Legally-Me: 10 dingen om jezelf op te vrolijken

23.02.2016

10 dingen om jezelf op te vrolijken
Nu ik al weken ziek thuis ben, heb ik geregeld behoefte aan een vrolijke noot. Maar wat kun je nu heel makkelijk doen om jezelf op te vrolijken als je even niet zo vrolijk bent? Vandaag geef ik je de tips in het artikel 10 dingen om jezelf op te vrolijken. 

Maar wat heb ik dan?
Zoals gezegd ben ik al enige tijd ziek thuis, nu ben ik niet het type om hele dramatische verhalen op mijn blog te schrijven over hoeveel pijn ik wel niet heb en hoe verschrikkelijk K*T het is om zo veel pijn te hebben. Toch voelde ik me de afgelopen week een beetje genoodzaakt wat opener te zijn over hoe ik me voel, na een aantal mailtjes van mensen die vonden dat ik wel weer aan het werk kon gaan omdat er niets aan de hand is en is geweest, dat die pijn vast tussen mijn oren zat en tal andere dingen die ik niet eens ga herhalen. Mocht je, je aangesproken voelen, mag je best weten dat ik de nodige tranen heb gelaten om deze mailtjes. Ik ben misschien niet aan het zeuren en klagen en geef niet elke keer aan wat er in het ziekenhuis gebeurd, maar mijn medisch dossier hoeft niet online te staan, ik kies zelf uit wat ik wel en niet zeg en als ik geen klaag blog wil worden, dan doe ik lekker extreem optimistisch en positief, want dat is nu eenmaal veel leuker om te schrijven en voor jullie om te lezen. Maar laat ik dit zeggen, voor iemand die gewend is geen seconde stil te zitten en minstens 50 uur in de week vol passie te werken, is thuis zitten een verschrikking, geen genot. Ik hoop dan ook dat jullie begrijpen waarom ik niet op het internet plaats wat mij mankeert en mijn privacy omtrent dit onderwerp respecteren.

Goed, dat gezegd hebbende, wil ik alle lieverds onder jullie heel hartelijk bedanken voor de lieve reacties, de steunbetuigingen en lieve woorden. Al die lieve woorden toveren keer op keer een glimlach op mijn gezicht! Jullie zijn gelukkig in de meerderheid en ik ben super dankbaar voor al die lieve woorden!

1. Kijk Katten filmpjes
Al zeker een jaar heb ik de traditie om voor het slapen gaan een katten filmpje te kijken. Het klinkt super stom misschien, maar die grappige of schattige filmpjes toveren een glimlach op mijn gezicht. Door kattenfilmpje te kijken begon mijn liefde voor katten, want eerlijk is eerlijk, voor die tijd was ik meer een honden mens.
Waar je die leuke katten filmpjes kunt vinden?
– Like I Love Cats op Facebook, en je ziet meerdere keren per dag leuke en schattige filmpjes voorbij komen.

– Het katten versus komkommer filmpje, kan je 10 keer kijken, het blijft grappig. Hilarisch hoe die katten reageren op die komkommers. Helaas vond pannenkoek het helemaal niet eng, want geloof me ik heb het wel 20 keer geprobeerd met mijn camera in de aanslag….

– Katten vinden het ook heel leuk om dingen ergens van af te gooien met hun poot. Ook dit filmpje is hilarisch (vind ik), je krijgt in ieder geval gegarandeerd een smile op je gezicht.

– En epic fails van katten blijven het ook altijd goed doen! Sterker nog, ik moest natuurlijk wat voor onderzoek doen voor dit artikel en bij bovenstaand filmpje ging ik helemaal stuk van het lachen. Dit is dan ook een aanrader!

2. Koop bloemen voor in huis
Bloemen zorgen er voor dat het gezellig is in je huis en de kleurtjes zorgen ook voor een vrolijke stemming in je huis. In het voorjaar kun je natuurlijk ook bolletjes kopen, gelijk al super leuk, maar helemaal als ze uitkomen.

3. Plan een vakantie
Je hoeft niet direct een vakantie te boeken, laten we eerlijk zijn je kunt dat nu eenmaal niet iedere dag of iedere maand ‘even doen’. Maar ga je eens verdiepen in welke landen je nog graag zou willen bezoeken. Verdiep je in het land, zoek info en plaatsjes op internet en kijk naar de afleveringen van 3 op reis. Zelf ben ik zo al lekker bezig met onze reis naar Amerika, super leuk om daar zo mee bezig te zijn, leuke eet tentjes vinden, winkeltjes, hotspots en ga zo maar door.

