Legally-Me: My Weekly Diary #8

22.02.2016

weekly 2
Het is weer maandag en tijd om even terug te blikken op de afgelopen week. Een week waarin ik ter ontspanning diverse yoga lessen volgde en me bijna een yogi begon te voelen zo vaak als dat ik de zonnegroet uit voerde. Daarnaast knutselde en fotografeerde ik er weer lekker op los, at ik bij de Yoghurt Barn en Ron Gastro bar en een pannenkoeken huis. Kijk mee met mijn week in My weekly diary! 
weekly 21
Maandag
Uiteraard begin ik mijn dag met een bakje havermout. Op advies van de bedrijfsarts en huisarts moet ik iets aan ontspanning gaan doen en vooral dingen doen waar ik zelf van ontspan. Na wat nadenken, besloot ik dan maar yoga te gaan doen. Omdat ik me er zelf niet toe kan zetten thuis heb ik een abbo genomen bij de sportschool en volg ik daar een paar keer per week een yoga les. Eerst wilde ik in een ‘echte’ yoga studio lessen volgen maar als je dat 2 a 3 keer per week doet dan ga je failliet! Het kost 15 euro per les en reken maar uit hoeveel dat dus per mand is, dan maar op de sportschool bedacht ik. Ik ga naar de yoga les en het doet me redelijk goed, als ik thuis kom plof ik op de bank, en knuffel ik met pannie. Niet veel later krijg ik weer een giga pijn aanval en kan ik nog amper uit mijn ogen kijken zoals de rechts onder ook bewijst. Ik kruip onder een fleece deken op de bank en moet er helaas af na een paar uur voor een medische afspraak. De rest van de avond ben ik niet veel waard en kijken we vooral samen series op de bank. Ik ben momenteel trouwens een lijst aan het maken van alle series die ik de afgelopen jaren heb gezien en die ik heel leuk vind, dus stay tuned!
weekly 23
Dinsdag
Vandaag moet ik naar het ziekenhuis voor een gesprek met mijn arts en daarna volgen er nog wat onderzoeken. M. is elke keer zo lief om met me mee te gaan en gelukkig zijn de artsen in het ziekenhuis ook buitengewoon aardig. Het zal een van de laatste keren zijn dat ik in het Spaarne Ziekenhuis ben want ze verwijzen me door naar het Vu ziekenhuis omdat ze van mening zijn dat ze daar kundiger zijn en meer kunnen. Als ik thuis ben knutsel ik onder een fleece deken de kaarten standaard links onder. Ik merk dat ik heel rustig word van knutselen en hoewel ik geen wereld wonder ben vind ik het leuk om te doen, dat is het belangrijkste toch? En zeg eerlijk het ziet er rechts onder best leuk uit toch? We maken als avond eten Pad Thai uit het Skinny Six kookboek en maken er wederom een rustige avond van, want eerlijk is eerlijk, ik ben dood moe.
Pictures4

Woensdag:
Na te hebben ontbeten begeef ik me weer naar de sportschool voor een yoga les, het is wederom fijn en ontspannend maar het is moeilijk om energie te vinden de rest van de dag. Veel komt er niet uit mijn handen op wat fotograferen en series kijken na. Nee, erg productief ben ik niet… Maar goed ik ben natuurlijk ook niet voor niets ziek thuis. Omdat eten op een aantal dagen erg challenging is maak ik maar weer eens ene pompoen soepje, gewoon omdat het, het beste te verdragen is voor mijn buik. Ook de rest van de avond lig ik op de bank, alleen dit keer omdat M. is trainen. Nee erg spannend is mijn weekly niet, maar ik hoop dat jullie mij dat vergeven……

weekly 22
Donderdag: 
Niet mijn beste dag van de week, ik word wakker met extra veel pijn maar weet me toch naar de sportschool te slepen. Deze yoga les is heel anders dan de andere en echt super fijn, ik zou willen dat deze iedere dag is. Ik ben volkomen ontspannen na deze les en haal snel mijn hele zak met medicatie op bij de apotheek. Maar thuis slaat het al snel om, ik heb pijn en kan alleen nog maar huilen. Tsja heel charming is het niet want binnen de kortste keren zit mijn mascara overal. Gelukkig weten mijn moeder en M. me door de telefoon weer een beetje te kalmeren en die avond ga ik ook even naar mijn ouders omdat ik niet alleen thuis wil zijn en M. een feestje heeft. Bij mijn ouders drink ik heel veel thee en klets ik gezellig en voel ik me al weer iets beter.
Collages2
Vrijdag:
Vrijdag was een gezellige dag, het begon met wakker gebeld worden door de MDL arts waardoor ik toch nog betrekkelijk vroeg aan mijn ontbijtje zat. Na wat relaxen liep ik naar het centrum omdat ik met Iris af had gesproken bij de Yoghurt Barn, want waar zouden we zijn zonder de Yoghurt Barn in Haarlem en Iris is gelukkig ook gek op de yoghurt Barn. Na onze gezellige lunch loop ik naar huis waar mijn ouders zijn om de nieuwe auto van mijn moeder te komen showen en dat is een bijzonder tof ding! Na een soepje te hebben gegeten kruip ik met M. op de bank en kijken we Luther en Suits en genieten we van homemade guacamole met taco chips, jummie! In bed lezen we samen nog even alle super lieve reacties op ons huis, want wow wat een lieve reacties hebben we van jullie allemaal gehad op ons huis zeg!
Pictures3Zaterdag:
Na het ontbijt gaan we samen op pad naar Gigameubel om te kijken naar een kast. We willen er graag een in de woonkamer, maar hebben hele specifieke wensen. Zo moet de kast stoer zijn, industrieel, maar moet hij niet te groot zijn en aan de onderkant een gesloten deel hebben. Helaas vonden we de kasten er online een stuk beter uitzien en hoewel we allemaal leuke dingen zagen, zat ‘de’ kast er niet tussen. We besloten dan maar wat anders te gaan doen en dat werd een pannenkoek eten, wij zijn namelijk gek op pannenkoeken, hebben de kat van de buren omgedoopt tot pannenkoek en mijn vriend noemt me ook geregeld pannenkoek…. Het is dus een soort ‘ding’ van ons en deze pannenkoeken waren erg lekker moet ik zeggen! Omdat de pannenkoek zo voedzaam was, besloten we kleine hapjes te maken als avond eten, een soort tapas, echt een succes! Ondertussen bakte ik nog een cake (zie voor een steak peak de foto van zondag) en we keken lekker wie is de mol en All you need is love.

