Legally-Me: En toen lag ik in het ziekenhuis

14.01.2016

  
Vele hebben het al via Instagram of Snapchat voorbij zien komen, foto’s van een infuus of ziekenhuis kamer. Ook de gebruikelijke donderdag video vindt hierdoor geen doorgang. Tijd dus voor een korte status update vanuit het ziekenhuis. 

Zondag liep ik nog in Egmond natuurlijk en zoals gebruikelijk had ik na de race pijn in mijn buik en last van mijn darmen. Ik weet inmiddels niet meer beter en de dixies na de finish zijn doorgaans mijn vrienden, net als 4 pilletjes immodium die er voor zorgen dat ik die dixies uberhaubt haal. 

Afgelopen zondag had ik dus ook weer ‘last’ zoals ik dat dan noem en bij thuiskomst kroop ik in een warm bad. Warmte werkt immers nog steeds het beste voor mijn buik. Het werd iets minder en ik kon zelfs een beetje wat eten die avond. Met de nodige kopjes thee achter mijn kiezen dook ik in bed en sliep ik heerlijk. Maandag had ik wederom last. Gelukkig was ik thuis aan het studeren voor mijn opleiding en vielen de ongemakken dus erg mee. Ik ging zelfs hardlopen! En voor een ieder die zich af vraagt waarom ik dat binnen doe ook op de dag, mijn buik is daarop het antwoord. Na voldoende penibele situaties in de duinen met zak doekjes vind ik dit toch iets comfortabeler. 

Maandag avond at ik licht vanwege mijn buik en deed ik nog kort wat buikspieroefeningen. Het ging iets beter en dus ging ik zonder zorgen naar bed. 

Maandag op dinsdag nacht werd ik echter wakker om 02:30 met giga veel pijn in mijn buik, meer dan normaal, veel meer en op een andere plek. De alarmbellen rinkelde en terwijl ik zo stil mogelijk de pijn probeerde weg te puffen kon ik alleen naar denken; niet weer he?! 4 jaar geleden heb ik namelijk zo iets gelijksoortig gehad en dat was 3 weken lang ziekenhuis in en uit. Inmiddels is M. Ook wakker geworden en staat hij op het punt de eerste hulp te bellen. Ik ben koppig en zeg dat het vast wel over gaat en dat lijkt even ook zo want als mijn wekker om 05:34 klinkt voel ik me prima, ja het doet pijn maar niet zo mega veel als vannacht. Na wat snoozen ga ik dan ook gewoon douchen, aankleden en stap ik in de auto naar Hilversum. Eenmaal op 20 minuten afstand van Hilversum begint de pijn weer de kop op te steken maar ik ben er nu toch al bijna dus ga nog even door en geef zelfs nog 3 klokuren les. Echter tijdens dat laatste klokuur begint die pijn echt te verergeren en het feit dat ik er 5 leerlingen uit moet sturen en zelfs een collega moet halen om ze uit de klas te krijgen helpt dan niet mee. (Nee onze eerstejaars leerlingen gaan meestal niet vrijwillig weg en lopen of scheldend met het K woord weg of moeten door de beveiliging worden verwijderd). Ik sta te trillen, niet alleen door de situatie maar zeker ook van de pijn. 

Terwijl ik naar mijn leidinggevende loop komen er wat mentor leerlingen bezorgd naar me toe, gaat het wel juf vragen ze. Ze hebben de situatie in de klas net gezien en zien mijn lijkbleke gezicht. Ook mijn leidinggevende schrikt van mijn aanblik en voor ik het weet zit ik in de auto terug. Ik bel toch maar even de huisarts op aandringen van M. en kan gelijk terecht. 

Van de huisarts ga ik naar het ziekenhuis alwaar ik naartoe ben doorverwezen door de huisarts. En daar ben ik nu, in het ziekenhuis, het ziekenhuis waar ik inmiddels al tientallen artsen aan mijn bed heb gehad die allemaal willen voelen in de buik. Het ziekenhuis waar M. Geen seconde van mijn zijde afwijkt en waar ik dizzy van de morfine tegen de pijn lig. 

Dat mijn buik en ik geen vrienden zijn blijkt maar weer eens, maar hopelijk vinden ze snel een oplossing en iets tegen de pijn. 

Om bovenstaande reden dus even geen video vandaag, de vlog die in de planning stond voor vandaag zal zo spoedig mogelijk volgen, sorry!!

Tags: , ,
Categorie: Alles, Legally-Me, Persoonlijk
Vorige post Volgende post

30 reacties

 • Reageer joyce 14.01.2016

  Jeetje wat heftig en heel herkenbaar! Hopelijk kunnen ze je goed helpen. Sterkte de komende tijd en pak even je rust! Die blogs komen wel weer, jij bent nu veel belangrijker!

