Legally-Food: No bake Cheesecake cups

27.02.2016

No bake cheesecake cups
Wil jij indruk maken op je vriendinnen die langs komen, heb je zin in een gezonde traktatie of heb je een andere hele goede reden om iets lekkers te maken? Dan zijn deze no bake cheesecake cups een super goed idee voor jou. Deze cups maak je binnen een handomdraai, je hoeft niets te bakken en het is ook nog eens makkelijk en glutenvrij!

Ik heb zelf gek op cheesecake en dan het liefst met een heerlijke noten/dadel bodem. Dit heeft zo een heerlijke smaak aan je taart! Om die reden ontwikkelde ik een paar jaar geleden al de 4 layer cheesecake, met een bodem van dadels en noten, een laag van koekbodem en 2 lagen cheesecake.

Maar goed, een hele taart bakken dat doe je eigenlijk alleen als je een speciale gelegenheid hebt, omdat je hem anders natuurlijk nooit op krijgt. Gevolg is dat we veel te weinig kunnen genieten van die heerlijke cheesecake en dus ging ik aan de slag met een kleine versie en dat werden deze no bake cheese cake cups. Ik maakte een recept voor 6 cups, maar je kunt het recept natuurlijk naar hartenlust verminderen of verdubbelen voor een grotere hoeveelheid.

 

IMG_9876
Benodigdheden voor 6 cups:
5 dadels
2 eetlepels kokosolie
1 eetlepel kokosrasp
1/2 kopjenoten naar keuze

Benodigdheden voor de vulling:
3 blaadjes gelatine
200 gram magere kwark
1/2 kopje bevroren fruit naar keuze, ik gebruike blauwe bessen
1 eetlepel honing

No bake cheesecake cups

Bereidingswijze:
1. Indien je geen verse super zachte dadels gebruikt maar bijvoorbeeld de voorverpakte van de AH, laat ze dan 30 minuten weken in heet water.
2. Doe muffin vormpjes of plastic folie in cupcake vormpjes.
3. Doe de noten en de dadels en doe het mengsel samen met de kokosolie en de kokossnippers in een blender of keukenmachine.
4. Als het een mooi mengsel is (met nog kleine stukjes noot, die bite is juist wel lekker) haal je het uit je blender of keukenmachine.
5. Doe het mengsel in de cups en druk het aan met de achterkant van een lepel en zet in de koelkast.
6. Laat de gelatine blaadjes circa 5 minuten weken in een kom met koud water.
7. Verhit nu het fruit in een pannetje en voeg daar de gelatine aan toe.
8. Voeg nu het mengsel uit het pannetje bij de 200 gram magere kwark en mix goed door elkaar.
9. Giet nu het kwark mengsel op de bodem.
10. Laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
11. Klaar!

Tags: ,
Categorie: Glutenvrije Optie, Legally-Food, Recepten, Taart & Cake
Vorige post Volgende post

12 reacties

  • Reageer Joyce 27.02.2016

    Wauw wat een heerlijk recept! Ik ga snel blaadjes gelatine halen en dan ga ik ze een keer maken! Jammer genoeg kan ik niet naar de huishoudbeurs, ik had heel graag je fotografie workshop meegedaan!

  • Reageer Marlotte 27.02.2016

    Ah, naast dat ze waarschijnlijk echt heerlijk zijn, zien ze er ook nog eens onwijs leuk en vrolijk uit!

    • Reageer Stacey 28.02.2016

      Dat is stiekem minstens net zo belangrijk toch

  • Reageer El 27.02.2016

    Die zien er lekker uit zeg
    Ga ze binnenkort zeker een keer maken.

    • Reageer Stacey 28.02.2016

      Ik ben benieuwd wat je er van vindt! Wij vonden ze erg lekker.

  • Reageer patricia 27.02.2016

    Dit zit er erg lekker uit. Ik heb het gelijk maar even geretweet

  • Reageer Marjan 27.02.2016

    Hallo, kan je de workshop instagram fotografie een keer online geven. Je krijgt vast veel aanmeldingen

    • Reageer Stacey 28.02.2016

      Er komt een video over een paar weken waarin ik alles uitleg, ik ben bezig met filmen etc maar heb af en toe iemand nodig voor de camera dus vandaar dat het even duurt, maar het komt er zeker aan!

  • Reageer Kirsten 27.02.2016

    Oh wat klinkt dit lekker zeg! Ga ik snel eens maken!

  • Reageer Vere 29.02.2016

    Oooh wat ziet dit er goed uit! Heerlijk zeg!

  • Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.