Legally-Brunette: Instagram foto workshop op de Huishoudbeurs en WIN 3×2 kaarten!

06.02.2016

IMG_9808-002
Ben jij benieuwd hoe ik mijn Instagram Foto’s maak? Al jaren ben ik verslaafd aan Instagram en ik haal de gekste toeren uit om mooie Instagram waardige foto’s te maken. Op vrijdag 26 februari heb jij de kans om aanwezig te zijn bij mijn workshop Instagram Fotografie want ik mag 3×2 kaarten weggeven! Kijk snel hoe jij kans kunt maken op deze kaarten en lees alvast mijn eerste tips voor mooie Instagram foto’s.

Onlangs kreeg ik een mail met daarin een uitnodiging om aanwezig te zijn op de huishoudbeurs als influencer/blogger. Dat was natuurlijk al een ontzettende eer, maar daar blijft het niet bij, ik mag namelijk ook een Instagram foto workshop verzorgen. Nu weten jullie inmiddels wel hoe verslaafd ik ben aan Instagram, dat bleek namelijk al in 2014 uit de Instagram Tag die ik invulde. Het geven van een workshop over Instagram fotografie past dan ook helemaal bij mij! En het leukste is natuurlijk dat jij hier bij aanwezig kunt zijn op vrijdag 26 januari om 19:00 uur! Onderaan dit artikel staat hoe jij kans maakt op de kaarten die ik weg mag geven.

De huishoudbeurs
Om eerst maar even een vooroordeel de wereld uit te helpen; de huishoudbeurs is niet alleen voor huisvrouwen en het gaat echt niet alleen over het huishouden. Zo kun je er vrijwel alle bekende beauty merken vinden, staat het vol met kleding stands en ben je ook voor woninginrichting en gezonde voeding aan het juiste adres.

Al jaren ga ik jaarlijks naar de huishoudbeurs met mijn moeder en hoewel wij met een bescheiden tasje naar buiten lopen in tegenstelling tot de meeste andere dames, vinden wij het altijd erg leuk om rond te lopen over de beurs.


De workshop
Een foto maken voor Instagram kan iedereen, maar hoe zorg je er nu voor dat jouw foto van het scherm af spettert en het onderwerp goed uit laat komen? Dat zijn zaken die ik ga behandelen tijdens de workshop Instagram Fotografie. Om jullie alvast een klein voorproefje te geven van wat je kunt verwachten tijdens deze workshops alvast wat korte punten.

1. Licht
Licht is een van de belangrijkste dingen om een goede foto te maken. Helaas is het niet altijd makkelijk om met goed licht te fotograferen nu de dagen korter worden. Ook in menig restaurant is niet voorzien van het meest ideale licht. Je kunt er voor kiezen door kaarsjes wat meer sfeer en licht in je foto te brengen, maar gebruik nooit de filts van je camera. Je eten wordt er niet smakelijker op als je met flits fotografeert.

2. Accessoires/ondergrond/servies
Als je een foto maakt van een heel mooi mooi vormgegeven bakje havermout maar fotografeer je het op een lelijke ondergrond en zit je eten in een bakje van de Chinees, dan zal het toch gelijk een stuk minder smakelijk er uit zien.

 • Ondergrond
  Met ondergronden kun je spelen, gebruik eens een theedoek, een snijplank, de vloer of zelfs een sjaal. Maar het kan juist ook weer heel mooi zijn om een even achtergrond te gebruiken om een wat rustigere foto te creëren. Ook kun je gebruik maken van kartonnen borden met bijvoorbeeld marmeren plakfolie.
 • Servies
  Natuurlijk kun je prachtige foto’s maken met een normaal wit bord maar het is ook heel leuk om af te wisselen met servies. Verschillende kleuren, verschillende vormen en patroontjes. Voor ieder gerecht is een ander soort bord, of schaaltje geschikt. Gevolg kan zijn dat je met allerlei verschillende borden en schaaltjes in de kast zit puur voor de                       vormgeving. Kijk eens bij de Xenos voor verschillende borden en schalen, maar struin ook eens een rommelmarkt of of ga eens naar een tweedehands winkel.
 • Accessoires
  Heb je een bananencake gebakken, kies er dan eens voor om een banaan er naast te leggen, maar ook een lege schil of nootjes. Je kan natuurlijk ook denken aan een mes, glazen op de achtergrond, een boek, tijdschriften, bril, bloemen en ga zo maar door. Op die manier kun je een sfeer neerzetten en maak je de foto wat levendiger.

