Legally-Fit & Food met: Lienke van Dear Good Morning

03.02.2016

Fit & Food met: Lienke van Dear Good Morning
Een jaar geleden verving mijn toenmalig collega Lienke de bootcamp instructeur tijdens de wekelijkse Endemol Bootcamp. Het was mijn eerste kennismaking met haar en haar blog Dear Good Morning. De afgelopen maanden heeft een metamorfose ondergaan om deel te nemen aan de bikini fitness wedstrijd. Wat zijn haar doelen en hoe motiveert zij zichzelf om iedere morgen om 07:00 in de sportschool te staan? Je leest het in Fit & Food met: Lienke van Dear Good Morning. 


Introductie:
Ha, mijn naam is Lienke, 24 jaar en ik woon in Amsterdam. Opgeroeid in Leeuwarden en inmiddels in Groningen, Utrecht en Kopenhagen gewoond. Na mijn studie aan de Hogeschool voor de Kunsten ben ik als producer gaan werken bij Endemol Nederland. Inmiddels ben ik parttime video producer en ochtendblogger van mijn eigen blog Dear Good Morning. Ik sta elke morgen om zeven uur in de sportschool. En mijn sportieve enthousiasme deel ik graag.

1. Hoe ziet jouw sportweek er uit?
Ik train elke ochtend zeven uur. Als ik te veel spierpijn heb of te kort geslapen dan plan ik een workout in de avond. Rust is erg belangrijk. Zeker als je zeven dagen per week traint.
Ik train elke dag een ander deel van mijn lichaam. Daarnaast doe ik altijd een half uur cardio na mijn krachtrtraining.

2. Wat vind je het leukste aan sporten?
De energie die ik krijg. Progressie die ik zie. Je eigen lichamen boetseren. Je bent zelf de kunstenaar die je lichaam zo kan boetseren. Meer kracht krijgen. Je fitter voelen. De kick dat je merkt dat je zwaarder kan trainen. Man, wat is er niet leuk aan sporten?

3. Hoelang sport je al?
Sinds mijn 17e doe ik fitness. Toen deed ik voornamelijk HIIT en Tabata workouts. Rond mijn 20e ontdekte ik krachtsport en dat maakte me nieuwsgierig. Naarmate ik me er in verdiepte ontdekte ik dat krachttraining in de gym echt bij mij en mijn doelen hoorde. Voor mijn 17e zat ik op circusschool en deed ik als kind aan turnen. Maar lenig ben ik nooit geweest.

Downloads5
4. Hoe ziet jouw favoriete sport outfit er uit?
Vooral dat het lekker zit. Liefst een kort broekje, maar wel een wijde. Ik houd niet van strakke sportkleding. Daarnaast een wijd hempje die aan de zijkanten open is.

5. Welke sport kan jou echt niet boeien?
Ik vind het tof dat ieder mens iets van sport doet. De passie die je ziet op alle gezichten. Dat maakt mij gelukkig. Dus alles boeit me, zolang die persoon het maar vol passie doet.

6. Sport je liever in de zomer of in de winter?
Maakt me niet uit. Ik train altijd. Geen excuses!

7. Cardio of Kracht training?
Krachttraining. Alhoewel ik het soms ook heeeerlijk vind met een muziekje op even lekker los te gaan op de crosstrainer op spinning bike.

Downloads4
8. Op welke sportieve prestatie ben je het meest trots?
Mijn bikini fitness wedstrijd dat ik 2e ben geworden.

9. Hoe motiveer jij jezelf om te blijven sporten?
Door mijn enthousiasme te delen op social media. Ik krijg altijd zoveel reacties op mijn sportselfies. Dat motiveert enorm. Dat mensen om zeven uur wachten tot ik weer een selfie plaats dat ik in de gym sta. Ja dat motiveert zeker om niet in bed te blijven liggen. Dus kwestie van je prestatie delen en complimenten ontvangen.

Fit & Food met: Lienke van Dear Good Morning
10. Wat wil je nog bereiken op sportief vlak?
Ik wil nog meer spiermassa creeeren. Daar ben ik nu mee bezig. Daarnaast wil ik op ten duur meer de balans vinden tussen social leven en topsport bikini fitness wat ik nu doe

11. Gezond eten, hoe doe jij dat?
Doordat ik me goed voel bij gezond eten, is het makkelijk vol te houden. Ik heb PDS (prikkelbare darm syndroom). Als ik niet gezond eet, krijg ik last van mijn darmen. Dan heb ik een opgezette buik, pijn in mijn buik, en een slechte stoelgang. Als ik gezond eet heb ik daar geen last van. Niets is lekkerder dan een platte buik dan een opgezette buik toch?

12. Wat is jouw favoriete healthy recept?
Havermout met banaan, avocado, whey, kaneel en walnoten. Alles blenden met water en 2 minuten in de mangetron voor een dikke pap. Beetje kokosrasp erover heen en enjou!

13. Wat is jouw guilty pleasure?
Brood en appeltaart met slagroom

14. Kun je een dag uit jouw voedingspatroon met ons delen?
Ik ben aan het trainen voor een bikini fitness wedstrijd dus mijn eten ziet er nu anders uit dan een “normale” gezonde levensstijl.
ontbijt: havermout, avocado, whey, banaan
post workout: whey + banaan
lunch – diner: 4 bakjes rijst, kip en groente verspreid over de hele dag
voor het slapen: caseine shake

15. Wat is jouw tip voor een gezond en sportief leven?
Bedenk eerst waarom je het wilt. Wat is je doel en motivatie? Sta er 100 procent achter. Want als je echt iets wilt.. Dan ga je er toch voor?

Foto’s gemaakt door Joy Bouwmeester

Tags:
Categorie: Fit & Food met:, Legally-Fit
Vorige post Volgende post

1 reactie

  • Reageer PatriciaKleijn 03.02.2016

    ik vind haar echt wel een voorbeeld, ik volg ze ook op instagram en haar foto`s motiveren zeker om aan de slag te gaan!

  • Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.