Legally-Fit & Food met: Miny

09.03.2016

Fit & Food met: Miny
Toen ik in 2014 aan het trainen was voor de Rotterdam Marathon kwam ik voor het eerst via Instagram in contact met Miny. Beide liepen we in 2014 de marathon en zijn we elkaar sindsdien blijven volgen via social media. Naast dat Miny in April voor de tweede keer de Rotterdam Marathon gaat lopen, is zij yogadocent en doet ze aan krachttraining. Ben jij benieuwd hoe Miny dit allemaal doet en hoe zij met haar voeding om gaat? Lees dan snel Fit & Food met: Miny

Introductie:
Ik ben Miny Verheij, 33 jaar en woon in Leeuwarden. In het dagelijks leven werk ik als opvoedondersteuner en yogadocent. Ik ben verslaafd aan hardlopen en yoga. Ik blog voor onder andere voor Glow en op mijn eigen blog www.runshorty.blogspot.nl

1. Hoe ziet jouw sportweek er uit?
Nu ik train voor de marathons van Rotterdam en Amsterdam loop ik 4 keer in de week hard. Daarnaast doe ik minimaal 2 keer in de week krachttraining en het liefst 2 keer yoga.

Pictures9

2. Wat vind je de leukste sport om te beoefenen?
Ik kan echt niet zonder hardlopen. Ik durf wel te zeggen dat ik verslaafd ben aan rennen. Het maakt me enorm gelukkig en heeft me al op veel mooie plekken gebracht.

3. Hoelang sport je al?
Ik sport mijn hele leven al. Vroeger deed ik aan shorttrack en zwom ik veel. In mijn pubertijd heb ik van alles en nog wat gedaan van hockey tot krachttraining en groepslessen in de sportschool. Sinds een aantal jaren is hardlopen en yoga echt niet meer uit mijn leven weg te denken.

Pictures10
4. Hoe ziet jouw favoriete sport outfit er uit?

Over het algemeen vrij kleurrijk. Ik combineer vaak een zwarte tight met een gekleurd shirt of jasje. Qua merken ben ik echt een Nike meisje, al moet ik zeggen dat ik ook steeds meer kleding van Kari Traa heb. Verder loop ik het allerliefst op Nike Free 5.0. Hier heb ik mijn eerste marathon ook op gelopen en dat beviel me erg goed.

5. Welke sport kan jou echt niet boeien?
Oeh, dat is best moeilijk…. Ik denk darten of vissen. Daar heb ik echt de rust niet voor.

6. Sport je liever in de zomer of in de winter?
Ik vind beide fijn, maar als ik moet kiezen dan toch de zomer. Het feit dat het ’s ochtends al licht is, maakt het uit bed komen voor een earlybird run een stuk makkelijker. En gewoon in een short en een hemdje op pad kunnen en geen gedoe met jasjes en zo.

Pictures11
7. Cardio of Kracht training?

Cardio! Er kan niks op tegen een goed runnershigh J Hoe langer de afstand, hoe fijner! De kick die het geeft dat je lijf zonder moeite uren achtereen kan rennen en het zwerven over kleine paadjes maakt mij ultiem gelukkig.

8. Op welke sportieve prestatie ben je het meest trots?
Mijn eerste marathon in Rotterdam. Iedereen zei dat de marathon te vroeg kwam, ik liep nog maar 9 maanden hard, maar door vertrouwen in mezelf te hebben wist ik er een prachtige race van te maken en finishte ik in 3.38 zonder een centje spierpijn.

9. Hoe motiveer jij jezelf om te blijven sporten?
Ik hoef mezelf eigenlijk nooit te motiveren om te blijven sporten. Ik vind het zo leuk, dat de rustdagen altijd als de zwaarste voelen. Wanneer ik echt een keer moeite heb om uit bed te komen, helpt het altijd om even op Instagram te kijken. Wanneer ik dan al die work-out foto’s zie, heb ik zelf ook meteen zin om te gaan

IMG_4157
10. Wat wil je nog bereiken op sportief vlak?

Ik zou heel graag een keer een ultra lopen. Als ik de afstanden zie die Léonie van den Haak loopt, vind dat erg inspirerend. Wie weet volgend jaar de 60 van Texel of Winschoten.

11. Gezond eten, hoe doe jij dat?
Ik ben al heel lang vegetariër en eet daarnaast zo puur mogelijk. Ik ontbijt iedere dag met havermout en eet gedurende de dag veel fruit en groenten. Daarnaast ben ik dol op rijstwafels met hummus en avocado. ’s Avonds eet ik de ene keer Hollandse pot en de andere de andere keer een gerecht met rijst of pasta. Ik ben echt dol op Gado Gado en pasta pesto.

12. Wat is jouw favoriete healthy recept?
Chocolade boekweitcream. Super makkelijk te maken en heel lekker!

Voor 1 portie heb je nodig:
1/3 cup boekweit
2/3 cup amandelmelk
1 eetlepel cacao
1 eetlepel kokosrasp
1 banaan

Bereiding:
Week de boekweit een nacht in de amandelmelk. Voeg ’s morgens alle ingrediënten samen en blend in de keukenmachine tot een egale mousse. Eventueel kun je de mousse nog versieren met kokosvlokken, nootjes of cacaonibs.

13. Wat is jouw guilty pleasure?
Mijn quilty pleasures zijn pure chocola en koffie. Ik kan echt heel blij worden van een goede flat white met sojamelk.

Pictures8
14. Kun je een dag uit jouw voedingspatroon met ons delen?

Ontbijt:  Havermout met amandelmelk, appel , dadels en noten.
Tussendoor: Thee en wat fruit. Omdat ik veel onderweg ben heb ik weinig tijd om wat te eten, vaak eet ik even een banaan op de fiets.
Lunch: Pompoensoep met 2 rijstwafels met ei en hummus
Tussendoor: Een verse wortel/appel/gember sap, gember thee en een Nakd reepje
Diner: Gnocchi met lekker veel groenten en tomatensaus
Tussendoor: Sojayoghurt met fruit en muesli. En een Chai latte en een stukje pure chocolade.

15. Wat is jouw tip voor een gezond en sportief leven?
Zoek een sport die bij je past en waar je echt gelukkig van wordt. Stel niet meteen te grote doelen en beloon jezelf af en toe met een nieuw shirtje of een bezoekje aan de sportmasseur.

Tags:
Categorie: Fit & Food met:, Legally-Fit
Vorige post Volgende post

1 reactie

  • Reageer Nolda 09.03.2016

    Hoewel ik vermoed dat de reden dat je weer meer blogs plaatst de laatste tijd niet zo leuk is, vind ik de blogs zelf wel weer erg leuk! Keep ‘m coming!

  • Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.