Legally-Fit: Mijn hardloop droom

02.12.2015

hardloop droom
Al sinds ik ben begonnen met hardlopen heb ik een droom, maar lange tijd bleef het een droom doordat het financieel niet haalbaar was om het over ruimte, plaats en voorzieningen nog maar niet te hebben. Sinds afgelopen weekend zijn al die obstakels van de weg en is de weg vrij voor het verwezenlijken van mijn hardloop droom. 

De Droom
Maar wat is die droom dan waar je zo cryptisch om heen aan het schrijven bent? Hoewel ik er zeker van ben dat een aantal die-hard lezers vanaf het eerste uur dit weten, zal ik jullie niet langer in spanning houden. Mijn droom is namelijk het hebben van een loopband in huis. Ik schreef al een hele poos geleden over mijn droom om thuis een sport kamer te hebben met uiteraard een loopband en uit al mijn eerder geschreven artikelen over de voordelen van een loopband en een trainingsschema voor op de loopband blijkt ook wel mijn liefde voor de loopband.

Maar een loopband is duur, voor een goede ben je minimaal €1000,00 kwijt en daarbij moet je natuurlijk ook voldoende ruimte hebben om hem neer te zetten. Nu sinds afgelopen zaterdag onze zolder dan echt officieel af is en ook deze verdieping is voorzien van plintjes, kunnen we hem eindelijk gaan gebruiken voor onze droom. Daar komt bij dat met een 13e maand in het vooruitzicht ook de laatste hobbel weg is genomen.

Afgelopen donderdag gingen we om die reden alvast naar een sportwinkel voor fitnessapparatuur om te kijken wat voor een loopband we zouden willen hebben, waar we op moeten letten en wat we daar ongeveer aan kwijt zullen zijn. Onze zoektocht is nog steeds gaande, dus daadwerkelijk bestellen is nog niet gebeurd.

Waarom een loopband?
Vaak vragen mensen aan me, maar als je bij zo een mooi natuur gebied woont, waarom zou je dan in hemelsnaam op een loopband gaan lopen? Ook vinden veel mensen het lopen op een loopband saai en snappen ze niet dat ik het met gemak 2 uur uit hou op het apparaat. Waarom ik juist zo dol ben op de loopband heeft meerdere redenen.
– Niet lopen in het donker: Sinds ik in Amsterdam het een en ander mee heb gemaakt tijdens het hardlopen in het donker voel ik me vaak heel onveilig om alleen te gaan hardlopen. Als ik loop heb ik het gevoel continue om te moeten kijken en loop ik niet ontspannen. Hoewel we nu in een goede buurt wonen, heb ik ook hier al eens iets meegemaakt waardoor ik me minder fijn voel tijdens het lopen in het donker. Helaas zit er, met mijn werkschema vrij weinig anders op dan het lopen in het donker als ik minimaal 3 keer in de week wil trainen en dat maakt het voor mij extra lastig om dit ook te behalen. Want iets wat niet veilig voelt en niet goed voelt doe je nu eenmaal minder graag.
-Mijn buik: Hardlopen en mijn buik hebben een haat liefde verhouding, soms gaan ze hand in hand samen,maar heel vaak krijg ik ook tijdens het hardlopen weer pijn in mijn buik en maar al te vaak komen mijn darmen in opstand. Vroeger liep ik om die reden standaard met 2 pilletjes immodium als ik langer dan 7 kilometer ging trainen. Maar 3 keer in de week medicatie slikken om te kunnen hardlopen gaat mij te ver en is natuurlijk niet de oplossing. Omdat ik tegenwoordig dit dus niet meer doe, kom ik maar al te vaak in benarde situaties, want helaas is een toilet niet altijd te vinden als je door de duinen loopt. Op dagen dat ik veel last heb van mijn buik (wat minimaal 2 dagen per week is) kan en wil ik vaak wel hardlopen, maar durf ik het niet, omdat ik bang ben voor die benarde situaties. Als je loopt op een loopband, zeker in je eigen huis, weet je tenminste zeker dat je altijd een wc in de buurt hebt.
– Multitasken: Zodra ik wakker word gaat de tv aan, zodra ik thuis kom zet ik de tv aan en die gaat pas weer uit zodra mijn ogen zwaar worden en ik wel moet slapen. Wat ik met voorgaande aan wil geven is dat ik gek ben op tv. Niet voor niets heb ik in totaal 4 jaar bij verschillende tv producenten gewerkt, die passie voor tv zit namelijk diepgeworteld. Ik doe dan ook niets liever dan tv kijken tijdens het hardlopen. Of het nu het nieuws is, een documentaire, een actualiteiten programma of gewoon een serie, ik kan me uren vermaken op de loopband zolang ik naar de tv kan kijken.

