Legally-Me: Mijn voornemens voor 2016

30.12.2015

Mijn voornemens voor 2016
Zoals de meeste van jullie heb ook ik de afgelopen tijd gedacht aan het afgelopen jaar en het nog komende jaar. Wat is dit jaar goed gegaan en wat wil ik veranderen. Van iets minder chocolade tot heel veel meer rust en genieten, vandaag mijn voornemens voor 2016. 
Rust en genieten
Jullie mogen gerust weten dat ik in de eerste week van mijn kerstvakantie vrijwel dag en nacht aan mijn blog heb gewerkt en dat ik dat met liefde heb gedaan. Na maanden heel hard werken en lange dagen maken had ik zo toegeleefd naar de vakantie en nu waren die dagen zo mogelijk nog drukker dan normaal. Die liefde voor perfectie, mijn blog, jullie en het goed willen doen voor alles en iedereen heeft er echter wel voor gezorgd dat ik gestresst, oververmoeid en in paniek naar Londen ging. Ook terwijl ik dit typ merk ik weer de gevolgen van het goed willen doen en de stress die ik krijg van Legally, het is nu namelijk 04;30 terwijl ik in een donkere hotelkamer in londen lig. Het kan niet de bedoeling zijn dat iets wat een hobby is en ook echt niet meer dan dat is mij meer kost (op het vlak van gezondheid en mijn prive leven) dan dat het me oplevert. Ik word heel blij van jullie en jullie reacties, maar het gaat nu ten koste van alles en daarom heb ik, midden in de nacht, besloten minder berichten te gaan plaatsen. Per week 4 Nu heb ik dat eerder gedaan en daar werd ik flink op afgerekend, nare reacties dat ik geen tijd meer in mijn blog wilde steken (realiseer je dat een artikel al snel zo’n 2,5 uur werk is, een video nog meer, plus alles wat er om heen komt zoals Facebook, instagram en twitter), mijn bezoekersaantallen slonken gestaag en daarmee ook de reacties. Ik weet dus heel goed wat de gevolgen zijn, maar ik accepteer ze, want ik heb ook een leven naast mijn werk en blog en daar zou ik graag ook tijd en energie in willen investeren.

Goed, dat gezegd hebbende. Als ik meer tijd heb en daardoor hopelijk ook wat meer rust hoop ik ook weer de rust te vinden om te ontspannen, te sporten, te slapen, te relaxen, te zingen en om in bad te gaan. De laatste 2 jaar waren druk, heftig en emotioneel zwaar, ik heb af en toe gewoon even wat tijd nodig om dat eindelijk echt allemaal te verwerken en een plekje te geven.

Iets minder chocolade
Van een zwaar deel naar een zoet deel dat iets minder zoet moet worden. Sinds ik met mijn lieve M. woon is hij afgevallen en ben ik aangekomen. Geen ramp voor mij, maar ik vind het ook niet heel fijn al ligt het volledig aan mezelf. Vaak pakt m. In de avond een lekker bakje met chipjes waar ik van mee peuzel of eet ik wat chocolade. Dit gebeurt zo’n 5 a 6 keer per week en dan kun je sporten wat je wil, maar dan kom je toch aan. Ik neem me dus voor om maar 2 avonden in de week te snacken. Gewoon iets meer met mate, wel blijven genieten, maar net iets minder vaak van chocolade en chipjes. In plaats daarvan haal ik worteltjes in huis als ik toch wil snaaien. Klinkt best haalbaar toch?

Volg je hart
Afgelopen jaar heb ik mijn hart gevolgd door een nieuwe baan te vinden. Ik nam de stap en het was best een sprong in het diepe, maar ik ben mezelf (en M. Die mij het duwtje gaf) nog altijd heel dankbaar. Ik wil komend jaar meer gaan doen waar ik heel blij van word en waar mijn hart warm van word. Van meer zingen tot aan mijn hart volgen in kleine en grote keuzes. Niets concreets maar wel iets wat ik me zeker voor wil nemen voor in het nieuwe jaar.

Reizen
De afgelopen jaren heb ik veel van de wereld gezien en het is mijn voornemen om dit jaar nog veel verder hiermee te gaan. Want zoals zo’n Pinterest achtig quote plaatje zegt: Traveling is the only thing you can buy that makes you richer. Ook in 2016 wil ik dus nog veel mooie reizen maken, zo willen we graag een tour doen langs de oost kust van Amerika en willen we graag naar Vietnam, niet verkeerd toch?

Ik ben eigenlijk heel benieuwd wat jullie voornemens voor 2016 zijn? 

