Legally-Fit: Mijn eigen loopband

14.02.2016

Mijn eigen loopband
Het was al jaren mijn droom, een eigen loopband, maar lange tijd bleef het bij dromen met name omdat ik niet de ruimte had om een loopband te plaatsen. Met de aankoop van ons huis kwam deze droom weer opborrelen en na het afronden van de verbouwing van de zolder was het dan eindelijk zo ver, ik kreeg mijn eigen loopband op zolder. Trainen in mijn eigen huis terwijl ik kan kijken naar mijn favoriete serie. Vandaag vertel ik jullie alles over mijn eigen loopband. 

De zoektocht
Toen we het er over eens waren dat het tijd was om op zoek te gaan naar een loopband hebben we ons bij diverse winkels uitvoerig laten adviseren over loopbanden en met name waar je op moet letten als je zelf een loopband wilt hebben. Als je een tamelijk grote aankoop gaat doen is het altijd fijn om te weten waar je op moet letten bij aanschaf en dus hebben we voldoende advies ingewonnen voor we een uiteindelijke keus hebben gemaakt.

Waar moet je op letten bij het kopen van een loopband

 • Maximum Snelheid
  Als je op zoek gaat naar een loopband dan zul je al snel merken dat er heel veel verschil zit tussen de verschillende loopbanden. Het eerste dat opvalt is het grote verschil in de maximum snelheid. Zo heb je loopbanden die maar tot 12 km per uur gaan, maar zijn er ook loopbanden die wel 18 of 20 km per uur aan kunnen. Nu zie ik mezelf niet snel 18 kilometer per uur rennen en is het snelste dat ik ooit op de loopband een halve kilometer heb volgehouden 15 kilometer per uur, maar ik vind het wel fijn als mijn loopband een grootbereik heeft. Wij hadden dan ook gezegd dat we een loopband wilde hebben die minimaal 16 km per uur als top snelheid had. Kijk dus goed voor jezelf welke snelheid voor jou een vereist is.
 • Vermogen van de Motor
  Let goed op het vermogen van de motor, als je een uur aan het lopen bent op hoge snelheid verg je veel van de motor en als je dan een vrij zwakke motor hebt zal deze sneller defect raken en tevens ook meer herrie maken. Vaak staat bij een model aangegeven wat het maximale aantal Pk’s is en wat het continue vermogen in Pk’s is. Let vooral niet op het maximale aantal Pk’s, veel belangrijker is het continue vermogen in Pk’s van je loopband. Hoe hoger het aantal Pk’s is, hoe sterker je motor en des te minder geluid je loopband zal maken.
 • Grotte van het loopoppervlakte
  Hoe grote het loopoppervlakte is van je loopband des te lekkerder het loopt. Je denkt er wellicht niet bij na maar als je buiten loopt heb je ook ruimte genoeg om te lopen en op een loopband is het natuurlijk ook fijn om veel ruimte te hebben. Loopbanden willen nog wel verschillen in breedte en lengte van het loop oppervlakte. Hoe breder en langer hoe comfortabeler natuurlijk, maar qua ruimte moet dit natuurlijk ook wel kunnen bij jou thuis.
 • Belastbaar gewicht
  Er zijn loopbanden die maar maximaal 90 kilo kunnen dragen, nu ben ik bij lange na geen 90 kilo en mijn vriend ook niet, maar het zegt al veel over de loopband als hij slechts 90 kilo kan dragen. Kijk daarom goed naar het maximaal belastbare gewicht van je loopband.
 • Programma’s
  Het grote voordeel van een loopband is dat je vaak gebruik kunt maken van de voorgeprogrammeerde programma’s. Kijk dus bij de aanschaf van een loopband of de programma’s die jij graag zou willen gebruiken er op staan of je wellicht zelfs je eigen programma in kunt stellen.

IMG_9631-001

 • Ondergrond waar je loopband komt te staan
  Een loopband maakt nu eenmaal geluid, ongeacht waar je hem neer zet. Maar als je hem net als wij op zolder plaatst in een jaren ’30 woning met houten vloeren, dan moet je wel goed opletten. Let goed op of je vloer het gewicht überhaupt wel kan dragen en kijk goed naar hoeveel geluid de motor maakt en of er een actief dempingssysteem in de loopband zit, je wilt immers niet door het lopen op een loopband ruzie krijgen met je buren. Tevens is het aan te raden een ondermat te kopen voor je loopband, deze zijn te koop voor ruim €50,00.

De loopband
Na veel zoeken hebben wij uiteindelijk gekozen voor de Focus Fitness Senator 54 iPlus, een hele mond vol, maar een zeer geavanceerde loopband voor semi professioneel gebruik. Zoals jullie middels mijn diary’s mee hebben gekregen was het een klus om de loopband boven te krijgen. Uiteindelijk hebben we een verhuisbedrijf de loopband naar boven laten tillen, waar hij nu staat te pronken. Met ruim 105 kilo is het tillen van een loopband alleen voor een hulk of ware krachtpatser weggelegd, houd hier dus rekening mee als je een loopband koopt.

Waarom hebben wij voor deze loopband gekozen?
Wij hebben voor deze loopband gekozen omdat hij aan al onze eisen voldeed, hij kan maximaal 22 km (!), heeft een continue vermogen van 3,5 Pk, kan tot 150 kg worden belast, heeft 99 programma’s en heeft een groot loopoppervlakte. Inmiddels hadden we wel door dat als een loopband aan onze wensen zou voldoen, de prijs aan de hoge kant zou liggen, met een prijs van bijna €1200,00 was dat hier ook zeker wel het geval. Maar uiteindelijk besloten we toch dat dit de beste loopband voor ons was. We hebben de loopband gevonden via Betersport en hebben hem ook uiteindelijk gekocht via Betersport.