Bovenstaande redenen zijn de 3 voornaamste voor mij, maar uiteraard zijn er meer redenen die ons doen kiezen voor een loopband. Zo ben ik niet zo’n bikkel als het gaat om hardlopen in de regen, is de belasting van je spieren en gewrichten op een loopband minder waardoor ik minder knie en enkel klachten ervaar en lijkt het me gewoon super makkelijk en fijn om te kunnen sporten in huis.

Wat voor een loopband?
Zoals gezegd zijn we nog steeds op loopbanden jacht en hebben we DE loopband nog niet helemaal gevonden. Tips zijn dan ook meer dan welkom! Wel hebben we inmiddels een klein wensen lijstje opgesteld, zo moet de loopband minimaal 18 kilometer per uur kunnen, moet de motor minimaal 2,5 pk zijn en willen we uiteraard een loopband die zo min mogelijk herrie maakt, zodat we ook vrienden blijven met onze buren.

Onze zoektocht zet zich voorlopig dus voort via internet en doormiddel van het bezoeken van winkels. Het idee is om zo spoedig mogelijk die loopband op zolder te hebben staan, dus stay tuned!

Loop jij wel eens op een loopband? Zou jij er thuis een willen hebben?

Tags: ,
Categorie: #Legallyfit, Hardlopen, Legally-Fit
Vorige post Volgende post

12 reacties

 • Reageer joyce 02.12.2015

  Wat een super leuk idee! Ideaal om een loopband in huis te hebben. Series kijken er rennen, kan niet beter!

 • Reageer El 02.12.2015

  Lijkt me ideaal om een loopband te hebben. Niet meer afzien als het keihard regent 😉
  Helaas hebben wij er geen ruimte voor.
  Heb je geen loopmaatje met wie je in het donker kan gaan hardlopen?
  Daar ben ik wel blij mee, want ’s avonds in m’n eentje lopen is voor mij ook geen optie.

 • Reageer Yamina 02.12.2015

  Mijn ouders hebben er een thuis. Helaas staat deze ook op zolder en door de houten vloer is het niet mogelijk om daar op hard te lopen. Wandelen in een hoog tempo met netflix doe ik wel regelmatig als ik thuis ben. Hardlopen op een loopband is trouwens ook niet zo mijn ding.

 • Reageer Mieke 02.12.2015

  Oh ik begrijp je volledig. Ik werk lange dagen als advocaat (8u-19u) en moet dus ook altijd in het donker lopen. Dat vind ik zo onveilig en zo geniet ik er niet meer van en bijgevolg ga ik dus niet meer lopen tijdens de week.

  Nu ga ik 2 keer per week zwemmen, wat veel perfect kan ’s avonds.

  Zo’n hardloopband lijkt me dan ook ideaal 🙂 Zeker als je ondertussen gewoon TV kan kijken

  veel succes met de aankoop

 • Reageer Marlot 02.12.2015

  Who! Wat een luxe! Het lijkt me heerlijk. Veel plezier met de voorpret en zo met het lopen!!

 • Reageer Gertie 02.12.2015

  Ik heb sinds anderhalf jaar een loopband en zou niet meer zonder kunnen / willen. Ik loop altijd heel vroeg voordat ik ga werken en dan is het ook altijd donker dus het is echt ideaal.