Tags: ,
Categorie: Alles
Vorige post Volgende post

12 reacties

 • Reageer Manon 30.12.2015

  Hele goede beslissing om minder aan je blog te zitten, dat is toch niet normaal zo? Je maakt vaak al mega lange dagen door je werk, je blog moet wel je hobby blijven! Alvast een hele fijne jaarwisseling.

 • Reageer Carla 30.12.2015

  Jammer van je blog. Ik verheug me elke dag op een artikel.

  • Reageer Stacey 30.12.2015

   Fijn om te horen dat je, je er iedere dag weer op verheugd. Ik hoop je natuurlijk te mogen blijven ontvangen.
   Groetjes,
   Stacey

 • Reageer Yvonne 30.12.2015

  Hoi Stacey,

  Ik ben blij dat je, na je openbaring van een tijdje terug met je twijfels over je blog, toch lekker door bent blijven schrijven, en echt, als je terug wil naar 4 (of 3, of 2) artikelen per week, doe dat dan vooral en laat alle zuurpruimen die het daar niet mee eens zijn vooral lekker blogs gaan zoeken die elke dag twee of drie keer gevuld worden. Blijkbaar hebben de zuurpruimen zelf iets wat jij niet hebt; teveel tijd.
  Kies voor jezelf, enmaak gewoon mooie artikelen en mooie foto’s als je daar tijd en rust voor hebt. Ik weet zeker dat je trouwe bezoekers ze gewoon blijven lezen!

  Happy New Year,
  Yvonne

  • Reageer Stacey 30.12.2015

   Heel erg bedankt voor je lieve en opbeurende reactie Yvonne!
   Alvast een heel gelukkig nieuwjaar.

   Groetjes,
   Stacey

 • Reageer joyce 30.12.2015

  Jammer van minder blogs, maar dat bedoel ik positief! Ik lees je blog erg graag maar vind het heel goed dat je deze keuze maakt! Krijg je vaste uploaddagen? Of houd je het lekker vrij?
  Mijn voornemen is om de BBG 1 helemaal af te ronden. Het is wel heel erg zwaar, maar ik wil hey graag afmaken!

  • Reageer Stacey 30.12.2015

   Hi Joyce,
   Dank je wel voor je lieve reactie. Wat een mooi voornemen om BBG 1 af te ronden, het is inderdaad zwaar dus succes er mee!
   Alvast een hele gelukkig nieuwjaar.

   Groetjes,
   Stacey

 • Reageer Frank cornelissen 30.12.2015

  Stacey,

  Zover ik weet ben jij de enige die bepaalt hoeveel tijd je aan je blog wil investeren. Ik snap dan ook niet dat mensen daar nare reacties op achterlaten. Goed dat je het besluit neemt om meer tijd voor jezelf en andere leuke dingen te pakken. Beter wat minder legaly dan geen legaly 🙂

  Zo aan de andere reacties hierboven te zien is het gros het daar wel mee eens.

  Fijne jaarwisseling en dat 2016 maar een super jaar voor je mag worden!

 • Reageer Sandra 30.12.2015

  Mooie voornemens, het schrijven van minder blogs kan ik me goed voorstellen als er zoveel tijd in gaat zitten naast een fulltime baan, huishouden, hobby’s en quality time met je vriend. Het is niet verkeerd om voor jezelf te kiezen.
  Ik blijf in ieder geval trouw je blog lezen en kijk uit naar de artikelen die gaan komen volgend jaar.
  Fijne jaarwisseling!

 • Reageer Elise 30.12.2015

  Stacey, het bloggen moet niet ten kosten van alles gaan. Goed dat je voor jezelf kiest! Geniet nog even van je vrije dagen! Liefs

 • Reageer El 30.12.2015

  Gelukkig dat je wel blijft bloggen! Ik vind je artikelen, video’s en vlogs erg leuk!
  Het is wel jammer dat er niet meer iedere dag iets nieuws verschijnt, maar als de balans tussen werk, privé en hobby zoek is dan moet je prioriteren en keuzes maken. Groot gelijk!
  Als je je brood nou eens kon verdienen met je blog. Wie weet in de toekomst 😀
  Een fijne jaarwisseling en dat 2016 maar een heel mooi jaar mag worden voor jou en je lief!

 • Reageer Jenn 01.01.2016

  Goed dat je voor jezelf kiest, een hobby moet je juist energie geven! Ik vind het zo’n onzin dat mensen je afrekenen op het feit dat je minder schrijft. Het is jouw blog, en zeker als het niet je werk is brn je aan niemand iets verplicht!
  Ik blijf je in ieder geval gewoon volgen, ik lees je graag, al reageer ik niet altijd.

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.