Legally-Home: Hometour #2

19.02.2016

Hometour #2
Onlangs plaatste ik al een aantal foto’s van onze woonkamer en keuken en de reacties waren overweldigend, wauw! Vandaag geef ik dan ook vervolg aan de serie Hometour met #2 en laat ik weer een ander stukje van ons huis zien; de hal, de badkamer, de slaapkamer en onze twee kamers met kasten. Benieuwd naar ons huis, kijk dan mee met Hometour #2.

Hometour #2
Vestibule
Goed, we beginnen bij de voordeur en dat is nu net een van de weinige dingen die nog niet ‘af’ is. De voordeur willen we nog vervangen omdat we hem niet zo mooi vinden en omdat hij niet erg energiezuinig is. Ergens in de komende maanden zullen we dus een nieuw exemplaar aan gaan schaffen dat naar alle waarschijnlijkheid wel weer een donker groene wordt, maar een iets klassieker model.

Als je bij ons binnen stapt, dan kom je in de vestibule zoals dat met een chique woord heet. Dit zat er al in toen wij hier kwamen wonen en wij vinden het erg mooi staan, daarbij is het ook qua het warm houden van je huis erg handig om deze ruimte af te kunnen sluiten.

In de vestibule en hal hangen vierkante lampen van de Karwei die lijken op de lamp die aan de gevel hangt, zelf vind ik ze simpel doch stoer en ik ben er nog steeds erg blij mee!
Huis1
In de vestibule zit ook onze kapstok, dit is een kapstok die wij op maat hebben laten maken naar ons eigen ontwerp. Toen we aan het verbouwen waren hadden we in eerste instantie een kapstok in laten bouwen, maar toen ze bezig waren vonden we hem eigenlijk helemaal niet mooi. We besloten dus rustig op zoek te gaan naar iets dat we wel mooi vonden waarna we op Pinterest deze kapstok van steigerhout vonden met steiger buis. Omdat we een tafel hebben in dezelfde stijl vonden we het wel leuk om dit in de vestibule terug te laten komen.
De onderdelen van de kapstok komen van de Karwei en de kralensliert hebt ik zelf gemaakt.
Huis
De hal
Zowel in de vestibule als in de hal hebben we een nieuwe vloer laten leggen. Er lag een prachtige granito vloer in deze ruimtes toen we het huis kochten, maar deze was helaas zwaar beschadigd en zou door het vervangen van leidingen nog verder worden beschadigd. Omdat het opknappen prijstechnisch geen reëel optie was kozen we voor een andere klassieke vloer en hebben we deze tegelvloer laten leggen.
De trap was voorzien van de meest verschrikkelijke vloerbedekking, dit hebben wij er afgehaald en uiteindelijk hebben we de trap wit laten lakken. Zelf vind ik het een heel mooi plaatje zo en straalt het toch ook een beetje die klassieke jaren 30 woning uit die het in werkelijkheid is.
t21
In de hal zit ook ons toilet. Het toilet is een balzaal waar ik eigenlijk nog iets leuks voor zoek om het iets verder mee aan te kleden, een mooie foto ofzo. Leuk om wellicht te weten is dat de tegels in dit toilet, het toilet boven en in de badkamer het zelfde zijn. Zo hebben we in ons hele huis de zelfde stijl geprobeerd door te voeren. Daarbij is het natuurlijk wel fijn dat we alles in 1 keer hebben gedaan, waardoor dit mogelijk is.

t22
De Slaapkamer
In de slaapkamer hebben we een boxspring staan die ik ooit eens als verjaardagscadeau van mijn ouders heb gekregen. Boven ons bed hangt de lamp die voorheen in mijn huis boven de eettafel hing en waar ik nog steeds een beetje verliefd op ben. Je ziet het niet zo goed op deze foto, maar er zitten een soort van strakke strikken en dat maakt hem ook wel een beetje romantisch. Voor het raam hebben we naar de houten jaloezie ook gordijnen hangen.

De rommelkamer
Deze kamer heb ik niet op de foto gezet en de reden is eigenlijk al terug te zien aan de naam die wij hebben gegeven aan deze kamer. Hoewel de rommel erg mee valt staan er gewoon nog wat dozen en tassen die nog eens goed moeten worden opgeruimd. Omdat we deze kamer nu toch nog niet nodig hebben (hij wordt door mijn ouders de toekomstige babykamer genoemd) laten we het lekker zo.
Huis_mcf-Dateien Feb
De Badkamer
Voorheen zat de natte cel in een kast en dat was wat de badkamer was. Het was dan ook geen keuze of we er iets aan moesten doen of niet. We hebben uiteindelijk een stukje van een kamer opgeofferd om de badkamer groter te maken en om plaats te hebben voor een bad. Nu weet ik dat veel mensen met een bad er amper in liggen, maar die meter die we hebben moeten opofferen was het alles waard, want mijn bad en ik zijn onafscheidelijk.

Naast het bad hebben we ook een inloopdouche met zowel een stortdouche als een reguliere handdouche. Zowel het bad als de douche zijn voorzien van betegelde inhammen die ik een mooie touch vind geven aan de badkamer.
t25 t24
De Kasten kamers
Beide hebben we een kastenkamer, extreem luxe en in de ogen van vele waarschijnlijk giga overdreven maar wij zijn er erg blij mee. Beide hebben we een verzameling Pax kasten in een kamer. Zelf ben ik gezegend met de grootste kastenkamer, waar ook mijn ladekast aka make-up tafel staat, de aankleding daarvan zie je op de eerste collage.

