Legally-Fit & Food met: Suuz

10.02.2016

Fit & Food met Suuz
Al jaren volg ik Suuz op Instagram. Haar prachtige foto’s van eten, vakanties, duiken, yoga en dolfijnen zorgde ervoor dat we we met elkaar in contact kwamen. Omdat ik haar verhaal heel ontroerend en inspirerend vind, is het dan ook een eer dat zij dit verhaal (voor het eerst) wil delen middels Fit & Food met: Suuz. 
Introductie:
Mijn naam is Suuz! Ik ben 28 jaar en woon inAmersfoort. Ik heb heel wat jaartjes in het Dolfinarium gewerkt als Dolfijnentrainster in het DolfijndoMijn (de show). Helaas heb ik deze droombaan moeten opgeven na een ongeval op mijn werk met mijn hoofd op de betonnen rand van het showbassin. Op dit moment ben ik dus herstellende en natuurlijk rond aan het kijken voor nieuwe uitdagingen! Gelukkig heb ik een goede opleiding in mijn zak (Toeristisch Management) en ontzettend veel interesses & passies zoals fotografie, reizen, scubadiving, yoga, schrijven, woontstyling, mindfulnes, webdesign&graphicdesign. Ik kan dus een hoop richtingen op! Waarschijnlijk vertrek ik dit jaar nog naar Bonaire voor een lange periode om daar weer te gaan werken bij een duikschool! Mijn tweede thuis, hier heb ik de afgelopen 10 jaar al heel veel maanden mogen wonen!

Je kunt mijn avonturen volgen via mijn instagramaccount: suuz2505 🙂

Fit & Food met Suuz
1. Hoe ziet jouw sportweek er uit?
Mijn sportweek is de laatste jaren heel vaak veranderd, al ben ik altijd sportief geweest! Vroeger heel veel gezwommen, getennist en gedanst. Daarna kwam mijn liefde voor scubadiving, ik haalde mijn brevetten tot en met Divemaster. Toen ik begon in het Dolfinarium 7,5 jaar geleden werden mijn weken nog sportiever! Iedere dag shows draaien en natuurlijk veel in het water met de dolfijnen, veel schoonmaken en sjouwen met kilos vis. heerlijk! Een goede conditie was dan ook wel echt nodig voor deze job! Het is lichamelijk maar ook geestelijk een pittige baan. Maar echt op mijn buik geschreven die combinatie van presenteren voor duizenden mensen, zwemmen en werken met deze bijzondere dieren. Lekker actief bezig zijn de hele dag! Ook hadden we mogelijkheid om te sporten in de fitnessruimte onderwater met uitzicht op de dolfijnen! Ik heb een hekel aan krachttraining maar op deze manier was het niet verkeerd 🙂 Ongeveer 5 jaar geleden ben ik toen begonnen met yoga en dat doe ik nog steeds. Heerlijk, na een lesje ben ik herboren en het doet mijn lichaam ontzettend goed. Lekker lening en het geeft ruimte! Sinds kort ben ik gestart met hardlopen, ik dacht dat ik echt een grote hardloophater was, haha! Dus ik ben er nooit aan begonnen, Ik werd al moe van de gedachte! 😉 Toen een vriendinnetje er vorig jaar weer over begon en haar liefde voor het hardlopen deelde werd ik toch intens nieuwsgierig. Met goede moed trok ik de volgende ochtend al meteen mijn hardloopschoenen (uhm dansschoenen ;-)) aan en sindsdien ben ik verkocht.  En heb ik na 2 weken direct mijn nieuwe schoenen gekocht en netjes laten opmeten! Ik bouw het langzaam en rustig op want ik wil geen blessures of overhaasten. Ik vraag al genoeg van mijn lichaam tijdens mijn revalidatie op dit moment. Hardlopen doet voor mij nu al heel veel kan ik zeggen, lekker mn koppie leegmaken! Vooral in combinatie met yoga bevalt me dit prima! Ik probeer 3x yoga te doen en 3x te gaan hardlopen. Een perfect sportief weekje. Dit alles hangt natuurlijk wel af van hoe ik mij voel. Luisteren naar mijn lichaam en niet over de grenzen! Lastig voor iemand die niet stil kan zitten.

