Legally-Fit: Review Garmin Vivo smart HR

12.02.2016

Review Garmin Vivo Smart HR
Het bijhouden van je dagelijkse activiteit is tegenwoordig heel normaal en hip. Het is tegenwoordig niet meer gek om met een bandje om je pols te lopen die bijhoudt wat je doet en of je wel komt aan de voorgeschreven dagelijkse 10.000 stappen. Een van die activity trackers is de Garmin Vivo smart HR. Een uitgebreide activity tracker die naast je stappen ook je hardlooprondes bij kan houden, het aantal trappen dat je loopt, je hartslag en zelfs het weer kun je terug lezen op je scherm. Vandaag mijn review van deze Garmin Vivo smart HR.

Uiterlijk
Laten we beginnen met het uiterlijk van de tracker. Het is een strak vormgegeven band, welke middels een gesp kan worden vastgezet. Dit model is te verkrijgen in de drie kleuren zwart, paars en donkerblauw en is verkrijgbaar in de maten regulier en XL. Zelf heb ik het zwarte model in de maat regulier. Voor mijn slanke pols is hij aan de grote kant, maar niet storend groot zoals ik wel eens bij andere trackers heb ervaren.
Middels een touchscreen kun je tussen de verschillende meet eenheden heen gaan die worden getoond op een duidelijk zwart wit scherm die met een simpele ‘touch’ oplicht. Zowel in het donker als met felle zon blijft het scherm duidelijk zichtbaar.

Garmin Vivo Smart HR

Wat hij allemaal bij houdt:
– Stappenteller
Uiteraard beschikt de Garmin over een teller die bijhoudt hoeveel stappen je per dag zet. Middels de App kun je zelf je doel instellen en doormiddel van 1 stippen over het scherm bevind je, je bij je totaal aantal stappen van de dag. Naast het totaal aantal stappen van die dag, kun je in de App ook een overzicht vinden van het totale aantal stappen van afgelopen week, waardoor je een eventuele mindere dag dus in je week totaal kunt compenseren.
– Trappen
Er zit echter ook nog een hoogtemeter in en die houdt het aantal gelopen trappen voor je bij. Met een doel van rond de 10 trappen per dag zit je goed. Doordat hij het aantal trappen per dag meet, kan deze meting nog wel eens afwijken als je veel hoogteverschillen pakt tijdens het hardlopen, fietsen of wandelen. Dit maakt hem iets minder nauwkeurig, maar niet minder leuk.
– Hartslag meter
Als je het bandje net even onder je pols bobbel draagt en deze niet te los of te strak hebt zitten meet de hartslagmeter je hartslag. Toen ik in het ziekenhuis aan de hartslag meter lag kon ik direct even de betrouwbaarheid checken en geloof het of niet, ze waren precies gelijk aan elkaar.
– Calorieën 
Op basis van jouw hartslag berekend de tracker het aantal calorieën dat je hebt verbrand. Om deze zo nauwkeurig mogelijk te berekenen, dien je ook je gewicht en lengte in te vullen in de app.
– Intensieve beweging
Middels de frequentie van de bewegingen en je hartslag meet hij ook het aantal minuten intensieve beweging. Een beetje wandelen telt daarbij niet mee, dit gaat om het echte werk met bloed zweet en tranen. Zo kun je dus mooi bijhouden hoeveel minuten per week jij intensief beweegt.
– Kilometers
Af je nu aan het hardlopen bent of gewoon wandelt, de tracker zet je stappen om in een afstand.
– Slaap
Hoewel het niet via je horloge te zien is meet het horloge de hoeveelheid slaap die je per nacht hebt en hoe deze slaap er uit ziet. Middels je App kun je precies zien hoelang je in je diepe slaap was en je lichte slaap, handig toch?

Garmin Vivo Smart HR
Move alarm

Zit je te lang te luieren, zit je te lang achter je bureau of doe je een Netflix marathon, dan gaat iedere uur het horloge trillen en verschijnt er een beweging herinnering op je display. Hierdoor zorg je er voor dat je er in ieder geval allert op bent genoeg te bewegen. Doormiddel vakje reguliere slaaptijd in te stellen zorg je er voor dat hij niet tijdens het slapen gaat trillen, wel zo handig natuurlijk….

De App
Tot op heden heb ik niet zo’n uitgebreide en functionele App gezien voor een tracker of sporthorloge. De app is uitgebreid en biedt veel opties als het gaat om het instellen van doelen, het bijhouden van je activiteiten en jezelf motiveren. Doormiddel van het toevoegen van vrienden blijf je jezelf uitdagen om meer te bewegen. Een aantal weken geleden hadden we een media challenge met diverse bloggers en redacteuren, de persoon met de meeste stappen won een ticket naar Stockholm! Hoewel ik fanatiek van start ging en de nodige extra workouts deed, mocht het niet baten en werd ik derde, maar zo zie je maar hoe motiverend het is om workouts met elkaar te delen en de strijd met elkaar aan te gaan!

Garmin Vivo Smart HR
Mijn mening over de Garmin Vivo Smart HR

Wellicht ten overvloede, maar het feit dat ik deze tracker heb gekregen doet niets af van de objectiviteit van mijn oordeel over dit product. Dat gezegd hebbende is het tijd voor mijn conclusie over dit product dat ik inmiddels een maand heb gebruikt. Overal vind ik het een heel fijn product met veel functies en met name het feit dat hij erg nauwkeurig is vind ik een plus.
De mindere kanten
– Je hebt een paar dagen nodig om te wennen aan het dragen van de tracker. Hij zat om mijn pols in het begin niet heel comfortabel. Na een paar dagen was ik hier echter wel aan gewend.
– De intensieve beweging wordt niet altijd automatisch gemeten, maar hiervoor dient eerst een activiteit te worden gestart
– Hij is relatief groot om een dames pols
De positieve kanten
– Hij is waterdicht, je kunt er zelfs mee zwemmen
– De batterij gaat lang mee
– Hij is erg nauwkeurig
– De app biedt veel leuke opties
– Je slaap wordt bijgehouden
– De functie om het weer te zien op je horloge

Je kunt de Garmin Vivo smart HR kopen voor €149,95 via o.a. Bol.com

Heb jij al een activity tracker in je bezit?

Tags: , ,
Categorie: Fit Gear, Legally-Fit
Vorige post Volgende post

3 reacties

 • Reageer Jenn 12.02.2016

  Klinkt goed! Ik had eigenlijk mijn zinnen gezet op de garmin vivofit, maar deze ljikt me ook niet verkeerd.

 • Reageer anna 13.02.2016

  Ik vind je armbandje met de kraal erg leuk. Waar is tie van?

  • Reageer Stacey 14.02.2016

   Die is van de &other stories. Ik weet niet of hij er nu nog is, ik heb hem afgelopen zomer in Berlijn gekocht.

  Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.