Legally-Me: My weekly diary #2

11.01.2016

egmond weekend
Op maandag is het traditiegetrouw weer tijd om even op de afgelopen week terug te kijken. Het was een week met veel gesnotter, niet alleen vanwege de uitvaart van mijn Oma, maar ook door een verkoudheid. Gelukkig ging het aan het einde van de week weer wat beter en genoot ik van een heerlijk etentje en liep ik met vrienden de kwart marathon in Egmond. Kijk mee met mijn week in My weekly Diary #2. 
egmond weekend1
Het was mijn ‘thuisstudeerdag’ en die was hard nodig, want ik had in de vakantie nog bijster weinig gedaan aan mijn opleiding. Ik ging vroeg mijn bed uit en gelijk aan de slag voor mijn opleiding. Er moesten de nodige opdrachten worden gemaakt en tot 13:00 ben ik onafgebroken aan het werk. Om 13:00 gun ik mezelf een half uurtje om even thee te drinken en te lunchen en dan ga ik weer door tot 15:00 uur. Om 15:00 uur spring ik namelijk op de loopband om de stress en emoties van me af te lopen, onder het genot van een serie. Omdat ik een behoorlijke interval heb gelopen spring ik direct onder de douche, waarna ik snel mijn Londen Shoplog opneem en naar de supermarkt loop. Met een zak groente, sperziebonen en garnalen loop ik de supermarkt uit om pad thai te maken, ik ben echt verslaafd aan dat recept! Na het eten stappen we samen in de auto naar Amsterdam. Op begraafplaats de nieuwe Ooster vindt namelijk het afscheidnemen plaats voor mijn oma. Er komen een hoop mensen op af en oma ligt er mooi bij, omringd door mooie bloemen.

egmond weekend2
Vandaag is het de dag dat we officieel afscheid nemen van mijn oma. Een dag met veel gesnotter zoals gezegd, het is nu eenmaal erg emotioneel om afscheid te nemen van iemand waar je zoveel tijd mee hebt doorgebracht, waar je vroeger altijd uit school heen ging en waar nodig logeer partijtje plaats heeft gevonden. Gelukkig was het afscheid van mijn oma heel mooi en waren er ontzettend veel mensen om hun laatste eer te bewijzen aan mijn oma. Na de uitvaart komen mijn ouders, M. en ik nog even samen om wat te eten en dan gaan we naar huis. Thuis kijken we de laatste 3 afleveringen van Making a Murderer, in de hoop onze gedachtes even te kunnen verzetten, want laten we eerlijk zijn zo’n afscheid hakt er in.
egmond weekend3
Woensdag was het weer tijd om naar mijn werk te gaan en na 2,5 week was het vroege opstaan wel weer slikken. Gelukkig had ik mijn nieuwe beker van de Primark bij me en kon ik de hele dag mezelf voorzien van koffie en thee. Hoewel ik dus opzag tegen het vroege opstaan en zelfs ook een beetje tegen het werken was ik binnen een half uur al weer zo giga blij om terug te zijn en al mijn lieve schatjes weer te zien. Na een dag lang werken kwam ik thuis met giga veel honger. Omdat M. naar training is kook ik snel wat voor mezelf, monteer ik de shoplog en dan ga ik lekker op de loopband naar de musical awards kijken.
egmond weekend4
Ook vandaag is het weer tijd om te gaan werken. Na wat van mijn eigen lessen neem ik plaats bij een les van een collega. We zitten samen bij dezelfde opleiding en moeten elkaars lessen bij gaan wonen om van elkaar te leren en elkaar verder te helpen. Na haar les komt ze ook bij mij kijken, gelukkig gaat dat allemaal goed en houdt mijn stem het. Inmiddels ben ik namelijk al sinds woensdag morgen heel erg schor. Na de lessen werk ik nog wat en na veel te lang in de file te hebben gestaan kom ik eindelijk thuis. Gelukkig wacht thuis een leuk pakketje, namelijk de Garmin Vivo HR activity tracker. Na het eten kan ik niet wachten de tracker te activeren en uit te testen.
egmond weekend5
Vol angst en beven sta ik op want in de loop van donderdag avond werd mijn stem steeds slechter en dat terwijl vandaag de onderwijskundige van onze school bij mijn les komt kijken om mij te beoordelen. Normaal is het al spannend als iemand je komt kijken, maar ik maakte me vooral druk om mijn stem. Gelukkig had ik me voor niets zo druk gemaakt want mijn stem deed het goed, maar dat niet alleen, ik kreeg ook een geweldige beoordeling! Volgens de beoordeling van ik een natuurlijke docent die spetterend voor de klas staat en de taaie stof levendig en duidelijk maakt. Na de fijne beoordeling en het gesprek hierover ben ik lekker naar huis gegaan en maakte ik me klaar voor het etentje van die avond en legde ik de laatste hand aan de blog van zaterdag. Dan gaan we op de fiets naar To Amuse, in de Zijlstraat in Haarlem. We hebben wat te vieren want we wonen komende week een jaar samen. Het eten is echt geweldig, de gerechten zijn zalig en lekker afwisselend.
egmond weekend6
Na lekker uitgeslapen te hebben gaan we ontbijten en besluiten we t gaan shoppen in Amstelveen. Eigenlijk had ik niets nodig maar er waren nog 2 dingen op mijn lijstje die ik nog graag wilde hebben, suède enkellaarsjes van de Zara en een gestreept shirtje. Beide vond ik en ik kon mijn geluk dan ook niet op toen ik met beide tasjes weer terug naar de auto liep. Vanuit Amstelveen reden we naar de ouders van M. die net terug zijn van hun mooie reis door Vietnam. Met de hele familie aten we daar gezellig en toen wij thuis kwamen was het al weer ‘Wie is de mol’ tijd. Met name Ellie vind ik echt hilarisch, hoe serieus zo is met het portofoon verkeer en werkelijk iedere steen omdraaide maar de echte aanwijzingen miste.
My weekly Diary #2
Voor een zondag ochtend gaat de wekker veel te vroeg, maar we hebben een goed doel, hardlopen in Egmond. Na het ontbijt staan onze vrienden ons al op te wachten en rijden we verder om nog een andere vriend op te halen. Met zijn drietjes beginnen we aan de loop terwijl M. en een vriendin van een van de heren aan de kant staan om ons aan te moedigen. Hoewel het erg druk is, met name als we het strand af gaan, hebben we heerlijk gelopen en komen we met z’n tweetjes hand in hand juichend over de finish. Nummer 3 volgde niet veel later. Een uitgebreid verslag van de loop in Egmond volgt morgen! Na de wedstrijd keerde we weer terug naar de bus en de auto en werden we, zoals het hoort bij een partijtje, weer netjes thuis gebracht. Thuis dook ik in bad om weer lekker warm te worden en de rest van de middag werkte ik aan dit artikel, dat door de nodige afleiding van Facebook en Instagram erg lang duurde om te maken.

Hoe was jullie week? 

Tags: ,
Categorie: Diary, Legally-Me
Vorige post Volgende post

3 reacties

 • Reageer Yamina 11.01.2016

  Ik hoop dat je het goed kunt afsluiten met je oma zo. Heel heftig, maar sommige dingen hebben we helaas niet in de hand.
  En ik ben benieuwd naar het wedstrijd verslag van gisteren!

 • Reageer patricia 05.02.2016

  fijne blogs lees ik hier, na vandaag kom ik hier ff vaker langs . En sterkte natuurlijk met het verlies van je oma

  • Reageer Stacey 05.02.2016

   Wat een lief berichtje Patricia! Ik neem ook even een kijkje op jouw site.

  Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.