De App
Een andere belangrijke reden waarom we hebben gekozen voor deze loopband is omdat je middels je Ipad gebruik kan maken van een App om de loopband in te stellen en te bedienen. Hoe het werkt? Na het downloaden van de App op je tablet maak je connectie met je loopband middels bluetooth. Nadat de connectie is gemaakt kun je middels je tablet je loopband instellen en dat betekend ook dat je waar dan ook ter wereld kan gaan lopen en middels google streetview kunt zien waar je loopt. Als op die plek een heuvel is dan past de loopband zich automatisch aan door te stijgen, super tof dus. De komende maanden wil ik dan ook alvast de routes in Amerika gaan verkennen zodat ik goed beslagen ten ijs kom als we er op vakantie zijn. Maar het is natuurlijk ook super handig als je wilt trainen voor een bepaald wedstrijd. Mocht je benieuwd zijn, de iRunning+ App is gewoon te vinden in de App store en is ook tevens voor Android beschikbaar.

Waarom het zo fijn is om op een loopband te lopen en wat ik er zo top aan vind

 1. Ik voel me niet veilig in het donker
  Ik woonde voorheen nu eenmaal niet in de meest veilige buurt van Amsterdam en liep geregeld pas om 21:00 uur. Dan is het niet prettig om alleen door een onveilige buurt te lopen vind ik zelf. Maar ook nu in Haarlem voel ik me niet prettig in het donker.
 2. Ik zie niet goed waar ik loop in het donker
  Hoewel ik gewoon mijn lenzen in heb zie ik op de ene of andere manier slecht diepte in het donker, met als gevolg dat ik regelmatig een mooie struikelshow op voer. Niet echt heel handig…
 3. Het nuttige met het leuke combineren
  Ik ben verzot op tv kijken en dus kijk ik ook het liefst tv als ik op de loopband sta, ik vermaak me wel.
 4. Opbouw na een blessure
  Het lopen op een loopband is, afhankelijk van hoe je de band instelt, minder belastend dan buiten lopen. Daarbij kun je makkelijk er af gaan als het niet gaat, terwijl je met buiten lopen nog het hele eind naar huis moet lopen.
 5. Geen barrière om nog de deur uit te hoeven gaan
  Je komt thuis na een lange dag werken, je gaat eten en voor je het weet lig je op de bank en kun je geen energie meer vinden om jezelf naar buiten te slepen. Het blijft toch een drempel die je over moet, de enige drempel die ik momenteel over moet is naar de zolder lopen en de eerste paar minuten daar de kou te doorstaan. Zie: Ik heb daar de verwarming niet aan staan omdat het anders na een paar minuten juist giga warm is tijdens het hardlopen.
 6. Geen last van slechte weersomstandigheden
  De hardlopers onder ons zullen het vast wel herkennen, je staat al klaar met je goede gedrag maar dan begint het te lopen. Je wacht even in de hoop dat het wel droog zal worden maar dan kom je voor een duivels dilemma te staan. Ofwel je gaat lopen en je laat jezelf zeiknat regenen ofwel je kleed je om en gaat wat anders doen. Dat dilemma heb ik niet meer dankzij mijn loopband.

Zou jij een eigen loopband willen hebben in huis? 

Tags: , ,
Categorie: Fit Gear, Hardlopen, Legally-Fit
Vorige post Volgende post

11 reacties

 • Reageer Nicky 14.02.2016

  Wauw! Ik ben echt zwaar jaloers maar helaas geen ruimte in huis 🙁

  • Reageer Stacey 14.02.2016

   Oeh ja dat heb je wel echt nodig! Dat probleem had ik in mijn vorige huis ook.

 • Reageer Ise 14.02.2016

  Niks voor mij maar je hebt er wel een hele mooie ruimte voor! Snap goed dat je hier lekker kunt rennen 🙂

 • Reageer Chantal 14.02.2016

  Woon je weer in Amsterdam? Typisch gevalletje van slordige copy-paste… Jammer hoor

  • Reageer Stacey 14.02.2016

   Klopt een slordige copy paste, gelukkig ben ik ook maar een mens en mensen maken nu eenmaal wel eens fouten.

 • Reageer Annelie 22.05.2016

  Praktisch vraagje: hoe heb jij de loopband twee trappen op gekregen, en waren die trappen recht of met een “bochtje”?

 • Reageer Annelie 22.05.2016

  O sorry stacey. lees nu pas goed: met een verhuisbedrijf dus….;-)

  • Reageer Stacey 23.05.2016

   Hoi Annelie,
   Wij hebben inderdaad een verhuisbedrijf ingehuurd welke onze loopband naar boven heeft gebracht.
   Dit was echter een behoorlijke klus gezien de draaiing van onze trap.

   Succes!

 • Reageer Marie 24.10.2017

  Hoi Stacey,

  Gebruik je de loopband nog veel in huis en ben je nog tevreden? Ik ben van plan er ook eentje aan te schaffen en zit aan dit model te denken..

 • Reageer Pat 29.11.2017

  Ben helemaal mee met je enthousiaste verhaal. Maar inderdaad ook jaren-30 woning met houten roostering op zolder. Hoe kom je te weten of deze voldoende stevig is?

  • Reageer Stacey 07.12.2017

   Hi Pat, wij hebben ons huis volledig laten verbouwen waardoor de constructie niet langer dateert uit 1938 maar uit 2015. Als je het zeker wilt weten kun je een bouwkundige laten kijken naar je huis.

  Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.