Legally-Food: Gezonde kwark bolletjes

20.03.2016

Gezonde kwark bolletjes
Of je ze nu mee wilt nemen als lunch, er mee wilt ontbijten of ze wilt serveren volgende week bij het paas ontbijt, deze gezonde kwark bolletjes zijn altijd een heel goed idee. Niet alleen zijn ze ontzettend lekker zonder beleg, maar je kunt ze natuurlijk nog voorzien van een laagje Nutella, pindakaas of jam. Bekijk snel het recept voor deze gezonde kwark bolletjes en wie weet liggen ze volgende week wel bij jou bij het paas ontbijt. 

Deze kwark bolletjes zijn qua smaak te vergelijken met scones, maar het voordeel is dat deze bolletjes een stuk gezonder zijn en ook nog eens veel eiwitten bevatten. Ze zijn ook weer heel anders qua smaak in vergelijking tot de kwark broodjes die ik al eens bakte. Dit zijn broodjes met ook daadwerkelijk een brood achtige structuur en die door de vorm ook echt op bolletjes lijken.

Het fijne aan dit recept is dat het barst van de eiwitten. Eiwitten zijn bestanddelen van een voedingsmiddelen die voornamelijk bestaan uit aminozuren. Aminozuren zijn de bouwstenen van lichaamscellen en dus van belang bij de aanmaak, het onderhoud, maar ook bij het herstel van [spier]weefsel. Maar daarnaast zijn eiwitten ook van belang voor je vochtbalans, het transport van rode bloedcellen en de huishouding en aanmaak van hormonen. Meer over het belang van voldoende eiwitten lees je hier.

Ingrediënten voor ongeveer 12 bolletjes
100 gr rozijnen
250 g kwark
250 g boekweitmeel (of ander bloem naar keuze)
2 eieren
1 el kokosolie
1 el bakpoeder
2 el agave (honing kan natuurlijk ook)

Gezonde kwark bolletjes

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Mix de kwark, kokosolie, eieren en bakpoeder in een kom en maak hier een egaal mengsel van.
3. Voeg de boekweit toe aan het kwarkmengsel en mix het geheel goed door elkaar.
4. Spatel nu de rozijnen door het beslag heen.
5. Verdeel het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat in 12 bolletjes.

6. Bak de koekjes in ongeveer 15 à 20 minuten in de oven.
7. Eet smakelijk!
Tags: , , , ,
Categorie: Brood en broodgerechten, Glutenvrije Optie, Legally-Food, Ontbijt, Recepten
Vorige post Volgende post

5 reacties

 • Reageer Ise 20.03.2016

  Ik ben héél benieuwd hoe dit smaakt. Proef je echt de kwark?

  • Reageer Stacey 21.03.2016

   Nee, eigenlijk zijn het bolletjes maar dan iets romiger en iets natter van binnen. Persoonlijk vind ik ze erg lekker. Je kunt natuurlijk ook nog qua kwark variëren door bijvoorbeeld vanille kwark te gebruiken of een andere variant met een smaakje.

 • Reageer Anne 21.03.2016

  Ziet er top uit!

 • Reageer Rowan - sillysis.nl 23.03.2016

  Lijkt mij echt heerlijk! Wil graag zoiets gaan maken binnenkort! Ben heel benieuwd!

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.