, maar van harte gaat het dan zeker niet.

auhustus
Augustus – 83,3 km
Augustus was de laatste maand bij Endemol en naast het afronden van mijn werkzaamheden daar vond ik het heerlijk om rondjes te lopen door de stad. Hoewel het steeds korte afstanden waren, was het voor mij wel de ideale manier om mijn stress los te laten en me meer te kunnen gaan focussen op mijn nieuwe werk.

september

September – 132,8 km
September was de kilometer knaller van dit jaar, dat kwam mede door de halve van Haarlem en de dam tot dam loop. Ik maakte zo veel kilometers dat ik bijna het gevoel had dat ik een marathon training aan het doen was. Naast al deze trainingen was ik ook nog eens te vinden op het trainingsveld van Ajax waar ik via Adidas een super toffe training kreeg van loop trainer Bram Som, de trainer die ook de jongens van Ajax traint.

oktober
Oktober – 78,3 km

In oktober gingen we natuurlijk heerlijk op vakantie naar het mooie Curacao waar ik ook een stukje liep. Naast deze tropische run ging ik veel op ontdekkingstocht in de duinen bij ons huis. Elke keer net een andere route en afslag en dat door de mooie herfstkleuren, bepaalt geen straf. Ook ontdekte ik aan het einde van de maand de sportschool tegenover mijn werk waar ik minimaal 1 keer per week gebruik van maakte.

November

November –  91,7 km
In november vond ik weer wat meer tijd om te lopen en dat voelde fijn, als ik regelmatig loop voel ik me nu eenmaal het beste en kan ik ook het beste omgaan met stress en drukte. Jammer genoeg had ik wel veel last van mijn buik waardoor mijn afstanden vaak niet al te lang waren.

December – 79,4 km (stand op 23-12)
December was druk, drukker drukte. Met open avonden, ouderavonden, examens en natuurlijk ook nog eens de reguliere kerstbijeenkomsten, feestjes en borrels vond ik amper tijd om te lopen. Daar speelt bij dat ik natuurlijk super veel tijd kwijt ben iedere dag aan het reizen van en naar mijn werk en dat als ik dan eenmaal om 20:00 uur thuis ben ik nog moet eten en om 22:00 niet meer heel veel zin heb om in het donker alleen te gaan lopen. Gelukkig komt aan dat alles een einde nu wij straks een hele mooie loopband op zolder hebben waar ik graag nog even op ga staan, ook na een lange dag werken.
instagram_2015-12-22
Foto aan kop van dit artikel door: David Stegenga

Hoeveel kilometer heb jij het afgelopen jaar gelopen?

Tags: ,
Categorie: Hardlopen, Legally-Fit
Vorige post Volgende post

4 reacties

 • Reageer Marlot 25.12.2015

  Leuk overzicht! Fijne Kerst!!

 • Reageer Sarah 25.12.2015

  Heel leuk overzicht!
  Wij hebben ook net een loopband gekocht en het is gewoon super om daar nog even op te kunnen als het ’s avonds al lang donker is of als het heel slecht weer is!

 • Reageer Yamina 26.12.2015

  Wat gaaf om dit zo te zien!

 • Reageer El 27.12.2015

  Jeetje, jij maakt een hoop kilometers per jaar!!
  Ik loop sinds het voorjaar hard (ben dus nog een groentje 😉 ) en vind het erg lastig wat ik nou aan moet qua kleding bij welke temperatuur. Heb jij misschien nog goede tips?

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.