Legally-Me: My Weekly Diary #51

21.12.2015

My weekly Diary
Afgelopen week stond voor een groot deel in het teken van kerst, ik hield een kerstontbijt met mijn klas, bestede 2 avonden aan het maken van kerstcadeautjes voor mijn klassen en ik bezocht het kerstfeest van mijn werk. Ook mijn lessen stonden in het teken van kerst, met als toppunt het zingen van kerstliedjes in de klas en een playbackshow op Mariah Carey’s All I want for Christmas is you. Lees mee met My weekly diary.
pldhs;ddshf;s1
Maandag
Deze maandag was het weer een les dag, voor mijn opleiding moet ik om de week naar school en de andere maandag is vrij, maar staat doorgaans in het teken van huiswerk maken. Dit keer vond de opleiding plaats in Amstelveen. Iedere keer worden de bijeenkomsten op een andere locatie gehouden zodat we alle vestigingen van het ROCVA leren kennen, waar alle docenten aan verbonden zijn. De les werd gegeven op een locatie waar ik vroeger altijd al langs fietste als ik naar de middelbare school ging en stiekem vind ik het dus wel leuk om er een keertje in te mogen. In de pauze van de opleiding rij ik even naar het huis van mijn ouders om een paar plakken krentenbrood te brengen voor ze. Daarna scheur ik snel weer terug en gaan we verder. Na de les ga ik naar huis en man wat is dat fijn om binnen een half uur thuis te zijn en dus al om 17:00 thuis te zijn, wat een luxe! We hebben vandaag een hele fresh box en dus gaan we het eerste gerecht maken, hoewel het er erg lekker uit ziet vind ik het niet geweldig, het is best oké, maar zeker geen aanrader ofzo. Na het eten begin ik aan deel 1 van mijn kerstcadeautjes voor mijn 2 klassen. 
pldhs;ddshf;s2
Dinsdag
Ik heb amper geslapen, waarom? Geen idee maar ik ben al om 07:30 op mijn werk omdat ik zo vroeg de deur uit ga omdat ik toch niet kan slapen…. Op werk neem ik gelijk de printer in beslag om alle oefen toetsen te printen die ik vandaag en morgen aan mijn leerlingen wil gaan geven. Ik geef vandaag tot 16:00 uur les en als ik klaar ben stort ik volledig in na mijn korte nachtje, maar gelukkig kan ik dan lekker naar huis en daar verder gaan met het voorbereiden van lessen en het doen van administratie over leerlingen. We eten wederom een Hello Fresh gerecht, deze is wel heel lekker en het is kool met aardappels, een roomsaus en gehaktballen. Na het eten ga ik verder meet deel 2 van de kerstcadeautjes. Uiteindelijk heb ik voor al mijn 2 mentor klassen het volgende gemaakt: Een doosje (van de Action) met een klein kaartje er in, een zuurstok, een chocolade dingetje en een zakje snoep. Uiteraard heb ik er nog een paar extra gemaakt voor collega’s.

pldhs;ddshf;s3
Woensdag

Met slechts een sinaasappel als ontbijt kom ik aan op mijn werk. Gelijk begin ik met het in orde maken van mijn lokaal. Vandaag heb ik kerstontbijt met mij klas en ik wil dat het er al gezellig uit ziet als mijn leerlingen om 09:00 binnen komen. Ik zet alles klaar en de leerlingen komen beginnen met een aaaaah wat schattig juf, dus het klaar zetten is gelukt. Net als ik hebben alle leerlingen zelf iets meegenomen. De tafel staat vol en iedereen eet lekker mee, er zijn zelfs glutenvrije dingen gemaakt zodat ik ook mee kan eten, hoe lief! Omdat er heel veel over is lopen collega’s ook in en uit om gezellig mee te eten. Aan het einde deel ik ook cadeautjes uit aan mijn leerlingen, ook dat valt gelukkig in goede aarde. Om het geheel toch nog een beetje educatief af te sluiten kijken we gezamenlijk nog een tweetal afleveringen van ‘Wij zitten vast’ een programma dat gaat over jongeren in jeugd detentie. We ruimen snel het lokaal op en dan moet ik sprinten naar mijn volgende lokaal waar alweer een klas op me zit te wachten. Ook na deze les is het nog een paar maal sprinten naar andere lokalen en dan is het al weer 15;30 en ben ik klaar met mijn lessen. Omdat ik volgende week vrij ben en mijn lessen voor na de vakantie al voorbereid zijn besluit ik maar gewoon naar huis te gaan. Thuis ga ik direct in bad, ik ben moe en voel me niet zo lekker en dit is doorgaans toch de beste remedie. De rest van de avond ben ik aan het werk voor de blog, ik monteer een vlog, typ een aantal artikelen en doe ook nog wat buikspieroefeningen. Pas om 23:30 ga ik naar bed als M. thuis komt van zij kerstdiner.

