Legally-Fit: Februari Buikspier Challenge

31.01.2016

Februari buikspier challenge
Vorig jaar hebben vele van jullie flink die buikspieren getraind in de maand februari. Door dagelijks die buikspieren te laten schrikken na al het eten in de decembermaand en alle warme chocolademelk in januari is het nu tijd om aan je bikini lichaam te werken. Middels deze challenge geef je een kickstart aan een fit lichaam en mooie strakke buik. Doe jij ook mee aan de februari buikspier challenge?
De afgelopen weken heb ik veel vragen gekregen of de buikspier challenge ook dit jaar weer plaats zou vinden. Hierdoor heb ik wegens het grote succes van vorig jaar besloten ook dit jaar weer met jullie te gaan knallen! Het doel is dat we zelfverzekerd in onze bikini’s gaan shinen op het strand van de zomer.

Dat lukt nooit in 28 dagen!

Klopt, je zult na 28 dagen naar alle waarschijnlijkheid niet de buik van Doutzen hebben en dat is ook heel logisch. Je bent namelijk geen super model die uren per dag kan trainen en er voor wordt betaald om er goed uit te zien. Daarbij is de buik van Doutzen ook niet in 28 dagen geworden zoals hij nu is. Maar het gaat er om dat je die buikspieren weer even wakker maakt en begint met trainen. Wellicht zul je inderdaad niet de buik hebben waar je van droomt, maar door te werken aan je lichaam word je bewuster en zul je wel zelfverzekerder zijn en beter in je fel zitten. Denk niet aan wat niet gaat lukken, denk aan wat je wel kunt bereiken in die 28 dagen!

Ik heb er geen tijd voor.
ONZIN! Met opzet type ik dit met hoofdletters en geloof me ik heb een hekel aan typen in capslock dus als ik het doe dan meen ik het ook echt. Geen tijd is echt het slapste excuus wat er is, want als je geen tijd hebt dan moet je maar tijd maken. Helaas zijn er geen buikspier kaboutertjes die je in kunt huren en die tijdens jouw 8 uurtjes slaap jouw buik transformeren. Je zult er tijd in moeten investeren en met deze challenge ben je maximaal 30 minuten per dag bezig, maar meestal is dat veel minder!

Puffff ik doe het wel in mei een maand voor ik op vakantie ga
Summer bodies are made in the winter, dus hoewel je natuurlijk prima deze challenge in mei kunt doen wil ik je adviseren er nu al mee te beginnen, want zoals ik al eerder schreef, in 28 dagen bereik je niet die blokjes of lijntjes waar je wellicht op uit bent, maar deze challenge is wel het zetje in de goede richting waarna je het in maart, april en mei moet onderhouden en verder uit zal moeten breiden om in juni, juli en augustus profijt te hebben van al je harde werken. Daarbij is februari een korte maand, slechts 28 dagen, dus wees blij dat het een februari challenge is en geen januari challenge, die zou immers 3 dagen langer duren 😉

Als je op bovenstaande afbeelding drukt kun je gelijk het PDF bestand downloaden zodat je deze af kunt drukken.

Met opzet heb ik er voor gekozen om de challenge niet te inspannend te maken zodat hij voor iedereen te doen zou moeten zijn. Ben je nu al enige tijd bezig met het trainen van je buikspieren dan kun je er natuurlijk voor kiezen om nog wat aanvullende oefeningen te doen naast deze challenge. In de YouTube playlist die ik maakte met buikspier oefeningen vind je genoeg inspiratie mocht je toe zijn aan wat variatie.

Mocht je mee doen, deel dan je ervaringen en foto’s via de hastag #legallyabs! Ik wens jullie heel veel succes met deze challenge en mocht je vragen hebben laat het me dan weten.

Tags: , , ,
Categorie: Legally-Fit, Workout
Vorige post Volgende post

6 reacties

 • Reageer Irma 31.01.2016

  Yeah, I’m in!

 • Reageer Amanda 31.01.2016

  Ik ga me er aan wagen! Maar heb zo te zien nog een extra rustdag, aangezien de maand 29 dagen heeft dit jaar 😉

 • Reageer Marjo 31.01.2016

  Klopt het dat situp en crunch omgedraaid moeten zijn bij de afbeelding?

  • Reageer Stacey 31.01.2016

   Hoi Marjo, deze staan gewoon in juiste volgorde. Succes met de challenge!

 • Reageer PatriciaKleijn 01.02.2016

  Ik heb je blog net ontdekt via de bodieboost groep! Ik heb de kalender uitgeprint en ga dit zeker een kans geven bedankt 😀 ik ga je blog zeker volgen

  • Reageer Stacey 01.02.2016

   Wat leuk Patricia! Heel veel succes de kokende dagen en mocht je vragen hebben schroom niet ze te stellen. Groetjes,
   Stacey

  Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.