Legally-Me: My Weekly Diary #9

29.02.2016

My weekly diary
Afgelopen week was een week waarin mijn droom werkelijkheid werd, ik ging van een normale girl naar cover girl, een titel die ik de rest van mijn leven met trots zal blijven dragen. Maar naast de cover van de Runner’s World mocht ik ook een presentatie geven op de Huishoudbeurs! De rest van de week was iets minder spectaculair, met helaas nog steeds veel pijn, behandelingen, yoga en heel veel slowjuices met mijn nieuwe slowjuicer. Lees mee met mijn week in My weekly diary van afgelopen week. 

mwd1
Mijn maandag begon om het heel eerlijk te zeggen gewoon mega K*T. Zoals jullie in de vorige weekly diary al konden lezen waren we op zondag avond bij Ron Gastro Bar, een heerlijk etentje, maar kreeg al tijdens het eten verschrikkelijk veel pijn, de hele nacht heb ik er last van gehad en ik word er ook mee wakker. Dus ja ik ben gewoon uit eten geweest en daar zullen mensen de conclusie uit trekken dat het allemaal wel gaat, maar ik word er de hele maandag keihard op afgerekend. Toch verplicht ik mezelf naar yoga te gaan omdat ik er veel baat bij heb om te ontspannen en die spanningen in mijn lichaam het herstel nu juist heel erg in de weg staan. De rest van de middag lig ik echter weer op de bank tot ik om 17:30 bij mijn mensendieck therapeute moet zijn. Omdat natuurgenezers en dergelijke nooit effect hebben gehad op mijn buikklachten en ik hier ook goede dingen over heb gehoord ben ik nu ook maar deze weg in geslagen op advies ook van de artsen. Na de behandeling ga ik naar huis waar ik een kopje pompoensoep eet en met M op de bank kruip.
mwd2
Dinsdag voel ik me gelukkig wat beter en wederom ga ik naar de sportschool voor Yoga, het gaat mij niet op de beweging maar om de ontspanning die ik er in vind. Ik kan erg moeilijk ontspannen van mezelf, ben een gigantische stresskip en zelfs nu ik al 1,5 maand thuis zit lig ik wakker van dingen op mijn werk en dingen die ik van mezelf allemaal zou moeten doen, ik raak er giga van in paniek, maar nu ik yoga doe merk ik dat ik het allemaal steeds iets beter los kan laten en tijdens de les en de uren erna echt ontspannen ben. Daarnaast is yoga ook een manier op een stuk te lopen naar de sportschool en even onder de mensen te zijn. Soms blijf ik een kopje thee drinken op de sportschool maar vandaag ga ik gelijk naar huis want mijn slowjuicer wordt namelijk bezorgd en die wil ik niet missen! Terwijl ik wacht op mijn slowjuicer lees ik al jullie super lieve reacties op mijn artikel van dinsdag en ik heb sindsdien gelukkig ook geen nare mailtjes meer gehad. Had ik al gezegd dat jullie lieve woorden me echt heel goed doen en een glimlach op mijn gezicht toveren? Zoals jullie vast wel herkennen als je een nieuw apparaat hebt, ben ik gelijk lekker gaan juicen. Man wat een top ding zeg, ik heb de Versapers 2G titanium gekocht (geen reclame ofzo) een behoorlijke investering, maar een heel fijn ding! Momenteel kan ik dus niet veel eten en zo krijg ik toch voldoende vitamines binnen! Die avond moet M. er natuurlijk ook aan geloven en tja zoals veel mannen is hij niet zo into het groene smoothie gedoe, toch drink hij en heel glas leeg en vindt het oprecht lekker!
mwd3
Mijn woensdag begon ik natuurlijk met een sapje uit mijn slowjuicer, je kunt de sapjes namelijk het beste drinken op een nuchtere maag. Uiteraard komt er trouwens ene review en heel verhaal over het apparaat, maar ik wil hem eerst even een paar weken testen zodat het wel een goed verhaal wordt, het is immers een behoorlijke investering. De sapjes zijn giga vullend dus na mijn sapje zit ik vol en ga ik naar mijn afspraak met diëtiste Janna van ’t Keuze Dieet. Na de afspraak ga ik snel naar de sportschool voor een les yoga en zoals gezegd begin ik me er steeds beter bij te voelen. Wel ben ik onwijs moe na de les en dus plof ik op de bank, kijk ik lekker naar wat series en doe ik heel weinig de rest van de middag. Omdat M. die avond gaat trainen blijf ik lekker liggen op de bank terwijl ik de presentatie maak voor mijn workshop op de huishoudbeurs.