2. Wat vind je de leukste sport om te beoefenen?
Het liefst zou ik iedere dag onderwater liggen met mijn duikuitrusting. Maar helaas, in Nederland vind ik dat toch een beetje te koud. Heb dat vroeger wel gedaan hoor! Dus vandaar het doel om naar Bonaire te vertrekken. De wereld ligt aan mijn voeten! Een frisse nieuwe start zullen we maar zeggen. Hier in Nederland denk ik toch dat het Yoga is en dan vooral de afwisselingen in verschillende vormen Yoga. Al vind ik het op dit moment nog best wel lastig om een keuze te maken nu mijn liefde voor hardlopen ook geboren is! 🙂

3. Hoelang sport je al?
Ik sport al mijn hele leven. Zonder beweging geen vrolijke, spontane, enthousiaste Suuz!

Pictures3
4. Hoe ziet jouw favoriete sport outfit er uit?

In een wetsuit natuurlijk! Haha! Maar een mooie yoga/hardlooptight met een lekker knallend shirtje daar word ik ook heel erg blij van.

5. Welke sport kan jou echt niet boeien?
Uhmm, dan moet ik heel hard nadenken. Ik denk darten of vissen (Ja dat is ook een sport, haha!). Daar heb ik echt een hekel aan!

Fit & Food met Suuz
6. Sport je liever in de zomer of in de winter?
Ik ben echt een tropenmeisje dus doe mij maar zomer! Het kan mij niet warm genoeg zijn 🙂 Yoga in een warme ruimte, lekker duiken, surfen, kiten of wakeboarden op Bonaire! Maar nu ik de afgelopen weken lekker aan het hardlopen ben terwijl het -5 is buiten met een laagje sneeuw. FEELS GOOD! En niet te vergeten, snowboarden!

7. Cardio of Kracht training?
Een combinatie!

8. Op welke sportieve prestatie ben je het meest trots?
Ik denk 2,5 jaar lang bijna iedere dag Bikram Yoga! Ik vond het heerlijk, het deed me ontzettend goed voelde me na iedere les als herboren. Het laatste jaar ben ik andere Yoga vormen aan het proberen. Ook ontzettend leuk! Maar de Yoga in een warme ruimte blijft mijn favoriet. Het kan mij nooit warm genoeg zijn! Dus Yoga op Bonaire! En natuurlijk het behalen van mijn Padi Divemaster.

9. Hoe motiveer jij jezelf om te blijven sporten?
Door mijzelf er steeds aan te herinneren hoe lekker het gevoel na het sporten is! I love it!

10. Wat wil je nog bereiken op sportief vlak?
Ik wil graag het hardlopen gaan opbouwen! Wie weet loop ik straks mijn eerste 5km of misschien ooit wel de 10km! Ook wil ik weer veel meer gaan duiken en watersporten beoefenen!

11. Gezond eten, hoe doe jij dat?
Ik probeer een goede balans te vinden. En dat is nog best lastig! Over het algemeen gezond met genoeg ruimte voor lekkere ijsjes en chocola! Ik ben echt een ijsmonster 🙂 Zorgen voor mijn lichaam vind ik belangrijk! Vooral na mijn ongeluk heeft mijn lichaam een hoop te verduren gehad en nog steeds.

12. Wat is jouw favoriete healthy recept?
Dat is een lastige, ik vind bijna alles lekker! Maar je kan mij ontzettend blij maken met bananenijs of kokosyoghurtijs. Of zoete aardappel frietjes uit de oven!

Pictures2
13. Wat is jouw guilty pleasure?
IJS & Chocola!

Pictures
14. Kun je een dag uit jouw voedingspatroon met ons delen?
Ontbijt: Kokosyoghurt met granola en fruit
Tussendoor: Smoothie
Lunch: Rijstwafels of geroosterd brood met avocado, zalm, kipfilet, gekookt eitje
Tussendoor: Fruit, Dadels en noten of een lekkere notenreep
Diner: Zoete aardappel en pompoen frietjes met een visje en heel veel groente!
Tussendoor: Ijs of chocola

15. Wat is jouw tip voor een gezond en sportief leven?
LOVE YOURSELF!
IMG_3944

Tags: , , ,
Categorie: Fit & Food met:, Legally-Fit
Vorige post Volgende post

3 reacties

 • Reageer joyce 10.02.2016

  Wat een super leuke blog! Ik volg Suuz ook al een hele tijd op instagram en kan genieten van haar posts (net als van de jouwe trouwens!).
  Ik vind het super leuk dat deze rubriek weer terug is!

 • Reageer Marianne 11.02.2016

  Heel leuke blog!! <3

 • Reageer vandaalenzo 13.02.2016

  Leuk! Ik kende haar nog niet.

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.