4. Een kop thee met en reep chocolade
Het is niet zo zeer die kop thee die me vrolijk maakt, die drink ik nu eenmaal de hele dag door, maar die reep chocolade….. Alleen al bij het idee aan chocolade word ik heel erg grappig.

5. Kijk filmpjes van mensen die net hun verstandskiezen hebben laten trekken
Echt, ik weet niet wat mensen krijgen in Amerika, maar ik wil het ook krijgen, het is geweldig! Die reacties van mensen is echt briljant gewoon. Maar ik ben stiekem wel heel blij dat mijn moeder me nooit zou hebben gefilmd na het verwijderen van mijn verstandskiezen, want om zelf zo op internet te staan……


6. Kijk een marathon van een nieuwe of je favoriete serie
Ga op zoek naar een nieuwe serie en raak even helemaal hooked aan een nieuwe serie of kijk juist een serie die je jaren terug eens hebt gezien. Van een serie kijken word je altijd vrolijk toch?

7. Ga dansen op de foute muziek
Eigenlijk zou je altijd een playlist moeten hebben met hele foute muziek die je op kan zetten als je even keihard mee wilt zingen in de auto, op de fiets of tijdens het hardlopen. Maar natuurlijk ook om heel fout op te gaan dansen. Dansen op muziek die heel hard staat werd heerlijk om te ontspannen en je wordt super vrolijk, zeker als je alleen bent en niemand opmerkt hoe jij uit je dak gaat op de Spice Girls, Linda, Roos en Jessica of Justin Bieber.

8. Kijk afleveringen van Carpool Karaoke van James Corden
Je hebt ze waarschijnlijk al eens voorbij zien komen, want deze youtube filmpjes zijn momenteel hip hot and happening. Toch blijven ze leuk en grappig en er zijn er genoeg om een paar uur mee te vullen.

9. Ga een taart bakken
Als ik me niet lekker voel of gewoon even iets nodig heb om te ontspannen en gelukkig van te worden, dan duik ik de keuken in om te gaan bakken. Het beste kun je dan met pure chocolade gaan bakken, want naast dat het bakken je heel gelukkig maakt, versterkt de pure chocolade dat alleen maar. Duik dus snel de keuken in voor een van de onderstaande recepten.


10. Verwen jezelf met (online) shoppen
Shoppen kan je een gelukzalig gevoel geven, shoppen in real life werkt bij mij het beste, maar doe je het online dan kan je dat ook een heel goed gevoel geven. Ook ik heb de afgelopen tijd geshopt, ik koos er voor 2 grote uitgaves te doen in plaats van allemaal kleine. Zo kocht ik een nieuwe camera en wordt vandaag (als jullie dit lezen) mijn Versapers Slowjuicer bezorgd!

Waar word jij vrolijk van? 

Tags:
Categorie: Favo, Legally-Me
Vorige post Volgende post

18 reacties

 • Reageer Charelle 23.02.2016

  Een taart bakken, daar word je geheid vrolijk van! Fijne tips!

  • Reageer Stacey 23.02.2016

   Zeker als je het doet terwijl er hele foute muziek op staat! ☺️

 • Reageer Manon 23.02.2016

  Wat ontzettend kinderachtig dat soort berichten Stacey, hoop dat je ze snel achter je kunt laten. Voor zover ik je ken ben je inderdaad ab-so-luut geen type die misbruik maakt van deze situatie, heb juist veel respect voor de manier waarop jij je drukke baan combineert met zoveel sporten, koken en leuke dingen doen! Na een lange dag plof ik net iets te vaak op de bank… Hopelijk vind de VU iets en voel je je snel weer beter!

  Chocola, afspreken met vriendinnen, dansen op foute muziek en winkelen (jaloers op je nieuwe slowjuicer!) helpen bij mij inderdaad het best. Fijne dag vandaag!

  • Reageer Stacey 23.02.2016

   Heel erg bedankt voor je lieve reactie Manon. En weet je, stiekem zou ik dat ook eens vaker hebben moeten doen, op de bank ploffen na het werk, dus ik benijd je alleen maar dat jij dat gewoon zo af en toe doet en blijf het lekker doen, want ontspanning is veel belangrijker dan wat dan ook!

   Ik ga vanmiddag lekker de hele dag slowjuicen gok ik

   Een hele fijne dag!

