Legally-Me: My Weekly Diary #49

07.12.2015

MSHSHS
Vandaag in my weekly diary, was het weer een drukke week met een dag in de schoolbanken, de start van de Legally ‘Fit in December’ Challenge, mijn allereerst ouderavond, zwarte piet spelen, uiteten en het kopen van een een grote kerstboom voor in huis. Oftewel, van Sinterklaas tot Kerst, het zit allemaal in deze my weekly diary. 

MSHSHS1
Maandag
Maandag was het tijd om zelf weer de schoolbanken in te gaan en dus reed ik met de auto naar Amsterdam Zuid-Oost om daar mijn lessen te gaan volgen. Zoals al eens eerder gezegd vind ik het super leuk om de opleiding te doen maar vind ik het tot op heden allemaal wel heel erg makkelijk en traag gaan en mag het van mij allemaal wel een stukje moeilijker worden gemaakt. Toch leer ik er veel en dan met name uit het praten met mede docenten. Na de lessen ga ik naar huis en eten we samen lekker wat als ik ondertussen een berichtje ontvang dat mijn H&M pakketje op het postpunt aan is gekomen. Hoewel het stormt en keihard regent, ga ik met mijn hardloopschoenen aan naar de supermarkt. Ik sprint er heen en weer terug en na 2,22 kilometer heb ik even bewogen en mijn H&M pakketje. Uiteraard pak ik het gelijk uit, waarna ik op de bank plof om een serie te kijken.

MSHSHS2
Dinsdag
Dinsdag werd de langste dag van de week en dat kwam mede doordat ik mijn allereerste ouderavond zou gaan beleven. Maar voor ik naar mijn werk ging opende ik de Legally Fit in December Challenge met een yoga sessie. Daarna rijd ik naar mijn werk, al kan ik het stapvoetse voortbewegen in de file bijna geen rijden meer noemen. Gelukkig sta ik daarna voor een volle klas te doceren en vinden de leerlingen mijn nieuwe techniek van een quiz op hun telefoon heel tof. Ook de andere lessen verlopen soepeltjes en voor ik het weet is het 16:00 uur. Omdat we ouder avond hebben gaan veel collega’s naar huis om wat te eten, maar ik blijf doorwerken en warm een bakje eten op in het restaurant lokaal dat we beneden hebben. Om 19:00 begin ik met mijn ouder avond en om 21:00 ben ik klaar. Het is leuk om eens de ouders van mijn leerlingen te zien en ook goed om door te hebben dat hun ouders vaak dondersgoed weten hoe hun kroost is. Na een lange dag kom ik thuis, drink ik een kop thee en ga ik slapen.

MSHSHS3
Woensdag
Hoewel ik kapot ben na de lange dag van gisteren word ik om 03:00 wakker en ben ik ook direct klaarwakker. Omdat ik na een uur nog steeds niet kan slapen ga ik maar naar beneden en kruip ik met een kopje thee op de bank. Omdat ook het kopje thee niet werkt besluit ik mijn tijd maar nuttig te gaan besteden en dus ga ik maar blogjes typen terwijl ik een programma terug kijk. Tegen de tijd dag mijn wekker gaat ben ik al behoorlijk nuttig en productief bezig geweest. Eenmaal op mijn werk hebben we vandaag geen lessen maar weer eens een werkdag om het over beleid te hebben. Zonde want als je het mij vraagt geef ik veel liever les dan dat ik de hele dag het over beleid heb. Na de vergaderingen duik ik nog even de sportschool in voor de Legally Fit in December Challenge en dan rijd ik naar het huis van mijn ouders om een cadeautje te brengen. Eenmaal thuis eten we iets en ben ik de rest van de avond bezig voor mijn blog.

MSHSHS4
Donderdag
Half slapend rijd ik naar mijn werk met de airco op zijn koudste stand en de radio keihard, alles om er maar voor te zorgen dat ik wakker blijf. Gelukkig beginnen we altijd met een vergadering en daarna heb ik kort wat tijd om lessen voor te bereiden voor ik ga lunchen. Ik ben uitgenodigd voor een lunch met de directie om het te hebben over de visie op onderwijs en ik ben blij te horen dat mijn visie positief werd ontvangen. Ook mijn lessen worden door mijn leerlingen positief ontvangen. Na mijn lessen blijf ik tot 19:00 uur op school zitten om lessen voor te bereiden en dan rijd ik eindelijk naar huis met een tussenstop bij de supermarkt. Om 20:30 ben ik thuis en met mijn bord op schoot ga ik voor de tv eten. Chantal blijft slapen is vaste prik op de donderdag en dat wil ik natuurlijk wel goed volgen en dus maak ik een uitzondering en eet ik een keer voor de tv. De rest van de avond doe ik wat dingen aan de blog en ga ik op tijd slapen.