3. De juiste fotografie App
Zelf gebruik ik altijd de App Camera+ om mijn foto’s mee te maken. Als je een foto maakt in deze app kun je gelijk al de witbalans van de foto aanpassen. Na het maken van de foto kun je de foto aanpassen doormiddel van verschillende soorten belichtingen, helderheid, contrast en ga zo maar door.

4. De juiste hoek
Met een helikopterview geef je de kijken vaak een goed beeld van het gerecht dat je fotografeert. Maar is je gerecht opgebouwd in verschillende lagen dan kan het juist weer beter zijn om een andere hoek te kiezen. Stel je maar eens een heerlijke lasagne voor, van boven af gezien is dat niet veel bijzonders maar fotografeer je het van de zijkant dan ziet het er een stuk aantrekkelijker uit.

5. Het juiste filter
Hoe smakelijk ziet havermout er uit in het zwart wit? Of wat dacht je van pasta met een blauwe, of groene gloed? Geloof me, je eten wordt er niet smakelijker op. Hoe natuurlijker je foto is hoe mooier het eindresultaat zal zijn. Gebruik filters dus met maten en alleen als het je foto beter maakt!
Schermafbeelding 2016-02-03 om 10.45.21

Wist je dat je gewoon met je telefoon de mooiste foto’s kunt maken? Blogger Stacey Oosterhof van Legally-Brunette plaatst dagelijks de mooiste kiekjes via haar telefoon op Instagram. Op haar blog schrijft ze over Fit en Food en op haar Instagram account kun je dan ook foto’s vinden van de heerlijkste gerechten, prachtige ontbijtjes, workout selfies en hardloopfoto’s.

Maar hoe zorg je er nu voor dat jouw foto’s spetteren? In de workshop Instagram Fotografie leert u de basis en natuurlijk heel veel tips en trics.”

Hoe kun jij winnen? 
Jij kunt kaarten winnen om aanwezig te zijn op de Huishoudbeurs en natuurlijk ook mijn workshop Instagram Fotografie bij te wonen. Volg onderstaande stappen en wie weet zie ik jou 26 februari wel op de Huishoudbeurs!

– Volg Legally-Brunette op Bloglovin
– Like Legally-Brunette pagina op Facebook
– Like de Huishoudbeurs pagina op Facebook
– Laat een reactie achter onder dit bericht met een geldig e-mail adres en vertel mij in die reactie waarom jij deze kaarten wilt winnen!

Extra kans maken?
– Abonneer je dan ook op mijn Youtube kanaal
– Volg mij op Instagram @stayctje
– Volg mij op Twitter @sroosterhof

Je kunt tot en met vrijdag 19 februari mee doen en de winnaars ontvangen op zaterdag 20 februari een persoonlijk bericht van mij per e-mail.

Tags: , , ,
Categorie: Legally-Life, Win Actie
Vorige post Volgende post

13 reacties

 • Reageer Nicky 06.02.2016

  Wow super tof dat je een workshop mag geven! En natuurlijk wil ik daarbij zijn niet alleen voor de workshop maar ook zodat ik samen met m’n moeder naar de beurs kan want die verdient wel een dagje uit!

  Ik volgde je al via alle sociale media moest alleen nog ff de HHB liken 😉

  • Reageer Suéla 19.02.2016

   Ik vind het elke keer weer een feestje om jouw blog te lezen. Wil wel heel graag leren hoe je zulke mooie foto’s maakt. Samen met een vriendin van mij kom ik graag naar de huishoudbeurs.

