Legally-Fit & Food met: Marit

24.02.2016

SB02Shot 2-063 FINAL

Deze week in de rubriek Fit & Food met: Marit, ook wel bekend van de blog Fit with Marit. Marit is een 25 jarige sportieve dame uit Groningen die middels haar blog andere meiden wil inspireren en met succes. Met meer dan 46 duizend volgers op Instagram is ze een van de bekendste Fit girls van Nederland. Lees mee met haar sport routine’s, guilty pleasure en bekijk haar prachtige foto’s in Fit & Food met: Marit.
1. Hoe ziet jouw sportweek er uit?

Ik probeer in ieder geval maandagochtend voor werk in de sportschool te staan. Het voelt goed om de week zo te beginnen en het motiveert me!

2. Wat vind je de leukste sport om te beoefenen?
Fitness. Een lange tijd heb ik niet begrepen dat mensen uberhaupt aan fitness deden, terwijl je zoveel leuke sporten hebt. Ik heb een groot deel van mijn leven geschaatst, wat ik nog steeds leuk vind, maar om mezelf uit te dagen vind ik sporten in de sportschool heel leuk, omdat het zo gevarieerd is en ik altijd zelf kan kiezen wat ik ga doen!
high453
3. Hoelang sport je al?
Vanaf mijn 4e.

4. Hoe ziet jouw favoriete sport outfit er uit?
Driekwarts legging die niet afzakt met een kleurrijke sporttop over mijn bh en daar een loszittend hempje erover heen. En natuurlijk een paar toffe, matchende schoenen eronder.

5. Welke sport kan jou echt niet boeien?
Hockey, korfbal etc. Ik hou niet zo van teamsport. Voetbal ook niet, maar met het EK & WK wel. Als NL meedoet.

6. Sport je liever in de zomer of in de winter?
ZOMER! Zelfs in de sportschool vind ik het dan veel fijner! En hardlopen in de zomer, heerlijk!

Desktop2
7. Cardio of Kracht training?
Vooral krachttraining, maar ook een combinatie van. Ik vind krachttraining belangrijk voor mijn spieren, maar kan echt niet zonder hardlopen!

8. Op welke sportieve prestatie ben je het meest trots?
Oef, lastige. Ik denk toch wel de 10 kilometer die ik afgelopen september op het Griekse eiland Spetses liep. Met iedere kilometer haalde ik geld op voor het goede doel + ik zette ook nog een goede tijd neer in de hitte, bergen en zonder te veel voorbereiding (45 minuten).

9. Hoe motiveer jij jezelf om te blijven sporten?
Ik kan gewoon niet zonder. Het is mijn uitlaatklep en ik heb het gewoon nodig om mijn energie in kwijt te kunnen, omdat ik er ook gewoon heel veel energie van krijg. De lichamelijke progressie geeft me een motivatieboost, maar vooral het gevoel.

10. Wat wil je nog bereiken op sportief vlak?
Ik wil nog meer mensen enthousiast maken en laten zien hoe leuk sporten wel niet is!

Desktop1
11. Gezond eten, hoe doe jij dat?
Ik doe dat door het zo lekker en leuk mogelijk te maken. Havermout met alleen water, nee daar word ik ook niet blij van. Met wat lekkere toppings: heerlijk! Kan ik de hele nacht naar uitkijken. Ook heb ik een gezonde variant van brownie gemaakt. Het is leuk om van ‘ongezonde’ dingen op de één of andere manier iets gezonds te creëren.

12. Wat is jouw favoriete healthy recept?
Dat is dan toch die brownie. Gemaakt van onder andere zwarte bonen. Kijk maar eens op www.fitwithmarit.nl 😉

13. Wat is jouw guilty pleasure?
Taart. Cheesecake, carrotcake, red velvet of iets met chocolade. Of savonds op de bank met lays oven chips. O ja, en een patatje met joppie en pindasaus!

14. Kun je een dag uit jouw voedingspatroon met ons delen?
Het klinkt misschien stom, maar ik deel mijn eetdagboek eigenlijk nooit. Zelf heb ik me lange tijd iets aangetrokken van andermans eetstijl. Ik wil ten eerste niet dat anderen dit bij mij doen, ten tweede verschilt ieder lichaam en ben ik van mening dat iedereen een andere manier nodig heeft. Sorry!

15. Wat is jouw tip voor een gezond en sportief leven?
GENIET! Creëer een balans tussen sporten, gezond en ongezond eten, balans en genieten. Zorg ervoor dat je het leuk maakt en houdt voor jezelf. Door jezelf te veel te ontzeggen en te veel op te leggen beleef je geen plezier en zul je het niet lang volhouden. Zorg er dus voor dat je een bepaalde balans creëert tussen sporten en eten wat jij wel kan volhouden en maak er je levensstijl van.

Tags: ,
Categorie: #Legallyfit, Fit & Food met:, Legally-Fit
Vorige post Volgende post

3 reacties

 • Reageer joyce 24.02.2016

  Super leuk om te lezen! Wat krijg jij toch een leuke mensen voor deze categorie! Marit volg ik al lange tijd op instagram en ik vind haar ook heel erg motiverend! Jullie havermoutjes zien er altijd hemels uit

 • Reageer Ise 24.02.2016

  Leuke rubriek! Altijd interessant om te lezen hoe anderen dit doen 🙂

 • Reageer Marit 17.03.2016

  Aaaah ik lees het nu pas, ik heb d’r helemaal geen melding of iets van gekregen, wat stom!

  Maar wat leuk!!! Echt leuk om terug te lezen en voelde me vereerd om de vragen te beantwoorden! Dank voor het leuke stukje en keep up the good work met je leuke site! X

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.