Ook mijn vriend heeft zijn even kastenkamer, in de foto links onder is dit de linker deur, de middelste deuropening is mijn kamer en de meest rechter deur is van de badkamer. Achter mij zitten nog 3 deuren, die van de slaapkamer, rommelkamer en toilet.
Huis2
Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te zien, binnenkort volgt Hometour #3!

Tags:
Categorie: Home, Legally-Life
Vorige post Volgende post

25 reacties

 • Reageer El 19.02.2016

  Wat is jullie huis toch prachtig!!
  De foto’s kunnen zo in de vtwonen.

 • Reageer Tara 19.02.2016

  Heel mooi. Waar is je badkamermeubel van?

 • Reageer Veerle 19.02.2016

  Ik ben maar een heel klein beetje jaloers hoor 😉

 • Reageer Rachelle 19.02.2016

  Oh jeetje, ik kan er echt niet over uit! Wat een prachtig huis en wat een geweldige foto’s Stacey!

  • Reageer Stacey 19.02.2016

   Wat lief, dank je wel! ☺️☺️☺️

 • Reageer Nicky 19.02.2016

  Wat mooi dat echt in elke kamer het zelfde sfeertje is doorgetrokken! Je mag echt trots zijn op jullie huis.

 • Reageer Deisy 19.02.2016

  Het is echt een prachtig geheel geworden zo meis. Wij zijn ook bezig met onze nieuwbouwwoning en zit zelf ook aan zo’n stijl te denken zoals jij hebt doorgevoerd. Bij jou is het in ieder geval echt een prachtig geheel geworden en kan alleen maar hopen dat het mij bij ook zo uit pakt haha 😉 Mag ik trouwens weten wat jullie in de woonkamer hebben liggen als vloer en waar die vandaan komt? Wij zijn erg zoekende naar een vloer, maar vind die kleur bij jou wel echt heel mooi. Genoeg inspiratie hier in ieder geval: Dank je wel voor het delen dame <3

  • Reageer Stacey 19.02.2016

   Hi Deisy, wat een mooie woorden! Wat spannend om een nieuwbouwwoning in jaren ’30 stijl te verbouwen, dat lijkt me nogal een klus! Helaas weet ik niet de naam meer van onze vloer, we hebben het immers al een jaar geleden gelegd, maar ik weet wel dat we het bij de Hornbach hebben gekocht en dat het qua prijs erg mee viel en opvalt daar doordat de planken relatief breed zijn ten opzichte van de andere planken die ze verkopen. Hopelijk heb je hier iets aan, ze verkopen het volgens mij nog steeds dus wellicht kun je het vinden.

 • Reageer Renske 19.02.2016

  Wauw, wauw, wauw! Alles is echt prachtig en tot in de puntjes over nagedacht. Het lijkt wel een Pinteresthuis, hihi! 🙂 Zelfs de deuren vind ik echt heel gaaf!

 • Reageer Yvonne 19.02.2016

  Oh ja, wat ik steeds al wilde vragen maar nu ook eindelijk doe; Jouw badrekje (om dingen op te kunnen zetten als je in bad ligt), waar heb je die vandaan?
  Ik had ooit een Ikea rekje, maar die zijn er niet meer, en alle anderen die ik vind zijn behoorlijk duur…

  • Reageer Stacey 19.02.2016

   Hi Yvonne, mijn rekje is van de Xenos en kostte geloof ik 10 euro. Ik heb hem vorig jaar zomer gekocht maar volgens mij hebben ze hem nog wel, succes!

   • Reageer Yvonne 22.02.2016

    Nou ja zeg, 1x googlen met Xenos erbij en ik zie het inderdaad, thanks!

 • Reageer joyce 20.02.2016

  Wauw wat mooi! Heel erg leuk om te zien en wat een luxe dat jullie allebei een eigen kastenkamer hebben! Dat is ook nog steeds mijn droom!

 • Reageer Stephanie Hendrikx 20.02.2016

  Wat een onwijs mooi en warm huis! Dit kan zo de bladen in.

 • Reageer Geek 22.02.2016

  Je slaapkamer ziet er echt mooi uit. De lamp vind ik echt een eyecatcher!

 • Reageer Juul 02.03.2016

  Wat een prachtig huis!

 • Reageer Nance 03.06.2016

  Blijft mooi! Ik ben inspiratie aan het opdoen. Mag ik vragen waar je badkamer tegels van zijn?

  • Reageer Stacey 03.06.2016

   Hi Nance dank je wel voor je lieve reactie! De witte tegels op de wand vind je vrijwel overal geloof ik. De grijze tegels zijn van Beenhakker in IJmuiden.

 • Reageer Mar 31.12.2016

  Wow prachtig! Ik ben in je home-blogs op zoek naar de naam van de vloer maar kan hem niet vinden. Wat voor vloer is het? Bevalt hij goed en is t niet koud aan je voeten op de bovenverdieping? De kleur vind ik ook prachtig! Mag ik weten waar jullie hem vandaan hebben?

 • Reageer Mar 31.12.2016

  Ik las het al in de vorige reacties.. deze heb ik gevonden maar dat lijkt wel een andere kleur? https://www.hornbach.nl/shop/SKANDOR-Laminaat-8-0-Liberty-Oak-EXTRA-BREED/5772030/artikel.html

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.