 • Reageer El 23.02.2016

  Bedankt voor de opvrolijk-tips
  Wat vervelend dat je je steeds zo moet verdedigen. Het is wel heel erg makkelijk om ergens zomaar iets over te roepen zonder het hele verhaal te kennen. Ik irriteer me er sowieso mateloos aan dat heel veel mensen het tegenwoordig nodig achten om alles wat ze vinden ook maar meteen op social media o.i.d. te knallen en daarbij totaal uit het oog verliezen wat daarvan de gevolgen (kunnen) zijn voor de mensen over wie het gaat. Hopelijk worden deze mensen ooit zo verstandig dat ze eerst eens goed nadenken voordat ze iets zeggen/schrijven.
  Ik wens je het allerbeste toe en hoop dat het snel beter met je mag gaan

 • Reageer Nolda 23.02.2016

  Ik blijf me verbazen over de reacties waar je het soms over hebt.
  Wat bezielt dat soort mensen…

  Toffe aankoop, je slowjuicer. Ben benieuwd hoe die je bevalt!

  • Reageer Stacey 23.02.2016

   Het schijnt er bij te horen als je blogger bent… Maar leuk is het zeker niet. Gelukkig is jouw reactie super leuk, dus dat geeft de burger weer moed! Ik ben van plan om over een paar weken meer over mn slowjuucer te schrijven als ik hem goed getest heb en lekkere sap recepten heb!

 • Reageer Bente 23.02.2016

  Wat bizar dat je meerdere van dat soort mailtjes hebt gekregen… Wat bezielt die mensen…

  Anyway, waar ik blij van word: (als het kan) sporten! Om vervolgens zonder je schuldig te voelen een reep chocolade te lopen terwijl je het internet leeg koopt 😉

  En een versapers, wat fijn!! Ik ben nog steeds heel blij met mijn slow juicer 🙂

 • Reageer Sofia 23.02.2016

  Lieve Stacey,
  Echt niks aantrekken van die azijn-zeikerds. We missen u stiekem wel hoor als mentrix.
  Veel beterschap, luister naar je lichaam want alleen jij weet wat wel en niet gaat.

  liefs,
  je mentorloze Sofia (Hadjdo3q)

  Hahah nee hoor zo zoetsappig ben ik niet, Hopelijk zien we u snel weer op school. 😉

 • Reageer joyce 23.02.2016

  Een taart bakken helpt altijd erg goed bij mij! Online shoppen ook, maar dan vind ik het altijd zo jammer dat je de spullen niet direct hebt!
  Ik zag net op snapchat dat je slowjuicer is geleverd! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt!

 • Reageer Nicky 23.02.2016

  Jeetje dat het überhaupt in die mensen opkomt op zulke dingen te mailen, niets van aantrekken hoor! Ik weet hoe het is om veel buikpijn te hebben en vind het dan ook juist fijner om positief te blijven en afleiding te zoeken. Leuke aankoop je versapers ga je geen spijt van krijgen 😉 zie nu al uit naar je juice recepten!

 • Reageer Emma 23.02.2016

  Ik ben vandaag gezakt voor mijn rij-examen maar na dit artikel voel ik me alweer een stuk vrolijker, dankjewel!

  • Reageer Stacey 23.02.2016

   Wat balen Emma! Die stomme examinatoren ook! Ben blij dat het lijstje je iets helpt!

 • Reageer Elise 23.02.2016

  Stacey, ook mij verbaast het dat mensen dergelijke mails sturen. Probeer het je vooral niet aan te trekken! Hopelijk voel je je snel beter, zodat je weer lekker aan het werk kunt! Liefs, Elise

 • Reageer Mariska 23.02.2016

  Ik ben zelf ook ziek (afgekeurd), maar mensen willen alleen maar oordelen en vaak op negatieve manier. Ze zien alleen maar je zit thuis en kan “leuke” dingen doen. Ik zeg het uit eigen ervaring, wat erg moeilijk is… (zelfs na 15 jaar…) probeer het te negeren.

 • Reageer anna 23.02.2016

  Lieve stacey,
  Nog een tip waar je misschien blij van wordt: een schaaltje met bloembolletjes bv tete a tete-tjes op de tuintafel zetten. Of wat voer voor de vogels.
  Veel sterkte en hopenlijk kunnen ze snel de oorzaak vinden.

 • Reageer Arianne 24.02.2016

  Leuk om dit lijstje te lezen! Ik word ook blij van veel van deze dingen!

 • Reageer vandaalenzo 24.02.2016

  Leuke lijst!
  De keuken in werkt bij mij ook altijd. Vind het erg leuk om nieuwe recepten te proberen. Vrienden en familie noemen mij soms the feeder. Het maken vind ik meestal leuker dan het eten en daar profiteren ze dan van. (Zonder verse cantuccini krijg je geen bezoek, wordt er weleens gedreigd. )
  Heb recent een familie and friends only filmpje gemaakt waarin ik de clip Everybody get up van five nadeed. *lol*

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.