Legally-Home: Hometour – Onze woonkamer

26.01.2016

Onze woonkamer
Het duurde even, maar eindelijk deel ik dan wat kiekjes van ons huis. Zoals jullie weten uit de huisupdates die ik vorig jaar veelvuldig heb gedeeld hebben we een grondige verbouwing achter de rug. Ons huis verkeerde nog in zelfde staat als dat de bewoner er in 1938 in was getrokken. Inmiddels zijn we op wat kleine details na klaar met ons huis en is het dus tijd om eens wat foto’s te delen van ons paleisje. Mocht je benieuwd zijn naar hoe ons huis er uit zag toen we het kochten en wat we in de tussentijd allemaal hebben gedaan om er een paleisje van te maken, neem dan eens een kijkje bij de Huis update artikelen. In de woonkamer hebben we 2,5 meter uitgebouwd, zijn de nodige muren gesneuveld en is er een volledig nieuwe keuken geplaatst. Naast de keuken die natuurlijk het pronkstuk is van ons huis ben ik gek op onze erker en de 2 dakramen die we in de uitbouw hebben gemaakt en die dagelijks zorgen voor heerlijk veel licht, zelfs op de donkerste dagen.

We hebben qua inrichting gekozen voor een hele rustige stijl met veel wit, hout, grijs en zwart. Samen vinden wij dit de mooiste kleuren. Als ik thuis ben kom ik tot rust en dat lukt het beste als mijn huis mooi licht en strak is zonder te veel drukke dingen. Natuurlijk houden we wel van mooie bloemen als kleur accessoires, maar verder houden we het vrij licht en fris.

Zover ik het nog weet zal ik bij alle items ook vertellen waar ze vandaan komen!

IMG_9663-001 IMG_9662-001
Salon tafeltjes voor de bank
Een van de eerste keren dat we gingen shoppen voor ons huis zag ik deze prachtige tafeltjes bij de Woonfabriek van het Nederlandse merk JSD Woods. Het fijne van deze tafeltjes is natuurlijk dat ze licht en klein zijn en zo dus ook gemakkelijk een andere plek kunnen krijgen als dat nodig is. Op het tafeltje staan nu 3 kaarsen in een binnenblikje van de Action, een betonnen geometrische waxinelichtje houder van de Gamma en wat bloemetjes.

IMG_9624-001 IMG_9604-001
IMG_9665

IMG_9647-001 IMG_9629-001

We hebben gekozen voor een lekkere bank van de Woonfabriek die een breed uitlopend deel heeft zodat we lekker tegen elkaar aan kunnen kruipen op de bank. Boven de bank hebben we een welbekende plank van Ikea geplaatst met foto’s van ons samen en wat leuke accessoires. Omdat we beide de zwarte lamp nog steeds erg tof vinden heeft hij ook in deze woning een mooie prominente plek gekregen.

Poef van Karwei, Bank van de WoonFabriek, grijs plaid van de Hema, Kussen van de Hema en H&M, witte geometrische vazen van Loods 5, TV meubel van Ikea, Zwarte lamp van Eichholtz. Wit tafeltje van de kringloop, witte draadmand van de Action, Kaarsen met tekst via H&M, Houten kaartenhouder via Deez, 3 beeldjes uit Indonesie, Schilderij met wereldkaart via  Juniqe.

IMG_9637-001 IMG_9633-001
Op het TV meubel
Het tv meubel dat afkomstig is van de Ikea hebben wij na lang zoeken gevonden. We hadden veel eisen en wensen en konden lange tijd niet het meubel vinden waar we warm van werken. Uiteindelijk werd het een vrij simpel model dat we hebben opgeleukt met accessoires. De simpele witte vaas heb ik ooit eens gekocht, maar waar weet ik niet meer. Hij prijkt nu met een mooie magnolia tak op het meubel. Naas de vaart een verzameling van 4 geometrische vaasjes van de Hema en Xenos, geplaatst op een houten plankje van de Action. De witte kaars in pot met houten deksel kocht ik in de uitverkoop bij woonwinkel Lifestyle. Aan de andere kant van de TV hebben we een klembord van de Ikea met een printje van Haarlem, welke ik via een Instagram vriend heb gekregen. Het vierkante windlicht is van de Loods 5 gevuld met kaarsen van de Action.

IMG_9611-001 IMG_9595-001
De eettafel
Vlak voor we begonnen met verbouwen zag ik deze tafel langskomen op Instagram en ik werd direct verliefd op de tafel. Hij is stoer en past helemaal bij ons huis. Hij breekt een beetje doordat de rest heel strak en glad is en het is een heerlijke lange tafel om aan te leven en waar je met wel 10 mensen aan kunt zitten. De tafel hebben we laten maken bij Jorg steigerhout. We hebben er 8 witte kuipstoeltjes bij gekocht van de Woonfabriek. Op de foto zie je er slechts 6 omdat de 2 overige op andere plekken in ons huis staan. De industriële lampen zijn, net als de stoelen, ook van de woonfabriek.

