Legally-Fit: De 12 sporten in mijn leven

30.01.2016

De 12 sporten in mijn leven
De afgelopen jaren heb ik heel wat sporten beoefend. Begon ik als klein ukkepuk met ballet, later volgden nog zeker 11 sporten die ik enige tijd heb beoefend of momenteel beoefen. Benieuwd wat de 12 sporten in mijn leven zijn? Lees dan snel mee. 

 1. Zwemmen
  Toen ik nog een hele kleine Stacey was ging mijn moeder al met mij baby zwemmen. Zelf kan ik mij hier natuurlijk helemaal niets meer van herinneren maar het zijn de beelden die mij laten zien dat ik het allemaal wel prima vond in het water. Zo begon ik natuurlijk een paar jaar later ook met zwemles. Waar ik heel enthousiast begon werd het een regelrechte nachtmerrie (letterlijk en figuurlijk) toen ik juf Rosa kreeg als zwemjuf. Nachten heb ik niet kunnen slapen omdat ik zo bang was voor juf Rosa. Uiteindelijk is het trouwens allemaal goed gekomen en heb ik mijn A, B en C diploma gehaald.
  stacey ballet 1
 2. Ballet (en allerlei andere soorten dans)
  Toen ik 4 jaar oud was mocht ik eindelijk op ballet en man wat vond ik dat geweldig! Heel lang heb ik aan ballet gedaan en het liefst zou ik nu weer direct een balletklasje volgen. Ook naast ballet heb ik verschillende andere soorten danslessen gehad en uiteindelijk was mijn specialisatie zelfs dans tijdens mijn jaar op de theaterschool. De laatste jaren dans ik nog vooral tijdens het uitgaan en als ik alleen thuis ben maar doe ik niets meer met het dansen.
 3. Paardrijden
  Toen ik 6 jaar was begon ik met paardrijden. Aangestoken door een jongen uit mijn klas die op een manege woonden werd ik al snel een echt paarden meisje met maar 1 droom, een eigen paard. Ik heb jarenlang gereden tot ik van het paard af viel en lelijk mijn arm op meerde plekken brak. Sinds die val durfde ik niet meer te rijden en ben ik dus maar gestopt.
 4. Tennis
  Toen ik stopte met paardrijden besloot ik op tennis te gaan. Het is nog steeds een sport die ik onwijs leuk vind om te doen maar ook om te bekijken op tv. Ik heb meerdere jaren les gehad maar na wederom lelijk te zijn gevallen en mijn arm te hebben gebroken besloot ik ook hiermee te stoppen….
  316270_2326281687847_2111850901_n
 5. Hockey
  Toen ik stopte met dansen vond ik het belangrijk om toch iets te gaan doen om aan mijn lichaam en conditie te blijven werken en dat werd hockey. Net 18 en ik kwam terecht in een team vol meiden die al hun hele leven met een hockey stick over een veld rende. Tsja, dat heb je in Amstelveen, de plaats waar maar liefst 8 hockeyclubs zijn gevestigd, daar zit iedereen op hockey als ze al niet met een stick in hun handen zijn geboren. Na een paar jaar te hebben gehockeyd ben ik gestopt, nog steeds vind ik het jammer, maar het probleem is dat ik gewoon te laat ben begonnen en de teams die er nu zijn al lang bestaan en je daar als nieuweling zonder al te veel ervaring niet lekker tussen komt. Maar als je diep in mijn hart kijkt zou ik maar al te graag weer beginnen!
 6. Zumba
  Toen ik voor het eerste van Zumba hoorde werd ik direct heel enthousiast. Een combinatie van een HIIT workout met dansen, dat klonk mij als muziek in de oren omdat ik toch al een aantal jaren was gestopt met dansen. Toen ik lid was van de sportschool pakte ik geregeld een lesje mee, want het blijft gewoon een ontzettende leuke manier van sporten.
  Image5wuhdsha
 7. Skiën
  Toen ik amper een paar jaar oud was stond ik al tussen de benen van mijn vader op de piste. In de jaren die volgden ben ik menig keer op wintersport geweest. De laatste keer was een jaar of 5 geleden dat ik echt op een berg piste stond maar ik probeer toch ook nog 1 keer per jaar naar snowworld te gaan en wie weet komt het er ooit weer van om lekker van een echte piste af te gaan.
 8. Hardlopen
  Wat begon als het onderhouden van mijn conditie in de zomer en winterstop van het hockey werd uiteindelijk mijn grote passie. Ik begon gewoon met maar wat aan modderen tijdens het hardlopen, maar al snel ontdekte ik Evy en liep ik na een week of 10, de 5 kilometer. De rest is historie en voor jullie inmiddels wel bekend.
 9. Yoga/Pilates
  Zeker een keer in de week probeer ik een lesje yoga of pilates te volgen via een YouTube kanaal. Eigenlijk zou ik het veel vaker willen doen, maar ach een mens kan nu eenmaal niet alles in die 24 uur die we hebben per dag he?
 10. Golf
  Iets dat ik ook veel vaker zou willen doen is golfen. Er is geen sport waar ik zo relaxed van word als van golfen. De eerste keer dat ik mijn vriend er over hoorde dacht ik nog dat het saai was en alleen voor oude mannen, maar daar ben ik geheel op terug gekomen. Komend voorjaar wil ik voor mijn handicap (zo heet je level van prestatie in het golf) en vooral lekker ontspannen op de baan.
 11. Sportschool
  De afgelopen jaren heb ik eigenlijk altijd wel een sportschool abonnement gehad tot ik ergens in september er mee stopte. Ik vind de sportscholen hier in de buurt helaas bedroevend slecht en in verhouding verschrikkelijk duur. Ik zou best wel weer een abonnement willen, met name voor de groepslessen dus mocht iemand een top tip hebben in Haarlem, let me know!
 12. Bootcamp
  Ik schreef als eens dat ik een haat liefde verhouding had met bootcamp. Ik moest het van mezelf doen en vond het ook wel heel goed voor mijn lichaam, maar man hoe kun je booglampen nu leuk vinden? Ik beleef er weinig plezier aan, maar zit er toch aan te denken om het binnenkort weer te gaan doen.

