Legally-Fit: Fit in December

01.12.2015

Fit in December
Het is vandaag 1 December en dat betekent dat de donkere, koude, feestmaand weer is begonnen. Met het koude weer is het heel verleidelijk om onder een dekentje op de bank te kruipen met allerlei lekkers die horen bij deze feestmaand. Genieten is natuurlijk hartstikke belangrijk, maar een beetje balans is essentieel hierbij. Om die balans in de december maand te bereiken heb ik voor jullie een zeer toegankelijke kalender gemaakt, doe jij mee zodat je fit in december kunt blijven? Om jullie extra te motiveren kun je zelfs een prijs winnen door mee te doen. 

Het Schema:
Om je wat houvast te geven voor deze maand heb ik een ‘Fit in December’ kalender gemaakt. Op deze kalender heb ik per dag uitgeschreven wat je zou kunnen doen. Uiteraard is dit een handvat voor wat je zou kunnen doen, mocht je standaard op dinsdag al naar de sportschool gaan dan hoef je uiteraard niet ook nog eens een yoga sessie te gaan doen, het mag wel, maar het hoeft niet. Dat geldt natuurlijk voor alle dagen, heb je een andere invulling voor die dag dan is dat geen enkel probleem. Hoofd doel van het schema is om fit en in beweging te blijven.

Door op onderstaande afbeelding van het schema te klikken kun je het PDF bestand downloaden en op je telefoon zetten, tablet, computer of je kunt hem natuurlijk afdrukken.

Fit in December

Yoga:
Om ook eens iets anders te doen dan dat je gewend bent heb ik ook een wekelijks yoga moment in het schema gevoegd. Heb je nog nooit iets aan yoga gedaan en ben je wel benieuwd om het eens een keer te proberen? Lees dan zeker eens het artikel over Yoga via Youtube. Yoga is ideaal om te ontspannen en dat is in deze drukke maand natuurlijk geen overbodige luxe, want laten we eerlijk zijn, we kijken allemaal uit naar die paar dagen vrij maar hebben ook stress over cadeautjes, het diner en natuurlijk onze outfits. Geef het eens een kans om yoga te doen. Mocht je het nu echt niets vinden, vervang het dan door iets anders zoals pilates, ook hiervan kun je verschillende filmpje online vinden zoals van Blogilates. Ook voor de mensen die beide niet zien zitten heb ik een alternatief, deze is wat actiever en hiervoor zet je de muziek aan en ga je vervolgens 15 minuten bewegen. Doe de gordijnen dicht, zorg dat je even alleen bent en niemand je ziet, en leef je even uit, doe lekker gek.

Hardlopen of snelwandelen:
Om het schema voor iedereen haalbaar te maken heb ik een keuze mogelijkheid voor zowel hardlopen of snelwandelen. Het is natuurlijk niet zo dat iedereen in staat is om 30 minuten te gaan hardlopen, of omdat je er simpelweg even geen tijd voor hebt. Snelwandelen kun je als goede optie gebruiken als je nog niet de conditie hebt om 30 minuten te lopen of als het fysiek simpelweg niet lukt, ook kun je dus voor snelwandelen kiezen uit tijdsoverwegingen, immers kun je ook snelwandelen naar de supermarkt.

Buikspieroefeningen:
Je buikspieren zijn je centrum voor als je bewegingen. Heb je een sterke core (zo noemen we het gebied bij je buik en onderrug) dan kun je makkelijker bewegingen uitvoeren en ben je minder gevoelig voor blessures. Het hebben van een sterkte core is dus essentieel voor sporters maar buikspieren zijn natuurlijk ook essentieel voor een strakke buik. Met alleen buikspieroefeningen krijg je geen blokjes maar hoe vaker je het doet het langer je het vol kunt houden en des te strakker je buik zal worden. Vergeet daarbij niet dat een strand lichaam wordt gemaakt in de winter. Wil je meer doen dan alleen buikspieroefeningen, dan kun je ook kiezen voor de BBB workout die ik al eens op Youtube plaatste.

Fit in December
Winnen:

Lijkt het je wat en doe je mee? Gebruik dan de hastag #fitindecember om jouw activiteiten te delen. De persoon die de leukste, origineelste of opmerkelijkste foto plaatst wint een fit pakket! Dus deel vooral jouw foto’s op Instagram/Facebook en  Twitter!

Doe je mee? 

Tags: ,
Categorie: #Legallyfit, Fit, Legally-Fit
Vorige post Volgende post

5 reacties

 • Reageer joyce 01.12.2015

  Wat een ontzettend leuke challenge weer!! Hij is opgeslagen!

 • Reageer Yamina 01.12.2015

  Wat leuk, en wat mooi gemaakt!

 • Reageer Carolien - On a Healthy Adventure 01.12.2015

  Wat een leuke challenge, ik doe mee! Ik plan mijn workouts alvast in naast alle festiviteiten 🙂

 • Reageer Lara 01.12.2015

  superleuke challenge, ik ga ook m’n best doen! 🙂

 • Reageer Ise 01.12.2015

  Leuke challenge! De activiteiten zijn voor mij persoonlijk niks, maar wel een erg goed idee om dit zo te doen 🙂

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.