pldhs;ddshf;s7
Donderdag
Omdat donderdag altijd chaos en drukte op de weg betekent ga ik eerder dan normaal naar mijn werk en met minder dan 5 uur slaap valt dat zwaar. Op mijn werk beginnen we met de vergadering die ik eerder moet verlaten voor een presentatie aan de directie. De presentatie gaat goed en mijn plan wordt doorgevoerd, joehoe! Ik loop daarna snel naar de docenten kamer voor het afscheid van mijn collega die met zwanerschapsverlof gaat en de vakgroep recht gaat verlaten. Waar ik even niet bij nagedacht heb is dat ik als vakgroep voorzitter een speech moet houden, maar gelukkig gaat het goed en is ze erg blij met mijn woorden en het cadeau. Omdat ik daarna les geef ga ik snel naar mijn klas want als je ze te lang laat wachten (zie 2 minuten of langer) dan zijn ze weg en sta je voor een lege klas je verhaal te doen. Omdat de leerlingen al erg in de kerst en vakantie stemming zijn valt er nog maar weinig stof over te dragen aan ze, het is gewoon niet effectief om nu te gaan proppen, dus na kort wat stof te hebben behandeld kijken we weer, heel verantwoord, naar Wij zitten vast, van BNN, een programma dat gaat over de justitiele jeugdinrichting in Zeist. Ook de volgende 3 lessen zien er een beetje zo uit en aan het einde van de dag kan ik aflevering 1 bijna geheel mee praten…. oeps. Na mijn lessen is het al weer 16:30 en begint het kerstfeest voor de medewerkers. We hebben bonnen gekregen en het ziet er allemaal geweldig uit in de kantine, alsof er een kleine kerstmarkt is neergestreken. We mogen de bonnen gebruiken om bij de kraampjes uit te geven, heel leuk en origineel en zo zorg je er natuurlijk ook voor dat iedereen heeft wat hij leuk vindt! Ik koos uiteindelijk voor spullen van de Rituals en het boek Skinny Six kookboek van Chicks love food. Na het feest, waar ze trouwens ook heerlijke sushi hadden, rij ik snel naar de Ikea in Haarlem. Onze zolder is nu echt af en dus willen we graag een bureau hebben om er neer te zetten. We kopen een bureau en eenmaal thuis ga ik al snel slapen, ik ben zo moe van de hele dag en mijn slechte nacht slaap.

pldhs;ddshf;s4
Vrijdag
Waggie moet naar de garage en M. is zo lief waggie er naar toe te beengen en ik ga dus met de trein naar mijn werk. Na mijn lessen en na gezellig kerst te hebben gevierd met een aantal klassen ga ik terug naar huis. Thuis wil ik het liefst slapen op de bank maar ik besluit mezelf nuttig te maken en sjouw 8 verhuisdozen naar zolder en 2 ladenkastjes. Ik ga namelijk beginnen aan het echt inruimen van mijn zolder en zodra M. thuis is zet hij zelfs binnen een handomdraai het nieuwe bureau in elkaar. Hoewel we nog de laatste hand aan het leggen zijn ziet het er al geweldig uit! Na onze klus marathon kleden we ons om en eten we een pizza bij Woodstone (daar hebben ze heerlijke glutenvrije pizza’s) en pakken we om 21:50 de film Mannenharten. Stiekem doet M. dat natuurlijk voor mij, maar hij ontkent niet dat hij het stiekem ook wel een hele leuke film vindt!

pldhs;ddshf;s5
Zaterdag
Ik ben zo moe dat ik klokje rond slaap en zelfs als ik wakker word ben ik nog moe. In die toestand verkeer ik eigenlijk een beetje de hele dag. Toch gaan we er nog lekker even uit, we gaan even uitwaaien op het strand. Het is zo fijn om binnen 5 minuten op het strand te zijn en als tussenstop tijdens onze 6 kilometer lange wandeling verwennen we ons zelf met een heerlijke warme choco. Als we thuis komen maken we ons laatste Hello Fresh recept, pasta met pesto, maar op de een of andere manier vind ik er geen klap aan en na een paar happen hou ik het voor gezien. Liever kruip ik in bad want ik voel me moe en een beetje lamlendig en voor ik het weet lig ik ook in bed, niet een spannende zaterdag avond dus…..

pldhs;ddshf;s6
Zondag

Na een hele nacht te hebben liggen spoken ( ik zal jullie de details besparen) word ik zielig wakker, ik voel me verre van lekker. Ik blijf dus lekker liggen, want het is zondag en vakantie dus dat betekend dat er helemaal niets hoeft en dat alles mag. In de middag halen we samen nog even een frisse neus buiten en dan kruipen we weer snel op de bank (ik heb het verschrikkelijk koud). Als M. vraagt wat ik wil eten kan ik maar 1 ding bedenken en dat is mijn favoriete comfort food, zoete aardappelen met een hamburger en zo geschiede. Gelukkig knap ik van het eten wat op en hopelijk kan ik dus lekker en fit van de kerstvakantie gaan genieten.

Komende week:
Komende week ben ik dus lekker vrij omdat het kerstvakantie is. Dat betekent dat ik een slag ga maken als het gaat om mijn huiswerk voor mijn opleiding, lekker veel kan bloggen, koffie ga drinken met vriendinnen, vloggen en heerlijk ga uitslapen. Op donderdag vertrekken we naar Londen en daar gaan wij lekker kerst vieren, ik kan nu al niet wachten!

Hoe was jullie week? Hebben jullie ook al zo veel zin in de kerst?

Tags:
Categorie: Diary, Legally-Me
Vorige post Volgende post

2 reacties

 • Reageer Tea 21.12.2015

  Hopelijk gaat het in je kerstvakantie beter en knap je op! Fijne vakantie alvast 🙂 Ik heb in ieder geval al super veel zin in de kerst en oud en nieuw!

 • Reageer VanDaalEnzo 21.12.2015

  Beterschap!
  London is tof, zeker rond deze tijd van het jaar. Geniet ervan. 🙂

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.