mwd4
Donderdag word ik weer wakker met giga veel pijn, pijn is er de hele dag door, maar het ene moment is het erger dan de andere keer. Gelukkig is het al snel een stuk dragelijker als ik mijn juice heb gedronken. Terwijl ik naar de sportschool loop voel ik mijn telefoon ineens heel vaak trillen en aangezien ik gewoon giga nieuwsgierig ben kijk ik. Al snel zie ik dat de nieuwste Runner’s World uit is waarbij ik 1 van de Covergirls ben! Ik besluit mijn pas iets verder aan te zetten en naar de Bruna te gaan voor mijn les yoga. Helaas hebben ze hem nog niet liggen dus met schaamrood op mijn wangen vraag ik of ze hem al binnen hebben want ik sta er op…. De dames vinden het wel tof dus zoeken gelijk en pakken een extra exemplaar om zelf te gaan bekijken en lezen want, zo zeggen ze zelf, zo vaak hebben ze niet iemand die op de voorkant van een blad staat. Vol trots loop ik naar de yoga, maak ik nog even een selfie met de cover en straal ik van oor tot oor. Stiekem wil ik nu veel liever bladeren en kijken maar de les begint bijna. Het duurt even voordat ik in de juiste flow zit door die cover maar na de les straal ik nog wat meer ontspannen van de cover. Ik besluit even naar de H&M te lopen voor een panty en tja toen zag ik een rokje en een blouse die ik niet kon laten liggen, het lukte gewoon niet en wees eerlijk het staat toch ook super? Ik besluit het te kopen en stuur de foto nog even ter goedkeuring naar M en een vriendin die beide zeggen KOPEN! Goed dat is toch fijner kopen als er zo unaniem wordt gestemd. In de avond ga ik met M. naar Woodstone voor een glutenvrije pizza, ik heb er al weken zin in en dacht dat het wel zou gaan, maar ik had het mis, gruwelijk mis, want ik kan amper van het restaurant naar de auto lopen van de pijn….
mwd5
Donderdag op vrijdag nacht slaap ik amper van de pijn, fijn zo’n pizza….. Het duurt uren voor ik me echt weer een beetje koe voel want ik ben kost misselijk en heel duizelig. Als ik me weer een beetje oke voel doe ik mijn nieuwe outfit aan, doe ik mijn haar en make-up. Lunchen doe ik bij mijn ouders thuis en na een uur kletsen ga ik met mijn moeder richting de huishoudbeurs. Hoewel ik pas om 19:00 uur mijn workshop hoef te geven gaan we er al eerder heen zodat we rustig rond kunnen kijken en lopen. We beginnen met een massage, laten ons opmaken en eten een heerlijke frozen yoghurt en een swirl. Dan is het al weer tijd voor mijn presentatie en hoewel ik het stiekem best een beetje spannend vind gaat het super goed en voel ik me al snel heel comfortabel met mijn microfoon tussen al die mensen, toch best handig die les ervaring. Het is na de presentatie al vrij laat en we zijn al redelijk moe en gaan dan nog even wat rondkijken maar dan toch echt naar huis.
Mijn verhaal over vrijdag is wat aan de korte kant, maar in My Day in Pictures vind je het uitgebreide verslag van de gehele vrijdag en morgen komt er een Vlog van de huishoudbeurs en natuurlijk ook de presentatie online.
mwd6
Na lekker uitgeslapen te hebben samen maak ik een sapje voor ons en ontbijten we lekker samen. Ook M. drinkt weer een sapje mee! Na het ontbijt gaan we naar de Karwei om een nieuwe voordeur te bestellen. Onze huidige voordeur vinden we allereerst echt niet mooi, maar hij is ook niet erg isolerend qua kou maar is ook niet de meest veilige. Uiteindelijk is het de linker deur op de foto geworden, ik vind hem echt prachtig en kan niet wachten tot hij er over ongeveer een maand er in zit!
Omdat het zo’n heerlijk weer is gaan we even naar buiten naar de golfbaan. Na het golfen heb ik het zo koud dat ik gewoon aan het rillen ben en de rest van de avond lig ik op de bank met een warmte kussen voor de kou en de pijn. Gelukkig verzachten de dropfruitduo’s en wie is de mol het geheel wel een beetje.

