Legally-Fit: Fit blijven tijdens de feestdagen

19.12.2015

Fit blijven tijdens de feestdagen
De feestdagen staan weer voor de deur en dat betekent bij veel mensen een paar dagen heel veel eten, veel zitten en heel weinig doen. Hoe fijn en lekker dat ook kan zijn, genieten kan ook hand in hand gaan met fit blijven. Vandaag vertel ik je mijn tips om fit te blijven tijdens de feestdagen. 

Genieten is het devies tijdens de feestdagen, lekker eten en gezelligheid met vrienden en familie is natuurlijk het belangrijkste. Maar van al dat eten en stil zitten worden we nu niet echt fitter. En hoewel ik echt niet wil zeggen dat je, je in het zweet moet gaan werken zijn er wel wat kleine tips om te blijven bewegen tijdens de feestdagen. 

1. Maak een wandeling door het bos
Even naar buiten en relaxen in het bos. Wij hebben dan misschien niet van die mooie bossen als dat ze in the Sound of music of Sissi hebben, je kunt er wel heerlijk tot rust komen en een rondje lopen. Even naar buiten, warme comfortabele kleding aan en gaan.

2. Ga lekker hardlopen
Natuurlijk zul je verplichtingen hebben bij familie en heb je niet de hele dag de tijd om te sporten, maar wees eerlijk, een half uurtje heb je toch wel. Al loop je maar een kwartier, beter iets dan niets! Wellicht is dit juist de uitgelezen kans om eens met je partner, of een familielid te gaan lopen, iets wat je wellicht normaal niet zo snel zult doen.

3. Waai uit op het strand
Afgelopen jaren ben ik met kerst altijd wel even te vinden geweest op het strand, heerlijk. Even tegen de wind in ploeteren en even lekker uitwaaien. Het voelt misschien niet echt als sporten maar geloof me het is niet alleen heerlijk ontspannend maar je bent toch lekker in beweging. En ja, dan mag je best afsluiten met een warme choco met slagroom.

4. Neem de fiets naar het kerstdiner
Is het kerstdiner in de buurt? Waarom ga je dan niet op de fiets? Allereerst zorgt het er voor dat niet 1 iemand verplicht de bob moet zijn en daarbij kun je gelijk je dessert er af fietsen. Ik zeg, twee vliegen in 1 klap.

5. Struin een meubel boulevard af
Traditie getrouw is het op tweede kerstdag altijd druk bij de meubel boulevards, de IKEA en alle andere winkels die open zijn. Als je aan het shoppen bent verbrand je ook de nodige calorieën dus gewoon de hele dag shoppen en dan kan je die avond aan het diner weer wat extra genieten.

6. Ga actieve spelletjes spelen met je kleine nichtjes en neefjes zoals twister/tikkertje of op de Wii
Word de held van de familie en ga lekker actieve spelletjes doen met je neefjes en nichtjes. Wat dacht je van een spelletje Twister [zie dit is ook leuk als je geen jonge nichtjes en neefjes meer hebt!] of een potje tikkertje. Doe wel je pumps uit want anders heb je natuurlijk geen schijn van kans bij het spelletje. Wat je natuurlijk ook kunt doen is een spelletje op de Wii, niet heel actief maar je kunt natuurlijk zo actief als je zelf wilt gaan tennissen, bowlen of boksen. Last but not least kun je natuurlijk ook altijd nog je vader blij maken door met hem te gaan dansen of doe eens gek en organiseer een stoelendans voor de hele familie!

7. Ga opruimen
Heb je tijd over en heb je nog het nodige op te ruimen? Ook van opruimen blijf je fit, je bent immers in beweging en bent ook nog eens nuttig bezig. Wederom een voorbeeld van twee vliegen in 1 klap dus!

Mocht je nou wel gewoon de dagen op de bank doorbrengen omringt door lekkere hapjes en 12 gangen diners, ook geen man overboord. De foute kerstruien verhullen dat beetje extra met gemak, je hoeft niemand telleur te stellen door iets lekkers af te wijzen en dat beetje extra houdt je lekker warm in de winter. Het is tenslotte maar 1 keer per jaar kerst en op 1 januari beginnen we toch allemaal massaal weer met ons goede voornemen om gezonder te gaan eten en meer te gaan sporten.

Mijn Kerst
Dit jaar voor mij geen uitgebreide familie tradities en elle lange kersttafels vol met eten, nee. Dit jaar ben ik samen met mijn lieve M. in Londen voor een heerlijke vakantie. Omdat op eerste kerstdag alles dicht is in Londen en zelfs het openbaar vervoer niet rijdt gaan wij heel veel lopen en zo maken ook wij er dus een fitte kerst van.

Wat zijn jouw plannen voor de kerstdagen?

Tags: , ,
Categorie: Alles
Vorige post Volgende post

3 reacties

  • Reageer El 19.12.2015

    Veel plezier en een fijne Kerst samen met je lief in Londen!!

  • Reageer Yamina 21.12.2015

    Wat leuk dat jullie in Londen zijn tijdens de kerst. Veel plezier!

  • Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.