Legally-Brunette: 45 series die je echt gezien moet hebben

06.03.2016

45 series die je gezien moet hebben
Ben je ziek en heb je geen afleveringen meer van de series die je volgt, ben je op zoek naar nieuwe series of heb je gewoon zin in een marathon van een nieuwe serie? Vandaag geef ik de plenty inspiratie als het gaat om series. Met maar liefst 45 titels zitten er vast een paar titels tussen die je nog niet kent. 
Wat is er fijner dan een serie ontdekken en niet meer kunnen stoppen met kijken. Je wilt gewoon steeds een nieuwe aflevering zien en weet van geen stoppen, tot je om 02:00 toch echt beseft dat je de volgende dag naar je werk toe moet. Ook ik heb dat met grote regelmaat gehad, met name toen ik Suits, Homeland, White Collar, Orphan Black en Pretty Little Liars ontdekte. Tegenwoordig probeer ik het allemaal wat meer gedoseerd te bekijken zodat ik niet zo snel een tekort aan series op loop, maar mocht dat jou nu toch gebeuren dan heb je nu in ieder geval voldoende inspiratie en titels om weer lekker een serie op te pakken, want ik deel maarliefst 45 series die je echt gezien moet hebben.

In willekeurige volgorde heb ik de series in een lijstje hieronder opgesomd met als afsluiting de top 5 series volgens M. De series uit zijn top 5 zijn de series die we niet samen kijken en die ook niet zo mijn ding zijn. Ik kan namelijk niet heel goed tegen spanning, mijn probleem is namelijk dat ik heel erg mee leef met de karakters uit een serie en als het heel spannend is dan voelt dat voor mij zo heftig dat ik het gewoon niet goed aan kan, suf he? Zelf kijk ik dus liever series met een beetje spanning maar ook humor en wat romantiek natuurlijk 😉

De series die volgens mij iets minder bekend zijn licht ik even kort toe zodat je een idee hebt waar ze over gaan.