mwd7
Zondag werd ik wakker en had ik totaal gen zin om op te staan of om naar de yoga les te gaan. Ik maak mijn sapje en heb nog steeds dat idee en ik moet mezelf echt naar de sportschool slepen, maar zoals het altijd gaat ben ik heel blij dat ik er ben en mee heb gedaan aan de les. Op weg naar huis koop ik nog mooie kersenbloesem takken en wat spinazie en boerenkool voor in de slowjuicer. Mijn moeder wil misschien toch ook een slowjuicer en dus komt ze even langs om te kijken hoe het nu precies werkt en het biedt mijn vader gelijk de gelegenheid om M. lekker te maken over het nieuwe audio systeem dat ze hebben gekocht en waar M. het ook al een tijd over heeft. Mijn moeder is erg enthousiast en heeft inmiddels dezelfde gekocht! Na de boodschappen ploffen we op de bank, kijken we wat tv en gaan uiteindelijk koken. Helaas geen spannende dingen want dat kan mijn buik overduidelijk niet aan, maar zoete aardappel uit de oven is natuurlijk altijd goed! Na het eten maak ik dit artikel af en kijken we een serie.

Tags:
Categorie: Diary, Legally-Me
Vorige post Volgende post

7 reacties

 • Reageer Yvonne 29.02.2016

  Die kat is zo cool ook 🙂

 • Reageer Nance 29.02.2016

  Leuke weekly. Is er al uitzicht wanneer je weer aan het werk kan?

 • Reageer Joyce 29.02.2016

  Wat vervelend dat er maar geen verbetering in je buikpijn komt! Lijkt me erg vermoeiend om steeds nieuwe dingen te proberen en er dan achter te komen dat her (ook weer) niet werkt. De voordeur ziet er mooi uit, ik ben benieuwd naar een foto als hij erin zit! En ik heb (zoals heel vaak na je diary) heel veel zin in een yoghurtje van de yoghurt barn!

 • Reageer Mieke 01.03.2016

  Wat vervelend dat je zo ziek bent! Is er al meer zicht op een diagnose/behandeling? Buikpijn kan zo stom zijn he…Waar ik wel even benieuwd naar ben, wat vindt je werk ervan dat je wel nog steeds blogt? Het is absoluut niet lullig bedoeld, maar ik kan me voorstellen dat het als werkgever lastig is om (ondanks dat je duidelijk veel pijn hebt en écht niet naar werk zou kunnen) een weekly diary te zien waarin je best veel de deur uit gaat. Ik hoop echt dat je je snel weer beter voelt!

  • Reageer Stacey 01.03.2016

   Beste Mieke, zoals ik vorige week in onderstaand artikel heb uitgelegd plaats ik ten aanzien van mijn behandeling niet alles online ivm privacy dit kan een scheef beeld creëeren daar ben ik me bewust van, maar mijn medisch dossier hoeft niet online te staan. Zowel mijn werkgever als bedrijfsarts hebben wel deze openheid en staan volledig achter mij en mijn handelen.

   http://legally-brunette.nl/2016/02/legally-me-10-dingen-om-op-vrolijken/

   • Reageer Mieke 01.03.2016

    Dat artikel had ik niet gezien, dat maakt een hoop duidelijk. Ik heb er zelf toen ik even uit de running was ook wel mee gezeten hoe ik de juiste balans kon vinden. Ziek zijn betekent niet dat je de hele dag in bed moet liggen, maar tijdens een klein rondje door de stad collega’s tegen het lijf lopen voelde ook raar. Fijn dat je goede afspraken met je werk hebt, hopelijk kun je snel weer aan de slag!

    • Reageer Stacey 01.03.2016

     Heel herkenbaar van die balans, ik heb er nu voor gekozen dat ik liever af en toe iets echt heel leuks doe en er dan maar 1 of 2 dagen heel hard voor moet boeten qua pijn. Maar anders zit ik in een fisuwuse cirkel van spanning en thuis zitten en nu kom ik er tenminste soms nog uit en aan ontspannen toe.
     Ik hoop oprecht dat ik heel snel weer de oude ben en naar mijn werk kan, dat hele thuis en stil zitten is niets voor mij haha

  Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.