Legally-Food: 10 Healthy Hotspots in Rotterdam

27.03.2016

Healthy hotspots in Rotterdam
De afgelopen jaren zijn er veel leuke hotspots bij gekomen in Rotterdam met als klap op de vuurpijl natuurlijk de markthal die in oktober 2014 werd geopend. Je kunt dus heerlijk eten in Rotterdam en er is ook een ruim aanbod van gezonde, oftwel Healthy Hotspots in Rotterdam. Vandaag neem ik je mee naar mijn 10 favoriete healthy hotspots in Rotterdam.

Baker & MoreOf je nu een sandwich wilt eten, een lekkere kop koffie of slowjuice wilt drinken, wilt genieten van een gebakje, wilt ontbijten of met vriendinnen wilt genieten van een high tea? Dan ben je bij Baker & More aan het juiste adres. Ook hier kun je veel gezonde en verantwoorde keuzes maken die qua smaak zeker niet onder doen. Ideaal aan Baker & More is dat je er ook vergaderingen kunt organiseren of kunt werken.
Westblaak 147, Rotterdam

Healthy Hotspots Rotterdam
Bertmans
Na veel super enthousiaste verhalen kwam ik een paar weken geleden binnen in dit gezellige restaurant. Al voor 11:00 uur was het hier erg druk en had ik mazzel dat er net op dat moment nog een tafeltje vrij kwam. Blijkbaar was ik niet de enige die   de positieve verhalen had gehoord, want de 4 uur dat ik er heb gezet was het continue afgeladen en heb ik de meest heerlijke gerechten voorbij zien komen. Zelf genoot ik van de heerlijke boekweit pancakes, maar het was geen gemakkelijke keuze met deze heerlijke kaart. Fijne bijkomstigheid is dat veel van de gerechten vegan zijn en glutenvrij, Bertmans is dus ook voor mensen met intoleranties, allergieën en andere voedsel voorkeuren.
Zaagmolenkade 15, Rotterdam

The tea lab
Glutenvrij lunchen is tegenwoordig is een stuk makkelijker dan een paar jaar geleden. Toch ga ik altijd eerst even op onderzoek uit als ik in een voor mij ‘vreemde’ stad ben. Tijdens mijn zoektocht naar een lunch tentje in Rotterdam kwam ik vrijwel direct uit bij The tea lab. Niet alleen hebben ze hier heerlijke thee zoals de naam al doet vermoeden, maar ook kun je er super lekker en gezond lunchen, een high tea boeken of aanschuiven voor een een drankje met een gebakje. Bijkomend voordeel is dat het gelegen is op steenworp afstand van de koopgoot en dus een ideale locatie heeft om even langs te gaan tijdens een shopsessie.
Westewagenstraat 80, Rotterdam

Spirit
Toen ik in 2014 de marathon van Rotterdam liep was ik de dag er voor op zoek naar de Albert Heijn en een leuke lunch tent. Ik sloep 2 vliegen in 1 klap met de vondst van Spirit. Je bent hier van 08:00 tot 22:00 uur welkom om te ontbijten, lunchen en dineren. Alles op de kaart is 100% biologisch en vega en met de gevarieerde kaart is er voor ieder wat wils te vinden.
Mariniersweg 9, Rotterdam

Sue
Naast vele verkooppunten door heel Nederland heeft Sue ook een eigen zaak in het centrum van Rotterdam. Sue staat voor zoet zonder suiker, maar naast dat de gebakjes geen suiker bevatten zijn ze ook gluten- en lactosevrij en daarnaast ook nog raw en vegan. Hoewel ik Sue met name ken van de heerlijke gebakjes hebben ze een bomvolle kaart met de lekkerste gerechten zoals smoothie bowls, boekweitwafels, chiapudding, courgetti en pad thai.
Karel Doormanstraat 372, Rotterdam

Picknick
Niet alleen hebben ze een heerlijk terras vol op de zon in de zomer, Picknick is ook in de winter een lust voor het oog. In deze hotspot werken ze louter met biologische en duurzame producten. Van ontbijten tot de heerlijke lunches en taartjes, dit is een ideale plek om gezellig met vriendinnen bij te kletsen onder het genot van de meest heerlijke lekkernijen.
Mariniersweg 259, Rotterdam

Lilith Coffee
Mijn favoriete maaltijd van de dag is het ontbijt. Wat is er beter dan een tentje waar je de hele dag door kan ontbijten en niet je bestelling van de ontbijt kaart voor 12:00 uur door hoeft te geven. Bij Lilith Coffee kun je de hele dag door genieten van ontbijtjes en die zijn niet alleen heel erg lekker, het zijn ook plaatjes om naar te kijken. Pancakes, yoghurt, acai bowls maar ook sandwiches, een keuze maken uit alle lekkere gerechten op de kaart is nog een hele opgave! 
Mauritsstraat 217, Rotterdam

Sajoer
Sap, soep en salades, Sajoer mag met recht een healthy hotspot worden genoemd. De Sajoer sappen zijn bereid met lokale, seizoensgebonden groenten en fruit die worden bewerkt met de slowjuicer. Heb je zin in iets anders dan soep, sap of salade dan hebben schenken ze ook heerlijke koffie, kun je wakker worden met een bak havermout of acai bowl en kun je genieten van de lekkerste smoothies.
Botersloot 46a, Rotterdam

Burgertrut
Fastfood is misschien niet heel erg healthy, maar bij burgertrut serveren ze dit heerlijke voedsel wel op de meest gezonde wijze. Ze gebruiken louter biologische producten en zorgen en hebben op het menu ook voldoende smakelijke opties staan voor de vega’s onder ons. Heb je nu geen zin in een bruger? Ze hebben ook Gluten, suiker en lactose vrije gebakjes.
Hang 5, Rotterdam

Klup Rotterdam
Een combinatie tussen Sue, Sajoer en een winkel met leuke kleding en woon accesoires. Dit (pop-up) tentje is best of both worlds als je het mij vraagt. Winkelen terwijl je geniet van een koffietje, sapje of een heerlijke lekkernij van Sue. Het is een plek om alleen te genieten, te zitten met je laptop en om met vriendinnen af te spreken.
Karel Doormanstraat 372, Rotterdam

Dit artikel is tot stand gekomen met hulp van Yvette, waarvoor dank!

Tags: , ,
Categorie: Legally-Food, Legally-Hotspots, Rotterdam
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.