Legally-Me: My Weekly Diary #6

08.02.2016

mweddddd
Afgelopen week besloot ik echt heel veel rust te pakken en mij meer te focussen op mijn herstel. Naast veel in bad liggen, een MRI scan en afspraken met artsen, was er ook tijd voor ontspanning en afleiding. Van een gado gado salade bij SLA, tot brasserie Valentijn en een bezoekje aan de Yoghurt Barn. Lees mee met mijn week in My Weekly Diary. 

|||||||Maa

Maandag
Na lang op bed te hebben gelegen en in bad te hebben gelegen ga ik rond een uurtje of 4 naar Amsterdam. Sinds ik in Haarlem woon zie ik mijn lieve vriendinnetje Zowy veel minder vaak. Voorheen zagen we elkaar zeker 1 keer in de week en nu door alle drukte met werk van ons beide en de afstand zien we elkaar misschien 1 keer in de 3 weken…. Dus vroeg ik aan haar of ze zin had om even te moeten bij SLA. Beide zijn we gek op de Gado Gado salade van Sla die even een tijdje van de kaart af was maar nu weer terug is gelukkig! We zitten er 2,5 uur te eten en te kletsen.

mweddddd2
Dinsdag
Na weer eens een nachtje te hebben overgeslagen ging ik samen met M. naar het ziekenhuis voor de uitslag van de scopie en een gesprek met de arts. Omdat ik veel vragen krijg en allemaal lieve tips zal ik een klein beetje uitleggen wat nu de status is zonder mijn hele medisch dossier op tafel te leggen hier; de pijn wordt niet veroorzaakt door een spastische darm, daar zijn de pijn klachten te heftig voor, daarvoor klopt de locatie niet en daarvoor moeten bepaalde zaken de pijn verergeren. Momenteel zit ik aan de morfine om de pijn te onderdrukken, dit zorgt er niet voor dat ik geen pijn meer heb, maar dat ik met wat minder pijn wel een beetje kan lopen en af en toe iets leuks kan doen. Hardlopen, heel inspanning en veel beweging kunnen helaas echt niet onder de huidige omstandigheden, dus helaas onderdrukt de morfine lang niet alles. Dat de pijn vanuit mijn darm wordt veroorzaakt staat vast en omdat mijn klachten lijken op Crohn in de dunne darm wordt dit nu verder onderzocht in een ander ziekenhuis dat gespecialiseerder is in dit soort klachten.
Goed tot zo ver een beetje de status van de klachten, super lief dat jullie allemaal zo mee leven en ik hoop dat ik zo ook wat duidelijkheid heb geschept over wat de huidige situatie is. De rest van de dinsdag heb ik voornamelijk veel mensen aan de telefoon gehad die allemaal wilde weten hoe het in het ziekenhuis en hebben we in de avond lekker samen op de bank gehangen.

mweddddd4
Woensdag

Na een nacht eindelijk weer lekker te hebben geslapen voel ik me weer wat frissen en dat zorgt er voor dat ik veel te enthousiast van start ga. Ik begin met het maken van foto’s van de rest van ons huis (er volgt binnenkort in 2 delen nog een foto blog van ons huisje) en daarna knutsel ik de Valentijnskaarten die jullie afgelopen vrijdag terug konden zien op mijn blog. Daarna loop ik even naar het centrum van Haarlem om een cadeau te kopen voor de vrienden waar we vrijdag naar toe gaan. Ik koop een mooi kookboek en pak het leuk in, vind ik zelf, in een theedoek met 2 houten lepels. In de avond gaat M. voetballen en duik ik vroeg mijn bedje in alwaar ik nog wat artikelen maak voor de blog.

mweddddd5
Donderdag

In de ochtend moet ik al vroeg bij de huisarts zijn. De huisarts die ik heb hier in Haarlem is een topper en weet te regelen dat ik zaterdag al mijn MRI scan heb. Na het bezoek aan de huisarts doe ik boodschapjes en ga ik naar huis waar ik op de bank onder een dekentje een paar afleveringen van PLL kijk en de valentijnskaarten op de foto zet. Na het eten gaan M. en ik naar de bios. Een paar weken geleden hebben we het voorstukje van Brasserie Valentijn. Zelf ben ik en sucker als het gaat om romantische films en M. vindt de trailer er stiekem ook wel erg leuk uit zien en dus gaan we er heen. Gewapend met een extra pijnstiller en warmtepleister gaan we naar de bios en kijken we naar de film. Nee het is geen mesterwerk, maar hij kijkt lekker weg, hij is fout ja, maar hoe fijn is het soms om even een hele foute film te kijken?

MWD Stacey
Vrijdag

Al zeker 3 maanden stond er voor deze avond een borrel op de planning bij een vriend/collega van M. en zijn vrouw. Omdat ik de hele dag geen rustig aan had gedaan en de pijn wel even te doen was besloot ik mee te gaan en dat was de beste beslissing die ik kon nemen. Op de dag had ik vooral in bad gelegen, keek ik alle 12 afleveringen van de serie Younger (een aanrader!) en deed ik boodschappen. We hebben er een hele gezellig avond gehad en wat blijkt, wijn verdoofd en zorgt er voor dat de pijn iets minder scherp aanvoelt. Resultaat is was wel dat ik een beetje boel aangeschoten was toen ik thuis kwam, maar dat heeft er natuurlijk ook mee te maken dat weinig eten, weinig alchohol van de afgelopen tijd… Wij hadden in ieder geval een hele leuke avond!

