Legally-Food: Zoete Aardappel Chips

13.02.2016

Zoete Aardappel Chips
Een chipje op de bank is op zijn tijd hartstikke lekker zijn, maar helemaal verantwoord is het natuurlijk niet. Nu is het helemaal niet erg om zo af en toe een chipje te eten maar wist je dat er ook manieren zijn om een stukje verantwoorder en minstens net zo lekker te kunnen genieten? Maak je eigen zoete aardappel chips, want ja het is super lekker en hartstikke makkelijk!
Benodigdheden:
1 (grote) zoete aardappel met schil
paprikapoeder
zout

IMG_9715-002

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
2. Was de schil van de zoete aardappel
3. Snij de aardappel in hele dunne plakjes. Dit kun je krijgen door een mandoline, kaasschaaf of andere soorteigen schaaf te gebruiken.
4. Bekleed een bakplaat met pakpapier
5. Verdeel de plakjes over het bakpapier
6. Strooi wat paprika poeder en zout over de plakjes
7. Na ongeveer 15 minuten draai je de plakjes om en verlaag je de temperatuur naar 200 graden
8. Blijf bij de oven want binnen een minuut of 5 zijn ze helemaal klaar!

Tags: , ,
Categorie: Food, Legally-Food, Recepten, Snacks
Vorige post Volgende post

1 reactie

  • Reageer Charelle 13.02.2016

    Oh ik wil echt al zo lang een keertje zoete aardappel chips maken! Ik moet dat echt een keer doen, lijkt me heerlijk!

  • Laat een reactie achter