weekly 24

Zondag:
Wederom sleepte ik mezelf naar de sportschool voor een lesje yoga. Of het verstandig was betwijfel ik nog steeds, want ik voelde me voor, tijdens en na verschrikkelijk, alsof alle energie uit mijn lichaam was gelopen vannacht. Na afloop van de les kwam ik Tessa nog even tegen van My version of events, super leuk. Na het sporten en boodschapjes plof ik op de bank om even een paar uur helemaal niets te doen, even opladen want er staat een leuk etentje op de planning bij Ron Gastro Bar. Ik kleed me om, probeer me een beetje op te tutten en dan bedenk ik me ineens ‘oeps, ik moet nog de weekly diary schrijven….’ Dus dat deed ik grotendeels voor het eten, maar na het eten maak ik hem even af, want een etentje bij Ron Gastro Bar mag natuurlijk niet ontbreken aan de weekly diary! We hadden een paar weken terug besloten niet met Valentijn uit eten te gaan maar juist een week er na, zelf vinden we die Valentijn sfeer in een restaurant niet per se super fijn en kozen dus voor deze avond. Al zeker een jaar hebben we het samen over Ron Gastro Bar een leuk restaurant met een Michelin ster, gelegen in Amsterdam Zuid. Je betaald gemiddeld 15 euro per klein gerechtje en daarmee is het natuurlijk een relatief prijzig etentje, maar gezien de verlate Valentijn en kwaliteit het zeker waard. Wij kiezen er voor om de hapjes samen te delen, maar beginnen met een cava als aperitiefje.  Vooraf delen we een tartaar van paling en een tartaar van coquille en als hoofd gerecht bestellen we de Longhaas en spareribs (niet op het bot en specialiteit van het huis) samen met heerlijke frietjes. Dat ik giga buikpijn ga krijgen van dit eten kan ik van te voren al op een briefje geven, maar als je bijna alleen maar pompoensoep eet en zelfs dan al giga pijn hebt dan eet ik liever nu super, maar dan ook super lekker en dan neem ik de extra pijn voor lief. Het is het alles waard en met als klap op de vuurpijl nog een super lekker toetje, een surprise ei gevuld met een mouse van witte chocolade en een gelei van passievrucht. Al met al een geweldig etentje en nogmaals, die pijn, die neem ik voor lief. Thuis ploffen we voldaan op de bank met een kop thee, trek ik een joggingbroek aan en doe ik mijn warmte kussen aan terwijl ik dit laatste stukje typ, want zo een speciaal etentje, immers een etentje bij een sterren restaurant doe ik niet zo vaak hihi, moest hier natuurlijk nog even in.

Hoe was jullie week? 

Tags:
Categorie: Diary, Legally-Me
Vorige post Volgende post

8 reacties

 • Reageer Chantal 22.02.2016

  Wat vervelend dat je zoveel pijn hebt:-( Ik heb ook een tijdje rond gekropen van pijnaanvallen in mijn buik en had blijkbaar galstenen.
  Ik neem aan dat dat al gecheckt is ?
  Sterkte ermee !!

 • Reageer Tara 22.02.2016

  Toch een leuke weekly 🙂 Weet je al wanneer je weer mag werken? Fijne dag

 • Reageer Bente 22.02.2016

  Ik vind dat je diaries, ondanks dat je ziek bent, toch nog vol zit met leuke dingen!

 • Reageer Joëlle 22.02.2016

  Wat knap dat je nog zoveel sport terwijl je zoveel pijn hebt! Hopelijk kunnen ze in het VUmc iets voor je doen!

 • Reageer El 22.02.2016

  Leuke diary weer en wat een leuk knutselwerkje! Hoe heb je die kaartstandaard precies gemaakt?
  Hopelijk vinden ze in het VU snel een oplossing voor die nare buikpijn

 • Reageer Sofia 24.02.2016

  heel veel beterschap! Hopelijk zien we u snel weer op school.

 • Reageer Kirsten 27.02.2016

  Wat naar dat je zoveel pijn hebt Stacey! Ik hoop voor je dat ze bij het VU je nog beter kunnen helpen en het snel weer de goede kant op gaat.. Voor nu heel veel sterkte.. Hou ons op de hoogte! Liefs.

  • Reageer Stacey 28.02.2016

   Dank je wel voor je lieve reactie Kirsten!

  Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.