Legally-Food: 7 Paas Recepten

22.03.2016

Paas recepten
Dit weekend is het al weer zover en zitten we met zijn allen aan het paasontbijt. Voor sommige zal het een extra dag vrij zijn, voor andere de gelegenheid om extra uit te pakken met het ontbijt en diner. Hoe je de paas dagen ook gaat vieren, vandaag deel ik 7 recepten die ideaal zijn en perfect passen bij de paas dagen.  


Broodje ei

Ziet het er niet cute uit? Ik vind dit recept, al is het nog makkelijker dan het bakken van een ei in een pan, er alleen al heel leuk uit zien voor de presentatie. Uiteraard is dit broodje niet alleen geschikt voor de paas dagen maar natuurlijk ook voor een uitgebreid ontbijtje op welke dag dan ook.

Zelf heb ik er voor gekozen alleen wat kaas en een ei te doen in het broodje maar zoals je begrijpt kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Denk aan het toevoegen van paprika, spinazie, tomaat, ham, bacon, spek, you name it! Het recept vind je hier.

 


Paashaasbroodjes

Deze broodjes zorgen bij mij voor een heel nostalgisch gevoel. Vroeger maakte ik deze broodjes namelijk samen met mijn moeder voor het paas ontbijt. Nou ja, als ik mijn moeder moet geloven stond ik er bij te kijken hoe zij ze maakte en was dat mijn manier van helpen. Maar goed, hoe het verhaal dan ook zit, het doet me terug denken aan die leuke paasontbijtjes bij
mijn ouders. En zeg nu zelf, die paashaasbroodjes zien er toch super leuk en schattig uit?

Omdat wij maar met z’n tweetjes zijn, bakte ik 2 broodjes, maar uiteraard kun je de hoeveelheden ook verdubbelen of vermenigvuldigen met 10, wat je maar wilt, alles kan met Pasen! Het recept vind je hier.


Havermout eierkoeken

Hoewel Sonja bakker er duidelijk anders over denkt zijn eierkoeken niet altijd een bewuste keuze. Er zit veel suiker in de koeken en ze zijn gemaakt van witmeel, beide zorgen er voor dat je een suikerpiek krijgt en daarna een dipje en honger, niet echt de bedoeling. Deze eierkoeken zijn gemaakt van havermout waardoor je langer een verzadigd gevoel hebt, daarbij bevat de kwark veel eiwitten en heb ik honing gebruikt in plaats van suiker, allemaal net iets beter. Het recept vind je hier.


Worteltaart met healthy frosting

Worteltaart je kunt me er voor wakker maken. Vier jaar geleden at ik voor het eerst een stukje carrot cake bij de Starbucks in Londen en sindsdien is het een van mijn favorieten. Niet alleen heel lekker, maar ook nog eens een verantwoord stukje genieten. Met deze healthy frosting wordt genieten nog meer genieten. Het recept vind je hier.

Gezonde kwark bolletjes
Kwark bolletjes

Of je ze nu mee wilt nemen als lunch, er mee wilt ontbijten of ze wilt serveren bij het paas ontbijt, deze gezonde kwark bolletjes zijn altijd een heel goed idee. Niet alleen zijn ze ontzettend lekker zonder beleg, maar je kunt ze natuurlijk nog voorzien van een laagje Nutella, pindakaas of jam.

Deze kwark bolletjes zijn qua smaak te vergelijken met scones, maar het voordeel is dat deze bolletjes een stuk gezonder zijn en ook nog eens veel eiwitten bevatten. Ze zijn ook weer heel anders qua smaak in vergelijking tot de kwark broodjes die ik al eens bakte. Dit zijn broodjes met ook daadwerkelijk een brood achtige structuur en die door de vorm ook echt op bolletjes lijken. Het recept vind je hier.


Asperges met zalm

Vroeger betekende pasen meestal een diner met asperges. Hoewel veel kinderen het niet lusten en ik tot 18 jaar vrijwel niets lekker vond, vond ik asperges gek genoeg wel heel lekker. Mijn moeder maakte altijd de variant met ei en ham, maar zelf vind ik de variant met zalm ook erg lekker! Het recept vind je hier.


Lauwwarme Pasta Salade met gerookte zalm en Radijs

Ben je op zoek naar een makkelijk en snel recept dat ook nog eens gezond is en wat je de volgende dag mee kunt nemen als lunch, dan is dit recept een aanrader. Het is qua smaak weer eens iets heel anders als dat je gewend bent en eindelijk eens een pasta salade zonder mayonaise! Het recept vind je hier.

Wat staat er met pasen bij jou op tafel? Wij gaan waarschijnlijk lekker klussen in de tuin tijdens de paas dagen, dus we beginnen met een groot ontbijt en gaan lekker dineren met asperges. 

 

Tags: , , ,
Categorie: Feestdagen, Legally-Food, Recepten
Vorige post Volgende post

5 reacties

 • Reageer Ise 22.03.2016

  Ik zou de havermout eierkoeken dit weekend nog wel willen maken!

  • Reageer Stacey 22.03.2016

   Hi Ise, ze zijn zeker aan te raden, de smaak is erg lekker (en nog lekkerder met een dun laagje nutella ;))

 • Reageer Fleur Sophia 22.03.2016

  Dit artikel komt als geroepen aangezien ik zelf een paasbrunch bij ons thuis heb georganiseerd as. zondag!

  • Reageer Stacey 22.03.2016

   Wat leuk Fleur! Hopelijk zorgt het voor wat inspiratie 🙂
   Veel plezier alvast zondag!

   Groetjes,
   Stacey

 • Reageer Charelle 22.03.2016

  Oh ik ben heel benieuwd naar de havermout eierkoeken, lijkt me super lekker! Binnenkort eens maken!

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.