 • Reageer Jenn 03.12.2015

  Ik zou ook graag een loopband hebben, maar ik heb er de ruimte niet voor en ik heb er ook het geld niet voor over op het moment.

 • Reageer Kaat 07.12.2015

  Ik heb thuis de zolder ingericht als fitnessruimte. (Zie hier een oud blogje. Ik heb er zelfs een sauna in.
  Dat lijkt een dure onderneming, maar als je dat vergelijkt met de sportschool, dan valt dat allemaal heel erg mee en op termijn is het goedkoper. Ik heb bijna alle toestellen bij Decathlon gekocht, en zeker niet de duurste. Na jaren gebruik heb ik nog met geen enkel toestel een probleem gehad.
  Zo’n ruimte in je huis is een echte ontspanningsruimte, weg van alles !
  Tenslotte kan je ook heerlijk naar je eigen series kijken. (vb. Netflix of via DVD, of kabel)
  Ik wens je veel plezier toe !

  • Reageer Stacey 08.12.2015

   Wauw, wat goed om te horen! Ik ga zeker ook even kijken bij de Decathlon!

 • Reageer Marleen 07.12.2015

  (Ja ik reageer nooit, maar lees nog steeds regelmatig mee… 🙂 ) Anyway, wat ik me afvraag… Waarom ga je niet langs de dokter en diëtist voor je buikklachten? Misschien komt het ergens vandaan en kunnen professionals je helpen om de klachten te verminderen. Wekelijks twee van de zeven dagen buikpijn hebben hoef je niet te accepteren, het hoort niet! En wat betreft lopen, zonde dat je zo vaak dingen mee maakt op straat. Ikzelf heb er gelukkig geen last van. Misschien al zou je minder klachten hebben kun je aansluiten bij een loopgroep of atletiekvereniging om af en toe mee te lopen!? Of M. wil je vast vergezellen op de fiets (of geef hem hardloopschoenen 😉 ).

  Ik begrijp het als deze reactie niet online komt, je mag ook mailen als je wil reageren!

  • Reageer Stacey 08.12.2015

   Hoi Marleen,
   Dank voor je reactie, lief dat je zo meedenkt! Ik ben in mijn leven al honderden malen bij doktoren geweest, van de huisarts tot MDL artsen, diëtisten, homeopaten en een acupuncturist. Helaas is er tot nu toe niets of niemand geweest die mij van mijn buikpijn af kan helpen. Dus als je nog een tip heb laat het me weten ik wil alles doen om er vanaf te komen.

   Wat betreft op straat lopen, denk ik dat die loopband voor mij een uitkomst is met mijn onregelmatige rooster en stiekem ook omdat ik alleen lopen het aller fijnste vind om rustig te worden. Maar ik ben zeker ook op zoek naar een leuk loopgroepje. Helaas is echter de gemiddelde leeftijd in de meeste clubjes hier in de buurt erg hoog en ben ik dus nog op zoek naar een ‘jong’ groepje.

   Super bedankt voor het lieve meedenken!

   Groetjes,
   Stacey

   • Reageer Marleen 10.12.2015

    Vervelend dat geen van hun je kan helpen. Als ik iets tegenkom zal ik aan je denken. Misschien is de oplossing niet te vinden bij een arts uit een onderzoek maar door het aanpassen van je voedingspatroon? Misschien niks voor jou maar verdiep eens in een meer plantaardig dieet, geen vlees/vis, minder/geen zuivel en eieren, meer koolhydraten zoals aardappelen en rijst en peulvruchten. (starch solution vind ik erg interessant) Misschien meer aandacht voor bepaalde food-combining, bepaalde voedingsmiddelen niet bij elkaar en meer eenvoudige maaltijden met zo weinig mogelijk ingrediënten bereiden enzo. Dit zijn de eerste dingen waar ik aan denk. 🙂

    Groetjes Marleen

  Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.