mweddddd6
Zaterdag

We moeten redelijk op tijd ons bed uit omdat ik om 10:30 mijn MRI scan heb in het ziekenhuis. Omdat het een spoed afspraak is is de afspraak telefonisch gemaakt en ga ik er vanuit dat we naar de hoofd locatie van het ziekenhuis moeten. Maar na een kwartier zoeken en mensen rond laten bellen blijken we op de verkeerde locatie te zitten en moeten we naar de andere kant van Haarlem. Omdat ik binnen een uur 1,5 liter contrast vloeistof moest drinken kreeg ik dat mee en toen begon het drinken. Normaal is het al niet echt mijn hobby om 1,5 liter contrast vloeistof te drinken, maar als je brak bent en stiekem nog best misselijk van de avond er voor, is het best een uitdaging. Gelukkig lukte het en kwamen we ruim op tijd aan bij het ziekenhuis. Na het MRI onderzoek gingen we door naar het centrum van Haarlem om daar even bloemen te halen, een kaart te kopen en even langs de Yoghurt Barn te gaan. Mijn vriendje merkte aldaar heel subtiel op dat hij de enige man was… en hoewel er nog 1 man was, had hij wel gelijk dat het vooral een vrouwenbolwerk was. Omdat we naar de verjaardag van het broertje van M. moesten bleven we niet te lang in het centrum hangen en gingen we door naar de verjaardag. Vlak voordat we daar weer vertrokken werd mijn pijn ineens veel erger en dat hield aan tot een uurtje of 23:00, helaas…..

mweddddd3
Zondag

We slapen uit tot 11:00 uur en gaan dan samen ontbijten. We houden er van om een leuk programma terug te kijken en kijken dit keer Rambam, dat is en blijft ook wel echt een meesterlijk programma. Als M. na het ontbijt richting de voetbal gaat ga ik even aan dit artikel werken. Al bijna een maand kan ik niet hardlopen en daar word ik super onrustig van. Ik mag best hardlopen maar qua pijn is het gewoon niet te doen. Toch ben ik koppig en wil ik het even proberen op de loopband. Helaas wordt het een dikke teleurstelling want na 500 meter moet ik stoppen. Dan te bedenken dat ik eigelijk vandaag 25 kilometer tijdens de midwinter marathon had willen lopen. Als M. terug is van de voetbal gaan we naar de supermarkt. Helaas eten we al bijna een maand andere dingen omdat ik nu eenmaal niet veel kan dus zit ik een pompoensoepje te eten terwijl M. tegen over me aan de pullen pork zit en man dat ruikt echt lekker!

Hoe was jullie week? 

Tags:
Categorie: Diary, Legally-Me
Vorige post Volgende post

12 reacties

 • Reageer joyce 08.02.2016

  Wat fijn dat je in ieder geval wat afleiding hebt gehad! En goed dat je je rust pakt! Goed om te lezen dat ze zo lang doorgaan met onderzoeken doen. Zo weet je hopelijk heel snel wat er nou precies aan de hand is. Beetje brutale vraag: Ga je trouwens een artikel schrijven over je nieuwe camera? Ik ben er heel erg benieuwd naar!
  Mijn week was niet echt bijzonder. Afgelopen vrijdag carnaval gevierd op school en een heerlijk rustig weekend gehad.

 • Reageer Bente 08.02.2016

  Haha geen alcoholist worden he!

  Wat bizar dat je zelfs aan de morfine zit zeg 🙁 Hopelijk krijg je snel een uitslag over wat er mis is!

  • Reageer Stacey 08.02.2016

   Ha Bente, ik ben na 3 wijntjes al ‘Dronken’ dus wat dat betreft zal dat met die 1 keer in de maand niet zo’n vaart lopen hahaha!

 • Reageer Charelle 08.02.2016

  Ah wat naar dat je nog steeds zoveel pijn hebt. Ik hoop dat er snel iets uit de onderzoeken komt waar ze iets aan kunnen doen! Heb je trouwens veel bijwerkingen van de morfine? Als in, verward/wazig, of valt dat wel mee?

  • Reageer Stacey 08.02.2016

   Hi Charelle, wat een mooie naam trouwens 🙂
   Ik heb inderdaad wel wat bijwerkingen al ben ik er na een maand wel een beetje aan gewend. Ik ben wel een beetje dizzy en misselijk en ik mag ook niet rijden bijvoorbeeld. Maar ik zie helaas geen blauwe smurfen.

   • Reageer Charelle 09.02.2016

    Ah dat lijkt mee te vallen dan, al niet top natuurlijk. Wel jammer van die blauwe smurfen, haha!

 • Reageer Irma 08.02.2016

  Wat een narigheid toch, balen ook dat je zoveel pijn hebt en het hardlopen nog niet echt wil. Toch klinkt het wel alsof je fijn wat afleiding hebt en je de dagen wel doorkomt. Hopelijk krijg je snel een uitslag van je onderzoeken en vermindert het allemaal wat!

  • Reageer Stacey 08.02.2016

   Dank je wel voor je lieve reactie Irma, ik hoop ook dat er snel meer duidelijkheid komt maar vooral een oplossing voor de pijn.

 • Reageer Nicky van den Bosch 08.02.2016

  Balen zeg dat je nog steeds zoveel pijn hebt hopelijk vinden ze snel de oorzaak!

  • Reageer Nicky 08.02.2016

   Whoeps per ongeluk staat hier ineens m’n volledige naam foutje.. Kun je m’n reactie verwijderen dan plaats ik een nieuwe 😉

 • Reageer Nicky 08.02.2016

  Jeetje wat vervelend dat je nog steeds zoveel pijn hebt hopelijk komt er snel iets uit de onderzoeken! En gelukkig is er volgend gewoon weer een midwinter marathon, ik liep dit jaar de 16 maar 25 lijkt mij ook echt super tof!

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.