 • Reageer Marlot 14.01.2016

  Ik hoop dat je je snel beter gaat voelen lieverd!
  Liefs,
  Marlot

 • Reageer Yamina 14.01.2016

  Je mag hiervoor geen sorry zeggen! Je gezondheid is het aller belangrijkste.ik hoop dat ze na al die jaren eindelijk iets vinden. Dit is natuurlijk enorm schrikken.
  Beterschap Stacey, wij leven met je mee.

 • Reageer Lieke 14.01.2016

  Sterkte stacey! Wat heftig die buikpijn in deze mate. Heb zelf ook veel last van mijn darmen maar als ik dit lees mag ik echt niet klagen;-)

  Beterschap!

 • Reageer Desiree 14.01.2016

  Och dat is schrikken!! Heel veel sterkte en beterschap!

 • Reageer Loes 14.01.2016

  Dat je je snel beter mag voelen! Beterschap en heel veel sterkte!

 • Reageer Sonja Stengewis 14.01.2016

  Jeetje wat vervellend hoop dat ze het nu is vonden want dit schiet niet op .

 • Reageer Lucienne 14.01.2016

  Daar hoef je natuurlijk geen sorry voor te zeggen. Jouw gezondheid is veel belangrijker! Ik hoop dat je gauw opknapt. Normaal lees ik je blogs alleen maar, maar vond dit een goed moment om eens een reactie te plaatsen. Hou je taai! Sterkte!!!

 • Reageer Evi 14.01.2016

  Beterschap! Hoop dat je je snel weer goed voelt!

 • Reageer Maaike 14.01.2016

  Wat vervelend! Beterschap en pas goed op jezelf!!

 • Reageer Manon 14.01.2016

  Het laatste wat je moet doen is je excuseren joh. Heel veel beterschap, ik hoop dat ze erachter komen wat het is! Dit lijkt me echt niet te doen 🙁

 • Reageer Kim 14.01.2016

  Sterkte!!!hopelijk voel je je snel beter.

 • Reageer Hester 14.01.2016

  Oh jeetje Stacey wat heftig! Heel veel sterkte, hopelijk valt het allemaal mee en gaat de pijn snel over! X

 • Reageer Mariska 14.01.2016

  Ik wil je heel veel beterschap wensen. En hopelijk weten ze heel snel wat je heb!!!!

  Ps. Hiervoor geen sorry zeggen hoor!!!

 • Reageer Milou 14.01.2016

  Ah jeetje kind toch! Je bent een bikkel!

 • Reageer Carlijn 14.01.2016

  He meis wat schrikken zeg!! Doe eens rustig aan en wordt snel weer beter….. X!

 • Reageer Caressa 14.01.2016

  Jeetje, wat heftig:( Sterkte, hopelijk ben je snel weer de oude!

 • Reageer Tea 14.01.2016

  Jeetje wat heftig. Heel veel sterkte, hopelijk kunnen ze snel iets doen voor je!

 • Reageer Shelley 14.01.2016

  Ahh bah wat naar, heel veel sterkte! Hopelijk kunnen ze er snel iets aan doen!

 • Reageer Jennifer 14.01.2016

  Wat schrikken! Veel beterschap gewenst!

 • Reageer Lindsay 14.01.2016

  Heel erg veel beterschap & sterkte!!
  Je bent echt een bikkel !

 • Reageer Ise 14.01.2016

  Wow wat heftig, sterkte! Ik hoop dat het snel over is.

 • Reageer Lara 14.01.2016

  Ahh, wat ontzettend naar!! Ik hoop dat ze snel iets vinden tegen de pijn en dat je snel weer naar huis mag. Heel veel beterschap!! Xx

 • Reageer Elma 14.01.2016

  Jeetje wat naar zeg! Hopelijk vinden ze snel wat het is en ben je straks een stapje dichterbij een leven zonder buikpijn!

 • Reageer Fleur 14.01.2016

  Wat heftig! Heel veel beterschap!

 • Reageer Nynke 14.01.2016

  Heel veel beterschap

 • Reageer Renske 14.01.2016

  Jeetje, wat heftig zeg. En natuurlijk ook flink schrikken! Ik hoop voor je dat er snel een oorzaak van jouw klachten wordt gevonden. Heel veel beterschap!

 • Reageer Jenn 15.01.2016

  He wat naar 🙁 Ik hoop dat ze de oorzaak kunnen vinden en er natuurlijk wat aan kunnen doen. Beterschap!

 • Reageer Irma 15.01.2016

  Ugh wat naar, heel veel beterschap! En echt, geen sorry zeggen. Nu even JIJ op de eerste plaats. Sterkte!

 • Reageer Bente 15.01.2016

  Jeetje Stacey! Wat ontzettend vervelend! Ik hoop met je mee dat de artsen snel wat vinden. Heel veel beterschap!

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.