Legally-Travel: Hotspots op Curacao

26.12.2015

Hotspots op Curacao
Het is al weer een tijd geleden, maar in oktober mocht ik iets meer dan een week genieten van het prachtige eiland Curaçao. Op 9 uur vliegen ligt dit paradijselijke oord waar je de mooiste stranden hebt, kunt zwemmen met dolfijnen, wilde flamingo’s rondlopen, je kunt snorkelen met schildpadden en heerlijk kunt eten. Veel deelde ik al in mijn vlog maar vandaag deel ik mijn 12 hotspots op Curaçao. Hotspots op Curacao
1. Zwemmen met dolfijnen

Do I need to say more? Curacao is de uitgelezen plek om te zwemmen met dolfijnen. Bij het sea aquarium kun je diverse arrangementen boeken om te zwemmen met dolfijnen, welke afhankelijk van de inhoud en duur natuurlijk ook in prijs variëren. Als je al op voorhand weet dat je dit wilt gaan doen kan ik het je aanraden om al thuis dit te reserveren, het is namelijk een vrij populaire activiteit op het eiland en er zijn natuurlijk maar een beperkt aantal plaatsen. Zelf vond ik het een van de meest mooie ervaringen uit mijn leven en ik kan het dan ook iedereen aanraden. Voor meer info, kijk ook eensnaar mijn vlog over het zwemmen met dolfijnen.

Hotspots op Curacao
2. Jaanchies – Voor authentiek eten

Mocht je een auto huren (wat zeer aan te raden is) rij dan eens naar het westpunt, dit is het meest westelijke puntje van het eiland. Bij het westpunt vind je een klein restaurant met de naam Jaanchies die ook terug te vinden is in alle reisgidsen. Het restaurant staat betekend voor zijn authentieke kookstijl en je kunt er terecht voor heerlijk eten, dat je zo vreemd kunt maken als je zelf wilt. Wat ik met vreemd bedoel? Het restaurant staat er om bekend leguaan te serveren, maar daarnaast kun je ook rijst, bonen, kip, vis of heerlijke garnalen bestellen (aanrader). Het is absoluut geen fancy restaurant van binnen, maar het eten is geweldig!

Hotspots op Curacao
3. De grote knip

Toen mijn leerling, welke van oorsprong Curaçaose is, hoorde dat ik naar Curacao zou gaan op vakantie, verzekerde ze mij dat ik de grote knip niet mocht missen. Ook van veel andere die al eens op Curacao waren geweest hoorde wij dat we dit echt niet mochten missen. Met hoge verwachtingen reden we in onze mooie knal rode huur auto richting de grote knip. Alleen al het uitzicht boven aan de klif was adembenemend. Het was echt het mooie witte strand met azuur blauwe zee waar je van droomt als je een vakantie boekt. Het is een publiekelijk strand en dat betekend dat je er gewoon mag liggen en voor een bedje een klein bedrag moet betalen.

4. Zest – Jan Thiel
On hotel bevond zich in de Jan Thiel baai, in mijn ogen de leukste plek om te zitten als je op Curacao bent. In de Jan Thiel baar zitten veel verschillende restaurantjes waar je allemaal heerlijk kunt eten. Voor een luxe diner met een prachtige opmaakt kies je voor restaurant Zest. Het eten is hier relatief prijzig, maar alleen al de opmaak van het bord maakt dat je dat al snel bent vergeten. Hou ook de Facebook pagina van Zest goed in de gaten want ze hebben regelmatig acties met menu’s of een bbq op het strand.

Hotspots op Curacao
5. Klein Curacao

Vanuit ons hotel boekte we voor 185 gulden (ja op Curacao hebben ze nog de gulden) per persoon een tripje naar klein curaçao met de little mermaid. Klein Curacao is echt een aanrader, maar het is wel aan te raden om dit via de Little Mermaid te boeken. De organisatie is namelijk de enige die een strandhut hebben en ligbedden hebben, voor iets meer luxe betaal je dus iets meer maar heb je ook je gemakken want er zit ook eten en onbeperkt drinken bij in. Waarom je naar klein Curacao zou moeten gaan? Het is nog mooier en nog puurder dan het grote Curacao. Het strand is nog witter en waar mogelijk is de zee nog helderder. Daarnaast heb je, als klap op de vuurpijl, vele schildpadden voor de kust waar je gezellig mee kunt snorkelen.

6. Zanzibar – Jan Thiel
Wederom in de Jan Thiel baai zit restaurant Zanzibar. Ben je op zoek naar een heerlijke pizza, wil je lekker ontbijten of heb je gewoon zin in fish & chips of een sate’tje? Dan is Zanzibar het restaurant voor jou. Op zaterdagavond vindt hier ook de happy hour plaats en is het er super druk en gezellig en kun je onder het genot van een cocktail, met je voeten in het zand, genieten van de prachtige zonsondergang.

Hotspots op Curacao
7. Willemstad

Hoewel wij Willemstad een tikkeltje tegen vonden vallen, mag je het natuurlijk niet missen als je op Curacao bent. Loop over de bekende Juliana brug en aanschouw de prachtige gekleurd huisjes aan beide kanten van het water. Wil je even varen? Pak dan de gratis pond van de ene naar de andere kant van het water en bekijk de huisjes vanaf het water. Naast de geleurde huisjes, een drijvende markt met voornamelijk groente en fruit, is er vrij weinig te zien en te beleven in Willemstad, maar nogmaals je mag het niet missen.

