Legally-Fit & Food met: Sanne

16.03.2016

Fit & Food met: Sanne
Ken je dat, van die Instagram accounts met foto’s waar je enthousiast van wordt en waardoor je direct zin krijgt om te gaan sporten? Het instagram account van Sanne is er zo een! Hardlopen, bodypump, pilates en spinning, deze dame is van alle markten thuis. Momenteel is ze aan het trainen voor de marathon in Parijs en ze liep al eerder 2 marathon’s waaronder die van Eindhoven ’15 in de toptijd van 3:41! Lees alles over Sanne in Fit & Food met: Sanne.

Introductie: 
Mijn naam is Sanne groenen en ik ben 28 jaar oud. Ik kom uit reusel een klein dorpje in Noord Brabant tussen Tilburg en Eindhoven. In het dagelijks leven ben ik kapster bij arena kappers in Bladel en sportinstructrice bij Bouke sport in Reusel.Daarnaast ben ik verslaafd aan hardlopen wat ik minimaal 3x per week doe. Op zondag trek ik er soms uren op uit om lekker te gaan hardlopen.Door de verschillende lessen die ik geef zoals bodypump, pilates en spinning ben ik allround getraind en gaat me dit lekker af. Je kunt me volgen via Instagram via @sanniegreen.

1. Hoe ziet jouw sportweek er uit?
Op maandag avond geef ik 2 uur les in de sportschool (1 uur bodyshape en 1 uur bodypump).Op dinsdag avond geef ik ook weer 2 uur les in bodyshape en bodypump. Op woensdag ochtend geef ik 1 uur pilates en daarna ga ik een intervalletje hardlopen doen. Op woensdag avond geef ik in totaal 2,5 uur les op de sportschool ( half uur cx30, 1 uur spinnen en 1 uur pilates. Op donderdag ochtend ga ik hardlopen (meestal tussen de 12 en 18km), ik plak daarna nog een half uurtje krachtraining in de sportschool erachteraan. Op vrijdag avond ga ik 45 minuten kracht doen in de sportschool. Vooral mijn bovenlichaam en core. Zaterdag is mijn rustdag waarin ik lekker ga wandelen met de hond. Op zondag ga ik lekker lang hardlopen, dit ligt meestal tussen de 20 en 30km.

Fit & Food met: Sanne
2. Wat vind je de leukste sport om te beoefenen?
Hardlopen vind ik de allerleukste sport

3. Hoelang sport je al?
Ik doe van jongs af aan al aan sport. Ik ben begonnen met turnen, daarna ben ik op atletiek gegaan, toen heb ik 10 jaar aan dansen gedaan, daarna ben ik gaan fietsen en les gaan geven op de sportschool, van het fietsen ben ik in de hardloopschoenen gegaan. De laatste 2 jaar ben ik wel steeds fanatieker en intensiever gaan sporten.

4. Hoe ziet jouw favoriete sport outfit er uit?
Een mooie tight of broekje van nike, een sporttopje van nike met daarover een tanktop van nike, zelfs de schoenen en sokken van nike. Uhmm volgens mij ben ik nike verslaafd haha

5. Welke sport kan jou echt niet boeien?
Alles wat een sport blijkt te zijn maar waar ze niet van hun plek komen zoals darten

6. Sport je liever in de zomer of in de winter?
In de zomer of winter het maakt mij niet uit, ik sport gewoon heel erg graag en beide heeft wel wat.

7. Cardio of Kracht training?
In de sportschool kies ik voor kracht training, dan kan je ooit lekkere spierpijn hebben

Fit & Food met: Sanne
8. Op welke sportieve prestatie ben je het meest trots?

Op de marathon afgelopen oktober in eindhoven. Het was mijn 2e marathon en liep 17 minuten van mijn tijd af van de mararthon in Rotterdam, april daarvoor. Maar ook op de alp d’hues die ik 5x beklom op 1 dag een aantal jaar terug.

10. Wat wil je nog bereiken op sportief vlak?
Door nieuwe doelen te stellen, steeds nieuwe grenzen te leggen. En gewoon gaan, zonder na te denken sportkleren aan en knallen. Want dat geloof erna is zo ontzettend lekker haha. Nog meer marathons lopen, en dan niet alleen in Nederland.  Ook wil ik nog beter sterker en fitter worden. En natuurlijk lekker les blijven geven op de sportschool.

11. Gezond eten, hoe doe jij dat?
Door bewust met voeding om te gaan. Door na te denken wat je eigenlijk in je mond stopt. Kijken wat je lichaam nodig heeft en verdiepen in de producten die je eet. Zo houd ik bij wat ik eet en kan dan precies aan het einde van de dag zien wat ik nog nodig heb. En gezond eten kan zo lekker zijn maar het kost tijd. En bereid jezelf goed voor zodat je niet zonder gezonde voeding komt te zitten. En trakteer jezelf af en toe op iet lekkers. Dan is het extra lekker en geniet je er meer van. En bedenk van te voren wat het met je doet wat je in je mond stopt hihi

12. Wat is jouw favoriete healthy recept?
Pompoen en zoete aardappel frietjes uit de airfryer met kipkruiden haha.

13. Wat is jouw guilty pleasure?
Chocolade, chocolade owja en chocolade.

Fit & Food met: Sanne
14. Kun je een dag uit jouw voedingspatroon met ons delen?

Zondag
Ontbijt: Pannenkoek van ei, havermout, banaan, appel en honing!
Na het lopen: Een grote bak Griekse yoghurt met zelfgemaakte granola! En als ze er zijn aardbeien😊
Tussendoor: 2 rijstwafels, 1 met kipfilet en 1 met pindakaas! Dat neem ik alleen in het weekend want voor ik het weet lepel ik heel de pot leeg! En nee dan is het niet meer gezond!!
Tussendoor: Zelfgemaakte eierkoeken gaan er altijd in! Met chocolade pasta natuurlijk! Maar een snack a Jack doet het ook altijd goed
Diner: Waar je mij echt heel erg blij mee kan maken op zondag zijn salades zoals Carpaccio, kip en zalm uit de airfryer! Plus een goed glad rode wijn

15. Wat is jouw tip voor een gezond en sportief leven?
Ga bij jezelf na wat je op gezond en sportief gebied wilt bereiken. Ben je daar al of is er nog werk aan de winkel? Verzin geen smoesjes voor jezelf maar begin er aan. Niet maandag of volgende week nee NU. Loop eens door de supermarkt opzoek naar dingen die gezond zijn en die je lekker vind, ook op sportief gebied werkt het zo. Vind je het niet leuk dan houd je het niet vol. Stel jezelf een doel biv. Een 5km wedstrijd hardlopen en beloon jezelf daarna. Ga op internet kijken naar gezonde recepten die je aansrpeken. Kijk niet naar anderen maar puur naar jezelf. Wat wil jij bereiken en hoe ga je dat doen. Ik weet het zeker je gaat sporten en gezond eten leuk vinden. En nee dan houd je leven echt niet op haha, zolang je maar de juiste balans hebt gevonden. SUCCES

Tags: , ,
Categorie: Fit & Food met:, Legally-Fit
Vorige post Volgende post

2 reacties

 • Reageer Britt 16.03.2016

  Leuk om te lezen : D
  Ik vind ‘fit en food met’ een inspirerend onderdeel op je blog. Goed bedacht!

 • Reageer Bart Dirkx 16.03.2016

  Een mooi positief verhaal dat je schrijft, Sanne. leuk wat de voeding betreft.

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.