 1. Suits
 2. Pretty Little Liars
 3. Homeland
 4. Blindspot
  Een naakte vrouw wordt gevonden op Times Square. Haar lichaam staat vol met tatoeages en zelf heeft ze geen idee wie ze is. Al snel blijkt dat iedere tattoo een aanwijzing geeft naar een misdrijf. Hoe dit zit en wat haar verleden hier mee te maken heeft begint in de serie steeds ietsjes duidelijker te worden. 
 5. Younger
  Voor wie deze serie niet kent, dit is een serie van TLC met o.a. Hillary Duff over een vrouw in de 40 die niet aan een baan kan komen na haar scheiding. Omdat ze denkt dat dit alles te maken heeft met haar leeftijd besluit ze zich voortaan voor te doen als 20 jarige met alle gevolgen van dien. 
 6. Empire
 7. Glee
 8. Hart of Dixie
 9. Mister Robot
  Dit gaat over het leven van een hacker, het klinkt misschien niet heel aantrekkelijk als je daar aan denkt, maar het is leuk om eens in de psyche van een hacker te kijken en te zien hoe hacker collectieven werken. Het is een serie die niet super snel is maar wel genoeg spanning heeft om je te blijven boeien. 
 10. House of Cards
 11. Madam Secretary
  Een iets minder bekende serie, maar zeker niet minder goed. Het is het verhaal van een vrouwelijke minister van Buitenlandse zaken in Amerika en het is in tegenstelling tot House of Cards niet een vrouw die over lijken gaat maar soms wel te dealen heeft met lastige beslissingen en het gezinsleven. 
 12. Luther
 13. Better Call Saul
 14. Colony
  Wij zijn nu net begonnen met deze serie en eigenlijk heeft het vrij veel overeenkomsten tot op heden met de serie Wayward Pines, ook hier zitten mensen in een stad gevangen waar ze niet meer uit kunnen. Zeker een aanrader om te gaan kijken!
 15. The good wife
  Voor de juristen onder ons, of de mensen die gewoon houden van advocaten series is The Good Wife een aanrader. Het is een serie dat behoorlijk wat jaren mee gaat maar iets minder bekendheid heeft in Nederland. 
 16. Wayward Pines
  Deze serie bezorgt je de kriebels en laat je niet los, je wilt weten hoe het zit, maar of je daar achter komt en wanneer dat is de grote vraag. Het gaat over een dorp waar niemand uit kan en waar ook niemand goed weet waarom ze dat niet mogen. 
 17. White Collar
 18. Orphan Black
 19. Bloodline
  Deze serie over een familie speelt zich af op de Key’s in Miami (en was ook een inspiratiebron voor ons reis van komende zomer). Het is een serie over de banden in een familie, leugens, verraad en overspel. Alleen al voor de omgeving een aanrader om te kijken. 
 20. Divorce
 21. Gooische Vrouwen
 22. Overspel
 23. Flikken Maastricht
 24. Flikken Rotterdam
 25. Penoza
 26. Celblok H
  Deze Nederlandse gevangenis serie speelt zich af in een vrouwengevangenis. In de serie zie je hoe de verhoudingen liggen in een gevangenis, de jaloezie en het geweld. De hoofdrol wordt gespeeld door Isa Hoes, in mijn ogen een geweldige actrice. 
 27. Orange is the new Black
 28. How to get away with murder
  Jup, weer een juridische serie. Dit keer over een groep studenten die stage lopen bij een advocaat en met een moord moeten zien weg te komen.
 29. Fuller House
 30. The mentalist
 31. The blacklist
 32. Modern Family
 33. New Girl
 34. The Big Bang Theory
 35. Making a murderer
 36. Borgen
  Deze Scandinavische serie gaat over de eerste vrouwelijke minister president. Ook deze presidente heeft net als in Madam Secretary heeft een gezin en staat vaak voor lastige keuzes tussen het gezin en haar werk. 
 37. Fargo
 38. Friends
 39. The newsroom
  Deze serie over de redactie van een nieuwsprogramma was met name het eerste seizoen echt geweldig! Het is leuk om een inkijkje te krijgen in een redactie en hoe zij te werk gaan. Helaas werden de latere series steeds iets minder vond ik, maar het blijft een goede serie om te kijken!
 40. Breaking Bad

De 5 minder vrouw vriendelijke series die je volgens M. gezien moet hebben

 1. The walking dead
 2. Game of Thrones
 3. Sopranos
 4. Shameless
 5. True detective

Welke series kijk jij? 

Tags: , ,
Categorie: Legally-Life, Tv
Vorige post Volgende post

4 reacties

 • Reageer Joyce 06.03.2016

  Heel leuk! Met stip op 1 staat voor mij Homeland, ik vind die serie geweldig! Ook Pretty Little Liars kijk ik trouw elke week. Momenteel kijk ik samen met mijn vriend Suits. Elke avond 1 (max 2) afleveringen zodat we er niet zo snel doorheen gaan! Ik wil nog heel graag Glee en Hart of Dixie zien, maar die staan (nog) niet op Netflix helaas.

 • Reageer Renske 06.03.2016

  Wauw, wat een enorme lijst! Zelf ben ik zo’n sufferd die maar één serie tegelijk kan volgen, omdat ik anders verhaallijnen door elkaar haal, haha. Op dit moment volg ik Suits, wat ik echt een hele leuke serie vind!

 • Reageer Nicky 06.03.2016

  Ik ben echt dol op series! en ben echt een persoon die een seizoen kijkt, in plaats van een paar afleveringen hahaha.. Fijn zo’n lange lijst er zitten er wel een paar tussen die ik niet ken dus die ga ik even opzoeken!

 • Reageer Mariska 06.03.2016

  Wauw dit vind ik de fijnste artikel ooit!!! Ben dol op series!! Chicago Fire is ook een super leuke serie! En dan heb je ook Chicago PD 🙂

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.