MSHSHS5-001
Vrijdag
Na het afnemen van het herexamen ondernemingsrecht ga ik de toetsen direct nakijken en kan ik vrijwel iedereen het goede nieuws brengen dat ze een voldoende hebben. Daarna geef ik weer lessen strafrecht, ik geef dit blok meer dan de helft van de tijd lessen strafrecht dus ik zit goed in mijn moord, doodslag en mishandeling verhalen. Na mijn lessen zou ik een afspraak hebben en wacht ik een aantal uren op school terwijl ik aan mijn administratie werk. Helaas blijkt mijn afspraak geen doorgang te vinden en dus ga uiteindelijk naar huis. Samen met M. ga ik namelijk gezellig uiteten nadat we elkaar een aantal avonden vrijwel niet hebben gezien. We gaan eten bij restaurant Seymour in Haarlem, een restaurant dat er nu iets meer dan een half jaar zit en waar ik al geruime tijd een keer wil gaan eten. Het is zeker een aanrader, de gerechten zijn heerlijk en met 2 wijntjes op slaap ik ook als een roosje. Het is immers al maanden geleden dat ik wijn heb gedronken en dus is mijn reactie nogal heftig.

MSHSHS6
Zaterdag
Na heerlijk te hebben geslapen, mede dankzij die 2 wijntjes, gaan we rustig samen ontbijten. Nog voor ik beneden kom zie ik dat Sinterklaas iets in mijn schoen heeft gedaan en ik blijkbaar heel erg lief ben geweest want ik word verwend met een heerlijk Rituale pakket. Na het ontbijt gaan we samen naar zolder om de schotten in te delen en op te ruimen, nog even en dan is ook deze laatste ruimte in ons huis echt bijna af. Na het opruimen is het tijd om van Stacey naar Pietje te gaan want ik ga vandaag op pad om pietje te spelen bij diverse gezinnen. Het is iets dat ik een aantal jaren heb gedaan tijdens mijn studie om geld te verdienen en nu vind ik het vooral heel erg leuk om pietje te spelen. Tussendoor rijd ik ook nog even langs mijn schoonouders en uiteindelijk ben ik om 19:30 thuis om lekker te gaan eten en een film te kijken op de bank met mijn lieve M.

MSHSHS7
Zondag
Zondag stond grotendeels in het teken van de kerstboom. Maar eerst was het tijd om te gaan ontbijten en te gaan hardlopen. Ik besloot weer eens een lekker stuk te gaan lopen door de duinen en hoewel ik na 8 kilometer last kreeg van mijn buik ging het conditioneel super goed en fijn. Eenmaal thuis spring ik onder de douche en kleed ik me snel om, om samen met mijn lieve M op kerstbomen jacht te gaan. Het klinkt heel stom maar ik vind het zo onwijs leuk dat we nu samen een boom gaan kopen, onze eerste echte boom samen, dat ik er bijna een beetje emotioneel van word. Het is giga druk in het tuincentrum waar we zijn en het is ook nog even passen en meten om de boom in de auto te krijgen. Gelukkig past het net in de auto en als we eenmaal thuis zijn beginnen we samen met de lampjes, waarna we de boom gaan versieren. We maken het versieren af als we terug komen van de ouders van M. waar we een hapje eten. Thuis gaan we dus verder met de boom en dan heb ik nog dit artikel voor de boeg dat ik moet typen en waar ik weer de nodige uren op de bank mee bezig ben. Gelukkig ben ik er om 22:45 klaar mee en kan ik nog even relaxt een serie kijken op de bank.

Hoe was jullie week?

Tags:
Categorie: Diary, Legally-Me
Vorige post Volgende post

7 reacties

 • Reageer Yamina 07.12.2015

  Pas je wel op dat je niet echt een keer in slaap valt achter het stuur?
  Wel tof dat jullie samen je eerste boom hebben gekocht!

  • Reageer Stacey 08.12.2015

   Ik pas op, lief dat je er aan denkt 🙂

 • Reageer Madebyuna 07.12.2015

  Leuk he Seymour! Zo gezellig en romantisch. Het zit er wel al meer dan een jaar alleen hoor in Haarlem 😉 super leuk dat jullie een kerstboom hebben! Ben er zelf ook echt dol op!

 • Reageer Nina 07.12.2015

  Iedere maandagochtend check ik gelijk jouw weekly diary, ik vind ze zo leuk om te lezen altijd!
  Fijne week!

 • Reageer Carla 07.12.2015

  Leuk!

 • Reageer joyce 08.12.2015

  Zo leuk jullie eerste kerstboom! Onze eerste boom staat ook bijna en het is zo iets speciaals en gezelligs vind ik!

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.