 • Reageer joyce 06.02.2016

  Wat super leuk dat je dat mag doen! Aangezien ik geen facebook heb, denk ik erover om zelf kaarten te kopen!

 • Reageer Linda 06.02.2016

  Leuk!! Ik doe alles al! Ik had dit jaar eigenlijk niet ingepland om te gaan (eigenlijk was het volledig aan mijn aandacht ontglipt) maar een workshop en eindelijk jou te kunnen ontmoeten! Dat lijk mij gaaf!!!!

 • Reageer VanDaalEnzo 06.02.2016

  Erg leuk dat je daarvoor bent uitgenodigd! Succes en vooral van genieten dat je dat mag doen. (Ondanks dat ik geen aanspraak wil maken op de kaartjes wilde ik wel even reageren.)

 • Reageer Anita H. 07.02.2016

  Enkele jaren geleden en ik er voor het eerst (en tot nu toe ook enige keer) geweest, samen met 2 vriendinnen. En oh, wat hebben we ons geamuseerd. Best voor herhaling vatbaar eigenlijk. Alleen kijken welke vriendin te kiezen, mocht ik de kaartjes winnen.

 • Reageer Jenn 08.02.2016

  Wat leuk! Ik doe graag mee met de actie. Ik ben een paar jaar geleden geweest met mijn zus, daarna door verschillende omstandigheden een paar jaar niet kunnen gaan, en door een financiele tegenvaller liggen mijn prioriteiten ergens anders, dus ook dit jaar zit het er even niet in. Tenzij ik de kaarten win natuurlijk!

 • Reageer Helene Chantal 09.02.2016

  Ik zou heel graag meer leren over hoe ik goede foto’s voor mijn instagram en facebook kan maken zodat ik ook beter iedereen op de hoogte kan houden hoe het met mijn leven gaat (ben dol op koken, knutselen, heb 3 kinderen waarvan de jongste niet helemaal gezond is dus genoeg fotomateriaal!). Daarnaast lijkt het mij natuurlijk leuk even de huishoudbeurs en negenmaanden beurs te bezoeken!

 • Reageer Maaike 10.02.2016

  Super super super graag, lijkt me machtig interessant om bij te zijn. Ik heb je meteen gevolgd op alle mogelijke manieren voor extra extra kans. Wil sowieso al graag naar de HHB toe met mijn zus samen dus kaarten ervoor winnen zou helemaal geweldig zijn.

 • Reageer Sam 11.02.2016

  Ik wil heel, heel, heel graag kans maken op kaartjes voor de Huishoudbeurs. Ik wil Es Hilde, mijn partner in foodiecrime, ermee verrassen. We zijn beiden huge foodies. We hebben elkaar dit jaar op 14 feb exact 5 jaar geleden ontmoet tijdens een awkward speeddating event. We hebben er beiden geen leuke date aan overgehouden maar wel een leuk vriendschap 🙂 Zo zie je maar, niet alleen liefde maar ook vriendschap kan uit een onverwachte hoek komen.

 • Reageer Celine van Roon 16.02.2016

  Whoaaa! Naar de huishoudbeurs gaan én jou workshop bijwonen zou te gek zijn! Ik zou een vriendin meenemen en misschien wordt ons “ik-maak-dezelfde-foto-als _______ (vul bekende instagrammer in), maar-mijn-foto-ziet-er-niet-uit-probleem” eindelijk opgelost.
  Liefs

 • Reageer Stephanie Hendrikx 17.02.2016

  Gaaf, ik kom op deze pagina gestuiterd, en zet hem gelijk in mijn leeslijst. Leuke artikelen en een voorbeeld voor anderen zie ik al snel. Ik ding graag mee voor de huishoudbeurs en zou het erg leuk vinden om je workshop bij te mogen wonen!
  Liefs, Stephanie

 • Reageer Marijke Langenegger 17.02.2016

  Omdat het gewoon lekker tijd is voor een vriendinnenuitje

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.