IMG_9601-001 IMG_9583-001
IMG_9610-001
IMG_9600-001 IMG_9608-001

De Keuken:
Onze keuken is wel een beetje het pronkstuk van ons huis. We wilde beide graag een keuken met kookeiland en zijn nog iedere dag heel blij en trots als we die prachtige keuken van ons bekijken. We hebben de keuken besteld via Bribus en hebben gekozen voor veel lades omdat dit nu eenmaal veel fijner is met dingen opruimen en pakken.Mijn grote trots in de keuken zijn de barkrukken van Vitra. Ik zal ze op Pinterest en wilde ze sindsdien heel graag hebben, hoe duur ik ze ook vond. De toffe fruitschaal schijnt een kunt object te zijn dat ik ooit eens an kerstcadeau kreeg van mijn leidinggevende. Ook kunnen jullie zien dat wij de afgelopen weken al een malle zegeltjes hebben gespaard bij de AH en staat het messenblok te prijken op het aanrecht.

Hopelijk vonden jullie het leuk om een deel van ons huisje te zien!

Tags: , ,
Categorie: Home, Legally-Life
Vorige post Volgende post

20 reacties

 • Reageer joyce 26.01.2016

  Wauw wauw wauw. Echt een pinterest huis! Het is ook helemaal mijn stijl, ik hou ervan! Vooral die lamp in de woonkamer vind ik echt geweldig!! Hele leuke blogpost dit!

  • Reageer Stacey 26.01.2016

   Awh wat lief Joyce! Dank je wel voor je lieve reactie.

 • Reageer Carla 26.01.2016

  Mooi!! Leuke blogpost

 • Reageer Carlijn 26.01.2016

  Wauw!! Dit kan zo in een interieur blad Stacey! Echt een geweldig mooi huis hebben jullie! Leuk om te zien!

  • Reageer Stacey 26.01.2016

   Wow wat een compliment, we zijn ook wel heel blij met ons huis hoor! Dank je wel.

 • Reageer Yvonne 26.01.2016

  Heerlijk huis!!

 • Reageer Desiree 26.01.2016

  Jullie hebben een prachtig huis! En wat maak je toch geweldige foto’s.

  • Reageer Stacey 26.01.2016

   Awh dank je wel en zoals je ziet staan je items nog steeds mooi in de woonkamer! Ben er nog steeds heel blij mee.

 • Reageer M. 26.01.2016

  Het is prachtig, echt volledig mijn stijl. Ik huur je in als binnenhuisarchitecte wanneer ik mijn (toekomstig) huis onder handen neem 😉

  Mijn ouders gaan hun huis verbouwen en krijgen onder andere een nieuwe keuken mét kookeiland: toen ik hen jouw barkrukken liet zien, waren ze meteen verkocht.

  • Reageer Stacey 26.01.2016

   Is goed, ik hoor wel wanneer ik moet komen ;). Wat een lieve woorden en die barkrukken blijven ook echt top! Wens je ouders veel succes met verbouwen.

 • Reageer Bente 26.01.2016

  Ah ik zou jullie huis zo willen hebben! Echt prachtig geworden! 🙂

 • Reageer Sofie 26.01.2016

  Wauw! Ik hoop dat ik binnen enkele maanden wanneer ik met mijn vriend ga samenwonen ook zo’n mooi geheel zal kunnen creëren. Ik gebruik dat van jou zeker en vast als inspiratie! Heel mooi!

 • Reageer Nynke 26.01.2016

  Ontzettend mooi!! En helemaal mijn stijl, zou er zo kunnen wonen 🙂

 • Reageer Léonie 26.01.2016

  Wauw, wat een prachtig huis! Dit is ook echt helemaal mijn stijl, ik wil mijn huis ook zo. <3

 • Reageer Vera 27.01.2016

  Wat een prachtig huis. En niet alleen de accessoires/styling zien er prima uit, ook de sfeer die van de foto’s afkomt is echt goed. Volgens mij zijn jij en M. heel gelukkig daar ! Geniet ervan (en veel sterkte met je gezondheid).

 • Reageer Chantal 15.05.2016

  Wat een ontzettend gaaf huis! Mooi inspiratiebron voor onze verbouwing. Zo wil ik het hebben!

  Mag ik je wat vragen over de salontafeltjes? Welke afmetingen heb jij gekozen? Ik kom er via de website van JSD Woods niet helemaal uit… Dank je wel vast voor je reactie!

  • Reageer Stacey 23.05.2016

   Beste Chantal,

   Hartelijk dank voor je enthousiaste reactie.
   De tafeltjes die wij hebben staan helaas niet meer op de website zie ik. Wij hebben ze via de Woonfabriek gekocht.

   Groetjes,
   Stacey

 • Reageer sita nijland 17.05.2017

  Hoi Stacey,

  Inmiddels ben ik voor mijn eerste eigen koophuis op zoek naar een mooie vloer. Ik kon me van een tijd geleden nog herinneren dat ik de van jullie zo mooi vind! Heb je nog enig idee waar die vandaan komt?

  Groetjes,
  Sita

  • Reageer Stacey 17.05.2017

   Hoi Sita, gefeliciteerd met je huis! We hebben onze vloer gekocht bij Hornbach.

  Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.