8. Madero – Mambo Beach
Dit is de tofste, meest hippe en mooiste beachclub die ik ooit gezien heb! Niet alleen is het super mooi, je kunt bij Madero ook heerlijk eten! Wij aten er op een vrijdag avond toen er fish market was en de mooiste vissen voor je op de grill werden gelegd. Maar ook onze lunch aldaar was werkelijk waar geweldig! Ik bestelde er een heerlijke bak met yoghurt, fruit en noten en heb zelden zo van yoghurt kunnen genieten. De noten zijn namelijk in een soort kaneel met suiker coating gedaan waardoor het echt balen was toen mijn bakje leeg was. Zit het bij Madero vol kun je bij Mambo beach trouwens ook altijd nog naar Cabana Beach iets verderop, iets minder fancy maar wel heel gezellig.

Hotspots op Curacao
9. Wilde Flamingo’s

Bij de zoutpannen van Jan Kock vind je wilde flamingo’s. Met een beetje mazzel zie je ze al vanuit de auto en staan ze niet te ver weg. Het is net toeristisch en er is niet een speciaal uitkijk punt, maar het is en blijft toch leuk om dieren in hun natuurlijke habitat te zien.

Hotspots op Curacao
10. Playa Lagun

Schrik niet, maar ga je bij Playa Lagun liggen dan heb je de mooiste onder water wereld voor je, maar lopen er om je heen wel de nodige leguanen. Niet alleen bij het restaurant boven aan de klif maar ook op het strand stikt het van de leguanen en het strand doet zijn naam dus wel eer aan. Mocht je nu niet zo weg zijn van deze beesten, kom dan wel als je gek bent op snorkelen, want van alle plekken waar wij zijn geweest is dit toch wel de mooiste plek geweest als het gaat om snorkelen.

Hotspots op Curacao
11. De infinity pool van Papagayo Beach Resort

Ik ben een sucker als het gaat om infinity pools en dit is een prachtig exemplaar. Wederom in de Jan Thiel baai is deze mooie infinitief pool te vinden, waar je gebruik van mag maken als je ene toegangsbewijs hebt voor het strand (dit heb je automatisch als je in een hotel zit bij de baai) en helemaal fijn is het om een bedje aan het zwembad te boeken. Kijk wel uit met klauteren op de rand, want het stikt er van de krabben!

12. Jan Thiel Livingstone Resort
Zoals als eens beschreven zijn wij met een bingo reis van stip reizen naar Curacao gegaan omdat er verder geen mogelijkheid meer was om er heen te gaan. Voor een kleine prijs konden wij zo toch naar curaçao en was de enige maar dat wij niet wisten waar we terecht zouden komen. Al snel na aankomst hoorde we dat we in het Livingstone resort werden geplaatst en man, wat hebben we daar veel mazzel mee gehad. Het is een prachtig verzorgd park met mooie kleurige huisjes die allen beschikken over een eigen keuken. Wil je betaalbaar naar Curacao en hoef je niet in een heel luxe hotel (zoals het papagayo beach hotel) te zitten, dan is dit echt waar voor je geld! Op slechts 3 minuten lopen van het strand en 2 minuten van de Albert Heijn ligt dit prachtige hotel dat ik een ieder van harte aan kan bevelen.

Ben jij wel eens op Curacao geweest en zo ja, wat zijn jouw tips? 

Tags: , , ,
Categorie: Curacao, Legally-Travel
Vorige post Volgende post

4 reacties

 • Reageer Manon 26.12.2015

  Ik mis Karakter! Daar kon je echt fantastisch snorkelen en het eten is ook echt top (en niet duur). Wij sliepen in Santa Barbara, ook een prachtig hotel! Snorkelen bij de Blauwe Kamer schijnt ook fantastisch te zijn, maar omdat het erg bewolkt was, hebben wij dat niet gedaan. Oh ik wil zo weer terug nu ik deze blog lees!

 • Reageer Ise 26.12.2015

  Ik hoop heel snel eens naar de Nederlandse Antillen te gaan! De hotspots zien er goed uit 🙂

 • Reageer Amanda 02.05.2016

  Hey Stacey, ben net teruggg! De meeste van de hotspots die jij benoemt hebben wij ook bezocht. Wat is het toch mooi daar! Naar aanleiding van jouw blog zijn we ook naar Madero geweest voor een de lekkere yoghurt met fruit en nootjes en je gelooft het niet, maar de yoghurt was op. Bummerrr!
  Lang niet alle strandjes gezien, maar de een is nog mooier dan de ander. Hoogtepunt van de vakantie was uiteraard het zwemmen met de dolfijnen. Dat had écht wel wat langer mogen duren 😉 Xx

 • Reageer Ellen 24.10.2016

  Jaaa! Curacao! ZO fijn, eind November ga ik weer. Karakter was ook mijn favoriete restaurant, echt zo lekker. En Bij Blauw, in Willemstad. Heerlijk gegeten daar in je zat er super. Ook hebben we heel lekker en leuk gegeten bij Pirates bay als ik me niet vergis. Daar staan ed tafeltjes op het strand en rolt de zee bijna aan je voeten. Heel mooi in het donker met fakkels. Super romantisch!
  Ik heb ook meegedaan aan de Curacao Marathon (de 10 km welteverstaan, we besloten de avond ervoor pas dat we meededen). Ik hoop het dit jaar weer te doen!

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.