Welke sporten heb jij allemaal in je leven beoefend? 

Tags:
Categorie: #Legallyfit, Legally-Fit
Vorige post Volgende post

11 reacties

 • Reageer joyce 30.01.2016

  Wat leuk! De sporten die ik gedaan heb zijn zwemmen, korfbal, turnen, paardrijden, sportschool en hardlopen! Best een nette lijst al zeg ik het zelf. Het hardlopen wil ik weer opnieuw oppakken en nu een x zonder blessure volhouden..

  • Reageer Stacey 31.01.2016

   Dat is een net lijstje inderdaad! Hopelijk lukt het om het hardlopen rustig weer op te pakken, succes met je blessure in ieder geval. Ow en met Kayla natuurlijk, hoe gaat het daar mee?

 • Reageer Bente 30.01.2016

  Ik heb er niet zo veel als jij gedaan, maar toch ook best wel wat. Ik begon met zwemmen, ballet (en andere dans), ging daarna fanatiek turnen en stapte uiteindelijk ook over op tennis. Na het tennissen werd het de sportschool, waar ik ook regelmatig spinning lessen volgde. Aangevuld met rondjes hardlopen. Dat is eigenlijk de afgelopen 8 jaar hetzelfde gebleven: sportschool én hardlopen 🙂

  • Reageer Stacey 31.01.2016

   Klinkt ook als nog een behoorlijke lijst bente! Leuk om te lezen ☺️

 • Reageer Ise 30.01.2016

  Wauw altijd al sportief geweest! Ik heb ook aardig wat verschillende sporten gedaan maar dat was altijd maar voor een tijdje. Dansen is het enige wat altijd is gebleven 🙂

  • Reageer Stacey 31.01.2016

   Nog een danseresje, wat voor een soort dans doe je momenteel nog?

 • Reageer Marieke 30.01.2016

  Pfoeh, dat zijn nogal wat sporten! Wel heel leuk om te lezen! Ook echt schattig dat je bang was voor de zwemjuffrouw haha.
  Misschien is het trouwens ook leuk om eens wat te vertellen over de theaterschool? Of heb je dat al eens gedaan? Lijkt mij in ieder geval leuk om te lezen!

 • Reageer Irma 30.01.2016

  Wat leuk dat je zoveel sporten hebt gedaan! Ikzelf heb jaaaren op wedstrijdzwemmen gezeten, daarna even op atletiek en badminton, toen de sportschool en nu hoelahoepen, springtouwen en hardlopen. Ik mis het zwemmen enorm, maar kan me ook wel vinden in mijn riedeltje van nu!

  • Reageer Stacey 31.01.2016

   Wat leuk dat je aan wedstrijdzwemmen hebt gedaan zeg! Ik had een buurmeisje die dat deed en dat vond ik altijd zo tof klinken! Hoelahoepen ben ik trouwens ook vergeten in mijn lijstje, maar ik schaar hem even onder de sportschool, word jij daar ook altijd zo vrolijk van?

 • Reageer Amanda 31.01.2016

  Mooi lijstje hoor! Zwemmen (heel lang, ondanks dat ik de eerste les alles bij elkaar gebruld heb….), tennis, zeilen, zumba, sportschool, wielrennen, hardlopen, (bikram) yoga, pilates, allerlei HIIT circuitjes thuis en bootcampen staan inmiddels op mijn lijstje. En in tegenstelling tot jou vind ik bootcampen wel echt tof 🙂 Zou graag Crossfit eens uit willen proberen, maar dat komt vast een keer!

  Wat ik heel graag weer zou willen doen is zeilen.. Dat vond ik zo fijn en daar vond ik mijn ontspanning echt. Maarja, waar haal ik de tijd vandaan om regelmatig een dag het water op te gaan….
  En als ik het lijstje zo aanschouw ben ik misschien toch iets sportiever dan ik dacht 🙂

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.