Legally-Fit & Food met: Mari

02.03.2016

Fit & Food met: Mari
Waar normaal vrouwen de boventoon voeren in de rubriek Fit & Food met, staat vandaag een man in de spotlight. Niet zo maar iemand staat vandaag in de spotlight, het is van Rocker naar Runner, Mari. Toen hij noodgewongen moest stoppen met drummen begon hij met hardlopen, hetgeen nu zijn grote passie is. Lees vandaag alles over Mari in Fit & Food met: Mari.
Foto credits: Joshua Rood

Introductie:
Ik ben dus Mari Durieux geboren in 1966 en dat maakt dat ik nu 49 ben (of net 50) ligt eraan waneer je dit leest. In mijn hoofd ben ik wel veel jonger maar hoeveel jonger dat ligt aan de vorm van de dag. Sporten dat vond ik tot mijn 46ste helemaal niks, sterker nog sporten dat vond ik verschrikkelijk. Ik was muzikant en maakte tot midden in de nacht muziek achter mijn drumkit in de kroeg. Ik rookte minimaal een pakje sigaretten per dag en die spoelde ik op zo’n muziek avond weg met behoorlijk wat drank. Tot ik noodgedwongen moest stoppen met drummen, dit kwam door een hardnekkige blessure waar zelfs met een operatie er geen eind aan de pijn kwam. Noodgedwongen niet meer drummen en in die tijd ongeveer ook gestopt met roken. Er ontwikkelde zich een buikje (drummen is namelijk de beste buikspier oefening die je kunt doen, ga maar een drie uur op een podium zitten en ga tekeer als Animal). Dat buikje zorgde ervoor dat ik mezelf niet lekker in mijn vel voelde zitten en ik miste beweging. Op een avond besloot ik te gaan hardlopen en dat was geen succes. Ik kon het niet, ging veel te hard en wist niets. Toch ben ik blijven volhouden de dagen daarna totdat mijn knie zei doe dit maar niet. Vanaf dat moment ben ik een schema gaan volgen om 5 km te kunnen lopen. Ik ben nooit meer gestopt en ben verliefd op hardlopen en alles wat het me heeft gebracht. Na 5 km kwam 10, 15, halve Marathon en tenslotte wilde ik ook de hele marathon lopen. Na die Marathon heb ik snel ingeschreven voor een tweede. Waar is het einde ik heb geen idee, ik ben net pas begonnen voor mijn gevoel. Je kunt mij volgen via mijn blog van Rocker naar Runner of via mijn Instagram Account.

Fit & Food met: Mari
1. Hoe ziet jouw sportweek er uit?
Vrij standaard, ik loop 3 keer in de week minimaal 10 km en de vaste avond is woensdag met de Running Junkies Den Bosch. Meestal loop ik dan nog op vrijdag, stop ik wat eerder met werken en ga lopen. Heerlijk om zo het weekend te beginnen. Op zondag loop ik meestal mijn langere afstanden, hoe lang hangt of van het schema af of van mijn motivatie maar

2. Wat vind je de leukste sport om te beoefenen?
Zijn er andere sporten?

3. Hoelang sport je al?
Dat is nu 4 jaar ongeveer

12625955_933820423366824_1499680486_n
4. Hoe ziet jouw favoriete sport outfit er uit?
Mijn kasten puilen uit, belachelijk veel spullen heb ik. In de zomer shorts en een goed mooi shirt. Schoenen afhankelijk van wat ik voor afstand ga lopen en ja ik kijk dan ook nog of het bij de rest past.In de winter, lange tights met atijd daarover een short. Veder laagjes en een goed jack.

5. Welke sport kan jou echt niet boeien?
Curling, ik bedoel kijken naar een visstick vind ik echt nog boeiender

6. Sport je liever in de zomer of in de winter?
Zomer, de winter duurt me gewoon te lang

7. Cardio of Kracht training?
Wat? Ik loop gewoon that’s it. Uiteraard wel met een doel en dat gaat vaak op hartslag dus ik ben wel heel bewust aan het hardlopen

8. Op welke sportieve prestatie ben je het meest trots?
Het met veel plezier uitlopen van de Amsterdam Marathon in 2015

9. Hoe motiveer jij jezelf om te blijven sporten?
Ik loop heel vaak met andere mensen en die motiveren mij met hun verhalen. Lopen is voor mij een feest, al heb ik het uiteraard ook vaak genoeg zwaar en heb ik het moeilijk. Achteraf voel ik me goed, dat is de traktatie aan jezelf

12606975_933820413366825_1891901148_n
10. Wat wil je nog bereiken op sportief vlak?
Gezond dit kunnen blijven doen met dezelfde passie als ik nu heb en andere mensen motiveren

11. Gezond eten, hoe doe jij dat?
Vers eten, op zaterdag naar de markt gaan en tassen vol groenten en fruit halen. Ik vind koken leuk dus dat helpt. Ieder dag staat er een verse maaltijd op tafel.

12. Wat is jouw favoriete healthy recept?
Ik kook veel recepten uit het Delicious magazine, niet allemaal even healthy maar wel heel erg lekker

13. Wat is jouw guilty pleasure?
Nibit, zakken vol gaan er doorheen

12584113_933820420033491_693568097_n
14. Kun je een dag uit jouw voedingspatroon met ons delen?
Ontbijt: Twee buschuiten, 1 met kaas 1 met hagelslag en een plak peperkoek. Glas sinaasappelsap, kop koffie en een yakult
Tussendoor: muesli reep
Lunch: 4 sneetjes brood meestal met vleeswaren of salade
Tussendoor: banaan of appel
Diner: Vers bereide maaltijd en pasta is favoriet
Tussendoor: Nibit

15. Wat is jouw tip voor een gezond en sportief leven?
Bewegen kun je vaker dan je denkt, neem vaker de fiets, ga wandelen in je pauze. Als je gaat sporten ga op zoek naar mensen met dezelfde passie

Tags: ,
Categorie: #Legallyfit, Fit & Food met:, Legally-Fit
Vorige post Volgende post

2 reacties

  • Reageer Deisy 02.03.2016

    Wat een mooi interview en leuke inspirerende antwoorden. Ik moest lachen om de minst favoriete sport haha: vissticks kijken is nog boeiender haha! En goede tip: helpt mij toch weer herinneren dat ik wat vaker die auto moet laten staan 😉

  • Reageer Elle 03.03.2016

    Leuk! Een man <3!

  • Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.